The Beatles: Rock Band

Anmeldt af: Morten Skou - 21. september 2009 - kl. 23:11
Del denne artikel:
10 0

Harmonix og MTV er igen på banen med en ny udgivelse i Rock Band-serien, denne gang med The Beatles i rampelyset.

Harmonix og MTV er igen på banen med en ny udgivelse i Rock Band-serien. Denne gang har de formået at få vel nok et af verdens mest kendte bands nogensinde til at skrive under på kontrakten, der giver lov til at bruge deres sange i et computerspil.

Eftersom spillet er dedikeret til The Beatles, betyder det også, at der udelukkende er deres sange på. Faktisk er der hele 45 af slagsen fordelt over forskellige sange fra forskellige perioder i The Beatles karriere. Selv om sanglisten indeholder nogle af de mest kendte sange, så sidder man alligevel hurtigt med fornemmelsen af, at der mangler nogle af de største – dette kan muligvis skyldes, at Harmonix selvfølgelig har planer om at udgive dem senere i spillets levetid, en ting som de allerede har bekræftet.


Til trods for de mange forskellige sange kunne man måske godt have ønsket, at der også var lidt anden musik end bare The Beatles-numre, måske kunstnere som havde inspireret The Beatles, som det jo er tilfældet med eksempelvis Guitar Hero: Metallica. Det ligger dog åbenbart ikke til Harmonix, for det samme gjorde sig gældende med AC/DC Rockband, og det er faktisk lidt synd.

I modsætning til de øvrige Rock Band spil, hvor historien er nærmest ikke eksisterende, så bliver man i The Beatles taget med på en tur tilbage i tiden for at genopleve deres historie. Således får man blandt andet chancen for at spille på en række forskellige lokationer, som er historiske for bandet. De forskellige setlister er inddelt efter årstal og hænger sammen, så man spiller en årgang af gangen. I takt med at man gennemfører de forskellige sange i historiedelen af spillet, får man nogle billeder fra bandets historie. Hvis man får tre stjerner i en sang, får man et billede, får man fire stjerner, så låser man op for to billeder. Sammen med billederne hører der en lille historie, som bringer spilleren tættere og tættere på bandets historie.

Der er også mulighed for at spille såkaldte ”challenges”. Dette er det samme som setlisterne i historie-mode men med den forskel, at man nu skal spille hele setlisten uden pauser. Derudover bliver eventuel starpower og multiplier overført fra sang til sang, hvilket gør det lidt for nemt at score max antal stjerner i alle challenges. Udfordringen ligger i, at hvis man fejler en sang, så må man pænt starte forfra på hele setlisten for at kunne få max antal points. Ligesom med historien bliver der også her låst op for forskellige godter, som især fans af The Beatles vil kunne savle over.


Selve gameplayet er der ikke meget nyt i, der er stadigvæk kun mulighed for at spille på en guitar, en bas eller et trommesæt. Til gengæld er der godt nyt for folk, der godt kan lide at synge. En af de nye ting i The Beatles Rock Band er nemlig muligheden for, at man kan synge symfonier på op til tre mikrofoner samtidig. Dette er første gang, at det er muligt at synge på denne måde i et musikspil, men mon ikke vi også kommer til at se det samme eller i det mindste noget lignende i fremtidige Rock Band spil. For at lære at synge på den nye måde, er der indbygget en slags sangtræner i spillet, så man kan komme godt fra start.

Med The Beatles Rock Band bryder Harmonix også med en af de ting, som har været med til at gøre deres spil så populære; nemlig muligheden for at man kan importere sangene fra de andre spil ind i Rock Band 2 – dette er ganske enkelt ikke muligt i The Beatles. Grunden kan selvfølgelig være den nye funktionalitet med, at man kan synge tre på mikrofonerne, men jeg tror nu alligevel, at folk ville føle, at de fik mere for pengene, hvis man kunne importere sangene over i Rock Band 2 og dermed få en lidt mere blandet musikoplevelse, når man eksempelvis spiller sammen med et par venner.


De grafiske elementer i spillet er helt i top. Gengivelsen af de kendte drenge fra The Beatles er virkelig godt lavet, og efterhånden som at man kommer frem i historien, kan man også se at karaktererne skifter stil og bliver ældre. De skiftende scener og fantasi-historier er ligeldes med til at give spillet den helt rigtige stemning.

Sammen med The Beatles Rock Band er der også kommet en række nye instrumenter. Ordet ”nye” er måske så meget sagt, for det er egentlig bare instrumenterne fra Rock Band 2, som i øvrigt aldrig er blevet udgivet i Danmark, der har fået et mere unikt ”The Beatles”-look. Instrumenterne ligner henholdsvis en Rickenbacker 325 guitar, en Gretsch Duo Jet guitar og en Höfner Violin bas. Det er de tilbageværende medlemmer af The Beatles, der har været med til at udvælge netop disse instrumenter. I forhold til instrumenterne fra Rock Band 1 har disse instrumenter nu muligheden for, at man kan synce skærm og lyd blot ved at holde dem op foran skærmen og højtalerne – en ganske smart feature. Ønsker man ikke at købe The Beatles-instrumenterne, kan man også spille spillet med alle de instrumenter, som er kompatible med Rock Band 2 – det betyder blandt andet diverse guitarer og trommer fra Guitar Hero-serien.


Helt generelt så har The Beatles jo lavet noget ganske fantastisk musik, det store spørgsmål er så bare om det reelt egner sig til et computerspil. Det meste af musikken er meget stille og relativt ukompliceret, det betyder, at man hurtigt kommer til at stå i en situation, hvor udfordringen ved at spille spillet ikke rigtigt er der, og at det derfor ret hurtigt bliver kedeligt. Selvfølgelig er spillet et must, hvis man er udpræget Beatles-fan, men for os andre, som måske bare synes, at noget af deres musik er fedt, så har spillet ikke nok at byde på, hvis man kigger på den lange bane.
Fakta
The Beatles: Rock Band

The Beatles: Rock Band

PlatformXbox 360
UdviklerHarmonix
UdgiverElectronic Arts
Spillere8
Udgivelsesdato09-09-2009
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 12
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:7.0
Grafik:8.5
Online:7.5
Holdbarhed:6.0
Overall 7.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.