Unravel

Anmeldt af: Ercan Ciftci - 18. februar 2016 - kl. 01:04
Del denne artikel:
3 7

Unravel finder de dybeste følelser frem, i de simpleste ting og formår at strikke et fantastisk spil sammen, som er sjovt at spille, og smukt at se på.

I sommeren 2015, midt under Electronic Arts’ pressekonference blev Unravel præsenteret med ordene ”Dette handler om en lille karakter, med et kæmpe hjerte”. Derefter tråde Martin Sahlin fra Coldwood Interactive frem og præsenterede figuren i spillet, som han selv havde hæklet. Aldrig havde jeg set en mand stå på scenen til E3 og være så nervøs. Han rystede og svedte og faldt over sine ord. Nu forstår jeg hvorfor.Unravel er et puzzle spil, hvor du spiller som en rød lille figur, lavet ud af garn. Du er hverken hurtig eller kan hoppe højt. Derfor er det vigtigt at du bruger hjernen for at komme igennem de fleste forhindringer. Du kommer igennem alle banerne ved at bruge to egenskaber. En af dem er at svinge garnet, som så holder fast på diverse markerede steder på banen. Hvad du gør derfra er op til dig. Kravler du op? Hiver du i garnet? Svinger du dig selv frem? Det er op til dig og den situation du står i. Den anden egenskab er at lave en slangebøsse eller en slags trampolin, ved at nå et punkt hvor du kan svinge rebet, lave en knude, og repetere det igen på et andet punkt. Du kan derfra skyde dig selv til de steder, som tidligere var uopnåelig.

Selvom puzzle spil er kendt for at have øjeblikke hvor du sidder fast, så var Unravel virkelig flydende. Det var på intet tidspunkt svært at finde ud af løsningen til at komme videre, men det var heller så nemt at du begyndte at kede dig.Når du klarer en bane, så åbner en ny op foran dig. Spillet har ikke mere dybde, medmindre du selv leder efter den. Selvom du løber og hopper fra side til side, så foregår der en masse rundt omkring dig. Historien fortælles i form af flashbacks. Jeg vil ikke afsløre historien, da den skal nydes som en overraskelse, uden nogen forventninger. Jeg vil dog afsløre at den bliver fortalt fuldstændig uden dialog og kun med smukt musik og endnu smukkere omgivelser. Det er noget meget få spil har kunne formå at gøre.

Grafikken er meget speciel. Den bruger ingen form for speciel grafisk stil – i stedet går den efter at være fuldstændig realistisk, hvilket virker fantastisk. Græsset ser realistisk ud, fuglene ligner fugle, og vandet ligner vand, som du kender det fra dit daglige liv. Forskellen her er, at du får et helt nyt perspektiv på alle de ting, som du normalt ser på en skovtur. En lille plante er et kæmpe træ, små dyr bliver enorme. Det er det ekstra perspektiv, der gør verdenen så sjov at opleve og grafikken så smuk. Det er som om folkene bag spillet vidste præcis hvordan det var at føle sig så lille. Det gør at atmosfæren og grafikken går ind i et med hinanden.Spillet er kort, hvilket er godt netop her, da der ikke er så meget dybde i gameplayet. Du lærer intet nyt hen af vejen og hvis spillet var længere, så var det meget hurtigt blevet kedeligt at gøre det samme igen og igen. Når det er sagt, så er der grunde til at spille spillet om igen. Alle baner har skjulte knapper som kan findes i skjulte områder. De er dog ikke gemt særlig godt og jeg havde selv fundet 60% af dem første gang jeg kom igennem spillet. At finde alle er ingen udfordring.Alt i alt er Unravel et godt puzzle spil, med en fantastisk historie, der kan observeres i baggrunden og fantastisk musik. Du skal ikke regne med at det er et spil du gider at spille igennem flere gange, men det har nok aldrig været meningen, da det føles som en god og kort fornøjelse. En kort fornøjelse, som jeg ikke er i tvivl om Coldwood Interactive har lagt en masse energi og følelser i. Det kan tydeligt ses i spillet og på scenen på E3.

Unravel kan købes på Xbox Games Store til 147 kr.
Fakta
Unravel

Unravel

PlatformXbox One
UdviklerColdwood Entertainment
UdgiverElectronic Arts
Spillere1
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 12 Vold
Følg Xboxlife her
Xbox Support
+ Fantastisk atmosfære, musik, grafik og omgivelser. Flydende hastighed gennem hele spillet.
Der er ikke meget at lave, når man er igennem det en gang.
Gameplay:8.0
Grafik:9.0
Online:-
Holdbarhed:5.0
Overall 8.0
Log ind og stem
7
Der er 7 brugere som med til at gøre Xboxlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.