Project Zero 2 Crimson Butterfly: Directors Cut

Anmeldt af: Anders Pedersen (Anastacio) - 4. februar 2005 - kl. 14:12
Del denne artikel:
10 0

Der er efterhånden mange horror spil på markedet og visse horror spil har ikke fået den opmærksomhed de fortjente. I blandt de oversete horror spil finder vi Project Zero, som var et overraskende godt horror spil i stil med Silent Hill. Nu har Xboxlife.dk haft fingrene på forsættelsen og endnu engang har Tecmo formået at udvikle et solidt horror spil.

Project Zero 2: Crimson Butterfly er ikke et Resident Evil lignende spil, hvor du kun får chok hen ad vejen. Heller ej er denne titel ligesom Obscure, men forsættelsen til Project Zero er derimod et japansk inspireret horror spil – med samme psykologiske virkning som Silent Hill.

Crimson Butterfly finder sted 30 år før originalen og denne gang er hovedpersonerne tvillinge-søstrene Mayu og Mio Amakura. Vi lærer om deres fortid i skoven, men i det næste sekund forsvinder Mayu og Mio – det er den røde sommerfugl, som fører tvillingerne til en fortabt landsby. Pigerne kan ikke komme tilbage til skoven via sommerfuglen, så de kan kun drage ned til den fortabte landsby. Det du så skal er at komme ud af landsbyen sammen med din søsster, men der sker ting undervejs og gåder skal løses. Herfra udvikler historien sig – og det må siges at være en af de mest interessante historier i et horrorspil. Det originale og Project Zero 2’s historier er vidt forskellige og har intet med hinanden at gøre. Dermed sagt vil historien og spillets missioner få dig til at spille videre til slutningen.

Apropos slutning indeholder Xbox versionen en anden slutning, som rent faktisk er den rigtige afslutning på Project Zero 2. Hermed skal du altså gennemføre spillet i hele to omgange for at vidne slutningen, som den virkelig skal ses.

Gameplay
Endnu engang vender det velkendte Camera Obscura tilbage. Det blev udviklet af Dr. Aso som gjorde det muligt for mennesket at se ting der ikke var der via kameraet. Det er en 30-årig ældre version end den man fandt i originalen. Dette forhindre dig dog ikke i at kunne opgradere dit våben med flere tricks.

Kameraets standard effekter er Range, Accummulation og Sensitivity. Heraf finder du flere forskellige linser i løbet af CrimsonButterfly. Her kan nævnes Slow, Stun, Blast med flere.

Slow gør at du kan sinke spøgelsets fart - Stun får spøgelset til at stå stille øjeblikkeligt og Blast gør at spøgelset mister mere liv af dit kamera.

Rundt på møbler, skuffer og andre skumle steder finder du brugbare ting. Heriblandt kan der findes Orbs. Dette er blå kugler, som gør det muligt for dig at opgradere de forskellige effekters levels.

Når du tilføjer 2 Orbs til for eksempel Slow vil det så blive muligt at opgradere Slow linsen til level 2.

Men alt dette er ikke gratis. Du tjener point ved at slå spøgelser ihjel. Priserne kan ligge alt imellem 4.000-30.000 eller mere. Pointene er dog let tjente så det vil altid være muligt at opgradere sit kamera.

Du finder også forskellige slags film. Du starter med en 7x--, som er meget usolid og ikke tager meget liv fra dine fjender. Senere finder du bedre film, som 90x29 - denne tager både mere liv fra spøgelserne og skal heller ikke oplades.

Udover de føromtalte Orbs finder du også drikkevand og medicin. Medicin og drikkevand giver dig liv, men desværre ligger der mange af disse hjælpemidler rundt omkring i landsbyen, hvilket gør spillet nemmere end det burde være.

Små sten fra forskellige personer vil også kunne findes - lidt inde i spillet finder du en radio som gør at du kan lytte til disse sten. Der er som regel altid små uhyggelige beskeder i disse sten, som skaber en skræmmende stemning rundt om historien.

Det er som regel historien og titlens stemning der får dig til at holde fast i spillet, men lidt variation er der også blevet plads til.

Udover landsbyen vil der være forskellige mini gåder du skal løse. Blandt andet skal man sætte fem bøger i den rigtige rækkefølge for at få en nøgle. Eller også skal du flytte rundt på nogle dukker så du igen får adgang til en nøgle.

Disse er meget sjove og varierende - man savner dog lidt flere mini gåder. For gåderne byder primært ikke på stor variation - det gælder stort set om hele tiden at finde en nøgle så missionen er mange gange den samme.

Dette skader ikke spillet og gør det, hverken mere eller mindre varieret. Project Zero 2 er delt op i kapitler, der er 10 kapitler i alt. Det er da altid rart at kunne se, hvor langt man er kommet i form af kapitlerne, men i den sidste ende behøvede man ikke disse kapitel opdelinger.

Spillet tager godt og vel 8-12 timer at gennemføre. En god længde så du helt sikkert når spillets slutning med noget tålmodighed.

Før du går i gang med spillet skal du foretage dig et valg der vil have indflydelse på spillet. Du skal vælge imellem det originale mode tredje person eller bonus mode (første persons vinklen).

Her anbefaler jeg kraftigt at man vælger første persons vinklen. Men uanset hvad kommer du til at spille med den samme vinkel igennem hele historien - ikke noget med at skifte kameravinkel undervejs.

Hvis du vælger første persons vinklen slipper du for de faste og irriterende kameravinkler, som til dels også ødelægger styringen lidt. Med første persons vinklen ser du det hele tiden inden fra Mios øjne og styringen er bygget op som et FPS spil. Du kommer hermed tættere på dine omgivelser, spøgelserne og skrækken!

Det tager lige 10 minutter at vende sig til styringen og det langsomme tempo. I er 2 i landsbyen; dig (Mio) og din søster (Mayu). Du styre i størstedelen af spillet Mio, men i sjældne tilfælde skal du styre Mayu imens hun er besat.

Udover det originale mode er det i Xbox versionen blevet muligt at låse op for mange ting. Efter du har gennemført spillet på enten Normal eller Hard kan du gennemføre spillet for anden gang på den nye sværhedsgrad og få en anden slutning.

Ekstra kostumer er det blevet plads til i form af Kasumi og Ayane's Dead or Alive dragter - Tecmo skulle også lige få plads til et par bikini dragter i shoppen.

Nye modes er velkomne i form af Survival og Mission mode. For de rigtig hardcore gamere kan Survival mode anbefales, hvor det blot gælder om at overleve i så lang tid så muligt.

Grafik
Man må sige, at Tecmo har valgt den helt rette farve-palette til efterfølgeren. Det består af en blanding af hvidt, sort, brunt og gråt, hvilket resulterer i et skræmmende resultat.
Landsbyen er dækket med grå tåge, husene bygget af brune gamle brædder, spøgelserne er uhyggeligt hvide og til tider gennemsigtige!

Crimson Butterfly byder dog ikke på mørke af det vi ser i Resident Evil og Silent Hill og her undre man sig over, hvorfor man egentlig rener rundt med en lygte.

Når det kommer til lyseffekterne er det forbedret siden Playstation2 versionen og lygten giver da også spillet lidt ekstra stemning. Dog kommer skygge og lyseffekterne aldrig op i Splinter Cell klasse og det er synd.

Teksturerne er tilfredsstillende selv i første persons perspektiv. Animationerne fungere som de skal og spøgelserne er virkelig detaljerede.

Spøgelserne byder på ansigts udtryk, forskellige animationer og til tider kan de være fuldkommen gennemsigtige for i det næste sekund at være hundrede procent synlige.

Project Zero 2s film sekvenser byder på CG teknologi og der gøres ikke brug af spillets ingame engine. Dette gør sekvenserne en drøm at se - så det er som det skal være.

Lyd
Lydsiden er blandt andet det der driver dig igennem Crimson Butterfly. Den flotte voice-acting er fremragende og stemmeskuespillerne har virkelig formået at leve sig ind i rollerne - og det med god stil. Musik fremkommer visse steder undervejs og giver en sær fornemmelse, hvilket kun er et plus. Forskellige toner og lydeffekter blandes sammen når et spøgelse eller boss ses. De traditionelle lydeffekter som træ, asfalt og så videre er gennemsnitligt og intet imponerende.

Holdbarhed
Dette er et af titlens helt store styrker. Tecmo har netop valgt ikke blot at konvertere Playstation2 udgaven, men har givet Xbox spillerne ekstra guf. Med en anden slutning, massere af kostumer, survival mode, mission mode, galleri, et FPS mode og meget mere er efterfølgeren til Project Zero garanteret med massere af replay-value. At Crimson Butterfly ikke indeholder nogen former for Xbox-live understøttelse er én ting - men når spillet formår at give spilleren så mange gameplay forbedringer og replay-value kommer man ikke til at savne en eventuel online del. Og når Project Zero 2: Crimson Butterfly blot tager 8-12 timer at gennemføre er det godt med unlockables og replay-værdi.

Overall
Tecmo har gjort et godt stykke arbejde for, at Xbox versionen ikke blot blev en konvertering af Playstation2 broderen. Som Xbox spiller får du først og fremmest forbedret grafik og lyd. Men ikke nok med det byder Tecmo på flere forskellige spiltyper.

Den mest mærkbare er den nye vinkel - første person. Vinklen får dig tættere ind på omgivelserne, men bedst af alt giver dig en meget bedre kontrol over Mio.

Survival Mode og Mission Mode er kærkomne spiltyper, som helt sikkert vil få dig til at spille Project Zero 2 igen og igen. Titlen byder på mere genspilnings-værdi i form af endnu en sværhedsgrad udover Normal og Hard. Belønningen for at gennemføre på den åbnede sværhedsgrad er slutning nummer 2.

Hvis du blot vil have noget nyt at se på er køb af nye dragter også muligt - heriblandt bikinier og Dead or Alives Kasumi og Ayane dragter.

Camera Obscura kan til trods for det er 30 år ældre end originalens opgraderes på flere måder, hvilket heller ej var muligt i Playstation2 versionen.
Fed grafik, fantastisk brug af lyd, gameplay der holder hele vejen og med replay-value ender Crimson Butterfly sten sikkert på 1. pladsen af horror spil på Xbox.

Ikke nok med at Project Zero 2: Crimson Butterfly ligger nummer 1 på Xbox; det har også gået spil som Silent Hill 3, Resident Evil 3: Nemesis og Obscure samt sin forgænger.

Hvis det er horror du vil have skal dette uden tvivl være dit foretrukne valg på Xbox!
Fakta
Project Zero 2 Crimson Butterfly: Directors Cut

Project Zero 2 Crimson Butterfly: Directors Cut

Platformnone
UdviklerTecmo
UdgiverMicrosoft Games Studio
Spillere1
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI:
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:7.4
Grafik:7.6
Online:-
Holdbarhed:7.7
Overall 7.8
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.