The Orange Box: Half-Life 2

Anmeldt af: Rasmus Abildgaard Slot (Gamemakerman) - 21. oktober 2007 - kl. 14:58
Del denne artikel:
17 0

Half-Life er blev kåret som et af de bedste spil nogensinde og derfor var der store foventninger til fortsættelsen, Half-Life 2. Den til dags dato mest komplette Half-Life 2 udgave er over os.

Dette spil er en del af The Orange Box, som indeholder i alt 5 spil. Karakteren her skal ikke ses som en konklusion af den fulde pakke, men skal derimod hjælpe med at give et indblik i pakkens forskellige spil.

Da Half-Life blev udgivet tilbage i 1998, blev det til intet mindre end en legende og vandt talrige priser for det bedste spil. Det længe ventede Half-Life 2 var lang tid undervejs, men i 2004 kunne verdens gamere så endnu engang fatte kobenet i hånden og slå sig løs som den kære Gordon Freeman.

Sidste år fik vi det også længe ventede Episode One, og nu er det så blevet tid til Episode Two. Har man ikke spillet Half-Life 2 endnu, så er det på tide at træde ind i rollen som Gordon Freeman, da Valve giver dig et tilbud, som du ikke kan afslå.

En legende vender tilbage
Som et led af The Orange Box så får vi den mest komplette Half-Life 2 pakke til dato, da vi får den bedste version af Half-Life 2 og Episode One samt det helt nye Episode Two. Det hele for et spils pris, og så får man endda 2 andre spil med.


Har man spillet det oprindelige Half-Life fra 1998, vil man vide, at det handler om en fysiker ved navn Gordon Freeman, som arbejder på et laboratorium i Nevada ørkenen, som går under navnet Black Mesa. Under et forsøg går alt dog galt, da der bliver åbnet en portal ind til en verden, som går under navnet Xen.

I en kamp imod rumvæsener og militæret kommer Gordon ud for en oplevelse, som ingen anden. Selvom han løser problemet med Xen dimensionen, så leder hele affæren til, at menneskeheden bliver dødsdømt af andre kræfter. Eventyret fra Black Mesa slutter med, at den mystiske G-Man tilbyder Gordon et job, som han ikke kan afslå, og skærmen går sort.

Wake up and smell the ashes
Half-Life 2 starter med, at den mystiske G-Man kommer frem på skærmen, han siger, at jeg sover på arbejdet, og at jeg skal vågne op for at lugte til asken. I det næste øjeblik sidder jeg i en togvogn, som er på vej ind mod en mystisk by. Jeg stiger ud af togvognen, så snart den stopper, og en flyvende lille robot tager et billede af mig.

Jeg bevæger mig videre fra stationen og ser en mand, der bliver brutalt skubbet væk af en vagt, en kvinde der ikke kan finde sin mand og en paranoid mand, som siger at jeg ikke skal drikke af vandet. På vej igennem kontrollen bliver jeg sendt ind i et rum, hvor jeg kan fornemme, at alt ikke er helt i orden. Den mystiske vagt, som har ledt mig ind i rummet, tager sin maske af og viser sig at være en gammel ven fra Black Mesa.

Jeg bliver briefet om, at jeg skal komme væk, og ikke så lang tid efter bliver jeg jagtet over tagene i byen og omringet inde i en gang. Jeg bliver slået ud af de fremmedes våben, men i det næste øjeblik kan jeg høre skud og voldsom kamp. Mit syn kommer tilbage, og foran mig står min makker for de næste 25 timer, den skønne Alyx Vance. Velkommen til City 17.


Fight the power
City 17 er en by i ruiner, som bliver hærget af de såkaldte Combinestyrker, som vil holde styr på menneskeheden, efter vi åbnede portalen ind til Xen dimensionen. Vi er ude af stand til at forsvare os selv, og på 7 timer falder jorden i hænderne på Combine soldaterne. Det er nu op til dig som Gordon Freeman at stoppe disse fjendtlige styrker i en tid, hvor alt syntes tabt.

Der går næsten to årtier fra Black Mesa ulykken, til vi sætter foden i City 17. Gordon er ikke blevet en dag ældre takket være den mystiske G-Man, men hvem er han? Og hvorfor er du her? Du vil i løbet af Half-Life 2 får svar på det meste, men nye og større spørgsmål vil dukke op i løbet af dette fantastiske spil.

I de talrige timer, som Half-Life 2 spillene varer i, vil man få fortalt en ekstrem god historie, som de færreste spil kan matche, og man vil komme til at holde af personerne mere end de fleste spil kan. Dog føles det lidt underligt, at man efter ca. 20 timer bliver introduceret for en helt ny person, som alle udover dig selv kender.

Glimrende gameplay
Half-Life satte i sin tid standarden for, hvordan man skulle lave et shooterspil, og selvom gameplayet i det originale spil måske virker lidt standard i dag, så kan det samme ikke rigtig siges om Half-Life 2. Half-Life 2 bibeholder mange af elementerne af det gamle Half-Life, dog er det ikke et så ekstremt tempo som før.

Selve måden, hvorpå alt i verden reagere på, føles realistisk, og det føles godt at blæse en stakkels soldat ud over en bro, så han falder ned i kløften, der ligger under broen. Fysikken spiller nemlig en utrolig stor rolle i spillet her, da det faktisk er kernen i spillets gameplay.


Lidt inde i spillet får du nemlig det som gør, at Half-Life 2 stadig adskiller sig fra andre skydespil nu om dage, da du får den såkaldte Gravity Gun. Din Gravity Gun kan smide rundt med stort set alt, som der ligger og flyder rundt på banen, så det kan bruges som et våben. Dette skaber en interessant dynamik i gameplayet, da du vil tendere til at bruge den frem for dine almindelige våben.

Din Gravity Gun spiller også en stor rolle i løsningen af spillets gåder, da du tit og ofte kommer ud for ting, som skal løses med den eller vil give dig en større fordel. Den øverste højre bumper på controlleren vil også fungere som hurtigskift imellem dit nuværende våben og Gravity Gun’en, hvilket bliver meget anvendeligt.

Surround Sound himmelen
Leder du efter et spil til at afprøve dit nye surround sound system på, så skal du ikke kigge længere, da Half-Life 2 virkelig gør et ypperligt arbejde på dette punkt. Det er et skræmmende godt og klart lydbillede, man bliver mødt af, da det aldrig har lydt bedre at blive nakket bagfra af en zombie.

Det er en utrolig oplevelse det giver, når man er omringet af Combinesoldater, imens man er inde i et fængsel, hvor det strømmer ud med fjender overalt. Du kan høre soldater, der udsteder kommandoer til hinanden, granater der kommer flyvende og Alyx, der konstant briefer dig på radioen.

Stemmeskuespillet er også helt perfekt balanceret og giver virkelig en følelse af, at de taler ud til dig som spiller. Musikken er også helt og aldeles gennemført, da musikken passer til den givende situation og kommer på de perfekte tidspunkter. Eneste anke med musikken er, at den stopper helt, hvis man kommer til et sted, hvor den skal loade, hvilket er noget dårligt.

Utrolig variation
Langt de fleste skydespil mangler variation i deres omgivelser og selve gameplayet, hvilket tit gør det pågældende spil noget kedeligt at spille. Half-Life 2 lider på ingen måde af dette syndrom, da man skal meget mere end blot at skyde sig igennem horder af soldater.

Selve sektionerne, hvor historien fortælles, kommer på nogle gode tidspunkter og giver en god pause efter det store adrenalinrush, man lige har fået. Der er også en del gådeløsning, som skal løses ved hjælp af spillets utrolig gode fysikmotor. Man kommer dog også ud af køre i en form for sumpbåd, en hurtig jeep med monteret gauss gevær, og man skal ikke mindst ud at køre i en kraftig amerikansk bil sammen med Alyx.


Variationen er rigtig god, dog falder kvaliteten af banerne lige lidt under Episode One, men kvaliteten kommer virkeligt stærkt igen i det utrolig gode Episode Two. Episode Two kan beskrives som værende det bedste stykke af Half-Life serien, som endnu er skabt, da det hele føles umådeligt godt og varieret i forhold til det, vi tidligere har set.

Desværre er det en noget stor cliffhanger, som hele oplevelsen slutter med, men den føles mere tilfredsstillende end de måder, de andre spil har sluttet på.

Visuelt mesterligt
Der er ingen tvivl om, at det originale Half-Life 2 er et gammelt spil efterhånden, men Orange Box versionen har fået et par tilføjelser i dette allerede meget pæne spil. Der er kommet et helt nye HDR lysystem i pakken, så alle skygger og refleksioner ser noget bedre ud end før. Der er kommet helt nye modeller i bedre kvalitet ind på de fleste personer og ikke mindst motion blur.

Det hele er også blæst op i HD opløsninger, så alt ser klart og tydeligt ud samt at det kører med en solid framerate. Spillet ligner ikke helt det allerbedste, der kan opdrives lige nu, men for et 3 år gammelt spil ser det stadigvæk utroligt godt ud. Dog er spillets design virkeligt også noget for sig selv.

Episode One har også fået disse opgraderinger og ser naturligvis også meget pænt ud. Episode Two er dog virkeligt der, hvor sourcemotoren, som driver det hele, kommer til at lege med Xboxens kræfter. Alt ser virkelig pænt ud i Episode Two, og der er virkelig nogle store episke momenter, som man ikke har set før.

Half-Life 2’s helt store force i forhold til andre spil er dog, at ansigtsanimationer den dag i dag stadigvæk er bedre end det, vi ser i langt de fleste spil i dag og kan til tider være skræmmende overbevisende.


Mesterværk dengang, mesterværk nu
Det er sjældent, at man støder på et spil, der er så stærkt på så mange måder som Half-Life 2. Har man spillet spillet før, er der stadig en masse at vende tilbage til i form af mange rigtig sjove achievements, den opgraderede grafik og ikke mindst det utrolig veludførte Episode Two.

Vi venter med længsel på, at den frie mand vender retur!
Fakta
The Orange Box: Half-Life 2

The Orange Box: Half-Life 2

PlatformXbox 360
UdviklerValve Software
UdgiverEA
Spillere1
Udgivelsesdato18-10-2007
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 16 Vold
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:9.5
Grafik:8.5
Online:-
Holdbarhed:10
Overall 9.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.