Renegade Ops

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 20. september 2011 - kl. 10:09
Del denne artikel:
0 0

Folkene bag det eksplosive Just Cause II er tilbage med endnu flere eksplosioner og tung action – denne gang på Xbox Live Arcade. Læs vores anmeldelse af Renegade Ops her.

Renegade Ops er endnu en såkaldt ”twin-stick-shooter” og kan betegnes som en moderne udgave af klassiske actionspil som f.eks. Rambo II eller Commando – og kan egentlig sammenlignes en del med det glimrende Gatling Gears.


Historien i Renegade Ops er papirstynd og egentlig bare en undskyldning for at smide tonsvis af fjender i hovedet på spilleren – hvilket er helt okay med mig. Galningen Inferno truer med at udrydde verdens storbyer og mens de internationale ledere ikke rigtigt kan finde ud af hvordan de skal reagere, smider oberst Bryant sin militære rang og sammen med sin enhed af fire Renegades, sætter han sig for, at få Inferno ned med nakken, én gang for alle. Historien fortælles igennem tegneseriesekvenser og de passer faktisk godt til spillets lidt corny stil.

Gameplayet i Renegade Ops er simpelt og let at gå til, men svært at mestre, da sværhedsgraden er temmelig høj. Banerne er meget åbne og missionerne ganske lange og de bliver løbende opdateret og ofte kastes der også lige et par sidemissioner ned i gryden, som man kan gå efter hvis man synes. Det irriterede mig en del, at hovedmissionerne ofte skal løses indenfor en tidsgrænse, da det tilføjer et lag af stress jeg ikke bryder mig om i spil af denne type. Jeg vil gerne have tid at at udforske omgivelserne, smadre så meget jeg kan og optjene så mange opgraderingspoints som jeg kan, uden at skulle stresses af et tikkende ur.

I løbet af spillet optjener man opgraderingspoints og mellem hver mission kan man købe tre typer af opgraderinger; defensive, offensive og taktiske. De deffensive opgraderinger kan f.eks. være kraftigere armering af ens køretøj eller at ens energi langsomt lader op af sig selv, når den er langt nede, mens offensive opgradringer typisk er kraftigere våben og mere ammunution. De taktiske opgraderinger gør f.eks. at ens våben køler hurtigere ned eller gør dem i stand til at ramme fjendtlige raketter i luften.


Forud for hver bane, kan man vælge imellem de fire forskellige Renegades, som hver har deres styrker og svagheder samt en speciel evne. Armand kører i en lille tank, som er udstyret med et skjold, der kan gøre ham usårlig i en kort periode og den hotte Diz, kører i et pansret køretøj, udstyret med EMP, der kan sætte alle fjendes våben ud af drift i en kort periode. Rebellen Roxy suser rundt i en hurtig Jeep og hun kan tilkalde hjælp i form af et luftangreb og endelig er der Gunnar, som var min fortrukne figur, der kører rundt i en kraftig Jeep udstyret med en særdeles kraftig kanon. Der er ikke den store forskel på selve køretøjerne, men de forskellige egenskaber gør dem meget forskellige at spille med.

Mod slutningen af spillets bliver det hele desværre en smule ensformigt, da der ikke er den store variation i gameplayet og selv om man et par gange forlader ens køretøj for at overtage en helikopter, er det ikke helt nok, da man stadig savner noget mere variation og mere forskellige missioner. Som nævnt er sværhedsgraden temmelig høj – fra starten af er der tre sværhedsgrader at vælge imellem og selv på ”normal”, kan man få store problemer. Flere gange måtte jeg flovt gå ned på casual, men her bliver det hele dog meget let (og man optjener ikke opgraderingspoints), så jeg savnede en sværhedsgrad midt imellem ”casual” og ”normal”. Kan man klare spillet på hardcore, har man min fulde respekt.

Det hele bliver dog lidt lettere, og noget sjovere, hvis man spiller sammen med et par venner. Renegade Ops understøtter lokal co-op for to spillere i splitscreen eller co-op over Xbox Live for op til fire spillere og det er her, at gameplayet i Renegade Ops virkelig kommer til sin ret. Styrkeforholdet mellem fjenderne og spillerne er mere rimelig i co-op og man kan vælge at stå sammen mod fjenderne og løse de forskellige missioner sammen, men da banerne er så åbne som de er, kan man også vælge at fordele missionerne imellem sig, så den ene f.eks. går efter hovedmissionen, mens den anden spiller forsøger at klare sidemissionerne.


Renegade Ops er blandt de flotteste spil udgivet på Xbox Live Arcade. Landskaberne man bevæger sig rundt i er detaljerede og flotte, lyssætningen er stemningsfuld og eksplosionerne ser virkelig fede ud og krydret med en kraftig og lækker lydside, er Renegade Ops et flot og larmende spil – præcis som vi kan lide vores actionspil.

Jeg stødte på et lidt morsomt problem undervejs. Mod slutningen af første mission, får man adgang til en lille helikopter og den bliver leveret fra luften i en stor sort kasse, som man skal skyde i stykker for at få adgang til helikopteren. Hvis man, ligesom jeg, er så uheldig at få placeret ens køretøj præcis der hvor kassen lander på jorden, opfatter spillet ikke at man har taget helikopteren i det øjeblik kassen landede og man får nu konstant at vide, at man skal vende tilbage til stedet hvor helikopteren blev leveret for at bruge den. Det eneste jeg kunne gøre var, at hoppe ud af missionen og starte den forfra, hvilket var pænt irriterende. Jeg var endda så uheldigt, at opleve det to gange. Der er desuden små grafiske fejl undervejs og spillet kan finde på af fryse i splitsekunder en sjælden gang, men det er til at leve med.

Renegade Ops er et glimrende spil, som er sjovt at spille (specielt sammen med et par venner) og at det så også ser ganske godt ud på samme tid, er jo bare et plus. Det er dog ikke et spil, som byder på de store overraskelser eller nyheder i genren, men derfor er det stadig god, larmende og lidt corny action, præcis som rigtige drengerøve kan lide det. Med en prisseddel på 1200 MSP (lidt over 100 kr.), er man bestemt godt underholdt til prisen.
Fakta
Renegade Ops

Renegade Ops

PlatformXbox 360 Arcade
UdviklerAvalanche Studios
UdgiverSega
Spillere1-4
Udgivelsesdato14-09-2011
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 12 Stærkt sprog Vold
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:7.5
Grafik:8.5
Online:8.0
Holdbarhed:8.0
Overall 8.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.