Tenchu Z

Anmeldt af: Mikkel Vinther (vinterbird) - 13. juli 2007 - kl. 21:41
Del denne artikel:
7 0

Ninjaer har altid været seje, men kan de også være seje, når de bliver kastet ind i næstegenerationen af konsoller?

Tenchuserien startede i sin tid på Playstationserien. Siden da har serien udviklet sig, og nu er den klar til at indtage Xbox 360 med Tenchu Z.

Stille som en ninja
Tenchu Z tager sin start i den fredelige lille ninja landsby, hvor du er i træning til at være en rigtig ninja. Imens du bliver trænet, skaber du også din helt egen personlige ninja, som du kan pryde med diverse beklædningsgenstande og hårtyper.

Når din ninja er færdigdesignet og træningen er overstået, bliver du sat ud i den virkelige verden, hvor du skal påtage dig missioner for din klan og udføre dem så professionelt som muligt.


Konceptet bag Tenchu er, at man skal snige sig rundt som en ægte ninja, man skal løbe på tagene, holder sig i skyggerne og dræbe med en snu og list som aldrig er set før. Gameplayet i Tenchu er missionbaseret, og hver mission består af et simpelt mål som at dræbe en bestemt person eller finde en bestemt genstand på banen.

Missionerne er utroligt simple, og variationen i disse er desværre stærkt begrænsede, da det hele koges ned til, at man skal nå til et bestemt sted på banen og så enten samle en ting op eller dræbe nogen. Spillet gør ingen forsøg på at lave varierede missioner som spionage missioner eller andre anderledes missioner.

Alt dette kunne overses, hvis historien i spillet havde været til at leve med, men desværre er historien så forfærdelig anonym og ubrugelig. Dette kommer mest i kraft af, at ens personlige ninja ikke rigtigt har meget at sige udover at dræbe en masse fjender. Historien kører af sted i et langsommeligt tempo uden rigtig at give nogen dybere forklaring på enkelte handlinger i spillet, og som spiller sidder man til sidst og bliver frustreret over den dårlige historie, som gør oplevelsen værre end den i forvejen er.


Ninja’er er seriøse. De griner aldrig.
Men udover det kedelige missiondesign, så gør Tenchu ikke meget for at gøre oplevelsen bedre. Styringen er træls, og det føles som om ens ninja ikke er en toptrænet dræber men en ninja på is, da han skøjter rundt og ikke rigtigt kan gøre det, man vil have ham til.

Kampsystemet er også alt andet end vellykket. Når man skal snige sig op på en fjende, kan man komme løbende for fuld kraft, og fjenden kan endda nå at opdage en, men så længe man har styr på timingen, kan man alligevel udføre et perfekt mord på personen. Og hvis man skulle være så uheldig at blive opdaget, skal man ikke frygte for noget, for den dårlige A.I. i kombination med kampsystemet gør, at man kan hamre på angrebsknappen indtil fjenden falder om, uden at man skal frygte for at blive opdaget.

A.I.’en i Tenchu Z er heller ikke imponerende på nogen måde. Man kan hoppe ned fra et tag, lande lige ved siden af to fjender, skære halsen over på den ene, og den anden opdager absolut intet. Han går videre på sin rute som om intet var sket, og fjender kan gå direkte forbi lig uden de opdager det mindste.

Singleplayer i Tenchu Z er ikke noget at råbe hurra for, og det eneste spillet byder på af multiplayer er co-op for op til fire personer, men selv med fire personer er det svært at finde underholdning i det problemfyldte gameplay og den mangelfulde A.I.


Men det er ikke kun gameplayet Tenchu har store mangler i. Det grafiske i Tenchu er alt andet end imponerende. Spillet ligner intet mindre end et Playstation 2 spil. Animationerne er kluntede og mangelfulde. Texturene i spillet er som taget direkte ud af de første Playstation 1 spil, og der er ikke meget, der formår at imponere i Tenchu Z.

Det samme kan siges om spillets lydeffekter, soundtracket er anonymt og når det endelig træder i kraft enkelte steder i spillet, så er det intetsigende toner, der kommer ud af højttalerne.

Stemmeskuespillet er alt sammen på japansk, og det gør, at man kan leve sig lidt mere ind i den japanske verden, man befinder sig i, men ligesom soundtracket er der ikke meget stemmeskuespil i spillet. Lydeffekterne hopper i samme båd som soundtracket, nemlig anonyme, og når de endelig kommer, kører man hurtigt træt i de samme lyde, der kommer ud af højttaleren.


Tenchu Z havde potentialet. Det har ninjaer og Hitmanelementet med mord, men de trivielle missioner og det mangelfulde gameplay gør, at man kun kan kigge på spillet og se det enorme potentiale, der var i spillet, men som blev forspildt i en sådan grad, at det er direkte synd.

Tenchu Z prøver, men spillet fungerer simpelthen ikke, og det er ikke et spil, der er værd at stifte bekendtskab med.
Fakta
Tenchu Z

Tenchu Z

PlatformXbox 360
UdviklerFrom Software
UdgiverMicrosoft
Spillere1-4
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 16 Vold
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:4.0
Grafik:3.5
Online:6.0
Holdbarhed:6.0
Overall 3.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.