Minecraft: Story Mode - Season 1

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 15. oktober 2015 - kl. 22:58
Del denne artikel:
4 3

Minecraft med en historie? Den havde man ikke lige set komme, men Telltale Games forsøger sig nu med lige præcis dette med Minecraft: Story Mode og vi har set nærmere på, om det er noget, som fungerer.

Fremover vil vi anmelde episode-inddelte spil lidt anderledes end normalt. Vi vil ikke lave fulde anmeldelser af alle afsnit, da de i mange tilfælde er stort set identiske, blot med en anden handling. Derfor laver vi en overordnet anmeldelse og så tilføjer vi de enkelte afsnit til anmeldelsen, efterhånden som de bliver udgivet. Hvert afsnit får en score, som tæller i den samlede score, der altså tæller alle de anmeldte afsnit.

Læs vores anmeldelse af episode 1: The Order of the Stone
Læs vores anmeldelse af episode 2: Assembly Required
Læs vores anmeldelse af episode 3: The Last Place You Look
Læs vores anmeldelse af episode 4: A Block and a Hard Place

Første gang jeg hørte om Minecraft: Story Mode, vidste jeg ikke helt, om jeg skulle grine eller græde; at bygge en historie baseret på et spil, uden skyggen af en historie, virkede som en ret dum idé. Eller i hvert fald, meget modigt. Så jeg har længe været spændt på, hvordan Telltale Games har kunne slippe af sted med dette og hvordan de har kunne bruge den unikke Minecraft verden i deres fortælling.Minecraft: Story Mode er ikke kun for fans af Minecraft, men har du spillet Minecraft før, vil du uden tvivl se mange sjove små nik i retning af Mojangs verdensomspændende succes. Story Mode er også langt mere familievenlig end flere af Telltales seneste spil, da der ikke skal tages de samme skæbnesvanger beslutninger og lignende her, som vi ellers kender det.

Selv om Minecraft: Story Mode er noget anderledes end de forrige Telltale spil, så er det stadig bygget over den samme formel. Det udkommer i fem afsnit og man skal i ægte Telltale stil snakke med en række karakterer og udforske omgivelserne og det hele bliver krydret med actionsekvenser, hvor man skal kæmpe mod Creepers og zombier og man skal bygge ens egne våben på de sædvanlige craftingtables, som mange vil kende fra Minecraft.Grafisk ligner Minecraft: Story Mode, ja Minecraft. Det hele består af store blokke med grove teksturer men jeg vil bedømme grafikken ud fra, hvad Telltale har fået ud af Minecraft universet. Her må jeg sige, at det har de ramt meget fint. Den verden man befinder sig i, ligner præcis Minecraft, fjenderne ligner de fjender jeg husker fra Minecraft og grisen Reuben er den mest nuttede samling Minecraft blokke, jeg nogensinde har set. Selv menuerne når man starter op, ligner præcis dem fra Minecraft. Så Story Mode virker overraskende godt integreret i Minecraft universet og ikke som en ting, der er klistret på og det er ganske godt gået af Telltale Games vil jeg sige.

Noget af det, som altid har udmærket spilserierne fra Telltale Games, er en stærk dialog og gode skuespiller præstationer. Patton Oswalt (Spencer fra Kongen af Queens) gør det specielt godt, mens også de andre stemmeskuespillere leverer en fin præstation og de er med til, at gøre dialogen mere spændende og levende. Soundtrack og lydeffekter passer fint til spillet, uden at udmærke sig synderligt - generelt er der ikke meget at klage over i lydsiden her.Hardcore Minecraft fans vil nok have lidt svært ved at se meningen med Story Mode, da man ikke skal crafte og bygge hele tiden, men det er lykkedes Telltale Games, at skabe et spil, som bygger en historie og placerer den i Minecraft universet og det er faktisk ret smart, for det kan være med til at udbrede Minecraft universet til et endnu større, og andet, publikum, end dem, som måske spiller Minecraft i dag.

Nedenfor ser vi nærmere på de enkelte afsnit, efterhånden som de udkommer.

Episode 1: The Order of the Stone
Mincraft går ud på, at bygge og skabe. Derfor giver det god mening, at Story Mode giver dig mulighed for, at bestemme hvordan din karakter skal se ud. Man kan vælge imellem køn, hudfarve og påklædning og når man har overstået dette, kaster man sig ud i et eventyr med Jesse, Olivia, Axel og Jesses nuttede kælegris Reuben.De fire venner er på vej til det årlige Minecraft event EnderCon, hvor de håber på at kunne vippe de siddende mestre af pinden, ved at bygge den sejeste maskine i byggekonkurrencen. De er som sædvanligt ikke så forberedt som de kunne være, men de klarer sig. Der sker dog en række mystiske ting på årets EnderCon og pludselig er en Wither, et kæmpe trehovedet monster, sluppet fri og truer med at udslette alt og alle. Vores samling af byggere indser, at de må gøre noget og de søger hjælp hos The Order of the Stone, som er fire helte, der opnåede deres heltestatus ved tidligere at have besejret en drage.

Dette er starten på et eventyr, som godt kunne gå hen og blive ganske underholdende. Historien er ikke så uforudsigelige som i andre Telltale spil, hvor man tit blev overrasket over et dødsfald eller noget andet ubehageligt, men det her spil, er langt mere familievenligt og et spil, man kan sidde og spille med ungerne, som uden tvivl vil få noget ud af det, med deres viden om Minecraft universet.Minecraft: Story Mode - Episode 1: The Order of the Stone er en fin start på en serie, man havde svært ved at se få gang på jord. Men Telltale Games er ikke helt ubekendt med, at skabe eventyrspil baseret på eksisterende materiale, som man ikke lige kunne forestille sig blive til et eventyrspil; her er The Walking Dead jo nok det bedste eksempel. Vi ser frem til at se, hvad Telltale Games kan komme op med i andet afsnit af Minecraft: Story Mode.

The Order of the Stone kan gennemføres på lidt over to timer og koster 46 kr. på Xbox Games Store.
Score: 7,5

Episode 2: Assembly Required
Episode 2 af Minecraft: Story Mode lægger ud med fuld fart på. Jesse og Axel er draget ud for at finde den første af de fire helte fra The Order of the Stone og det går ikke stille for sig. Efter en tur igennem Nether i en minevogn, ankommer vores to venner til Boomtown, hvor deres amulet, der kan hjælpe dem med at finde de fire helte, bliver stjålet og så går den vilde jagt efter tyvene her over Boomtowns hustage.Da de endelig finder den første helt, opstår der nye problemer, som kræver at Jesse stepper op og tager kampen op med en af Axels helt store forbilleder, men helt som forventet går tingene ikke helt som man havde håbet.

Der er god fart på Episode 2: Assembly Required og som altid i Telltales spil, er historien velfortalt og stemmeskuespillet helt fremragende. Man kan igen blive overrasket over, hvor godt Telltale Games gør brug af Minecraft universet, til at skabe deres egen historie og spil, selv om det er noget så usædvanligt som Minecraft med en historie.

Minecraft: Story Mode - Episode 2: Assembly Required er en fin fortsættelse af serien og det svære andet afsnit slipper Telltale Games rimelig godt fra. Præcis som med episode 1, får du klart mest ud af denne nye episode, hvis du kender lidt til Minecraft og universet, for der er masser af sjove små detaljer, som vil få fans af Minecraft til at trække på smilebåndet.Kunne du lide den første episode af Minecraft: Story Mode, vil du også kunne lide dette andet afsnit og som er en fin fortsættelse af serien. Minecraft: Story Mode – Episode 2: Assembly Required kan nu købes på Xbox Games Store for 46 kr.
Score: 7,5

Episode 3: The Last Place You Look
Vi er nu halvvejs igennem Minecraft: Story Mode og tingene begynder at tage fart. Vores gruppe af venner, er på jagt efter den sidste af de fire helte, Soren, som skulle være den fremragende bygger. Han skulle efter sigende have bygget en Formidi-bomb, som skulle kunne tage livet af den Witherstorm, som hærger landet.

For første gang stifter vi i dette afsnit, rigtigt bekendtskab med Endermen og hvor spillet tidligere har været meget familievenligt, er der nogle sekvenser i dette tredje afsnit, som måske godt kan skræmme de yngre spillere lidt, da disse Endermen ikke er nogle særligt rare typer. Afslutningen på afsnittet er noget overraskende, så det lader til, at der bliver nok at se til, i de to sidste afsnit i serien.Episode 3: The Last Place You Look fortsætter fint historien om vores venner, med Jesse i spidsen, som forsøger at redde verden og gøre det rigtige. Minecraft universet bliver stadig brugt rigtigt godt og som altid kan man kritisere spillet for, at være en interaktiv tegnefilm, men som det plejer at være tilfældet, så er omdrejningspunktet i disse spil en fremragende historiefortælling og ikke action og skyderi.

Minecraft: Story Mode – Episode 3: The Last Place You Look kan gennemføres på omkring 90 minutter og koster 46 kr. på Xbox Games Store.
Score: 7,5

Episode 4: A Block and a Hard Place
Efter den overraskende slutning på episode 3, forsøger vores venner med Jesse i spidsen, at finde ud af hvordan de skal bekæmpe den Witherstorm, som hærger deres land. De udtænker en modig plan, som involverer Endermen, der som bekendt ikke er helt ufarlige. Før de kan sætte deres plan i gang, begiver de sig ud på en lang rejse til verdens ende, til The Far Lands, for at finde Ivors laboratorie og en magisk bog.Denne episode er måske en af de mest fokuseret i serien, med spændende puzzles, gode actionsekvenser og i ægte Telltale stil, nogle emotionelle øjeblikke, specielt mod slutningen af episoden. Der er i denne episode en fin blanding af gameplay og historiefortælling og vi lærer mere om de forskellige karakterer og de uenigheder og fejder, som er imellem dem og dialogen bevæger historien fremad med god fart.

Episode 4 er det bedste afsnit i serien, der med en stærkere Jesse i spidsen, bevæger sig med raske skridt mod sidste afsnit. Minecraft universet bliver stadig brugt rigtigt godt og The Far Lands er et virkelig spændende sted, som vi ikke har set før. Slutningen er en smule overraskende og jeg ser frem til femte og sidste afsnit, som burde komme i løbet af januar 2016, hvis Telltale holder sammen høje fart på udgivelserne i den her serie, som hidtil.Minecraft: Story Mode – Episode 4: A Block and a Hard Place kan gennemføres på omkring 90 minutter og koster 46 kr. på Xbox Games Store.
Score: 8,0
Fakta
Minecraft: Story Mode - Season 1

Minecraft: Story Mode - Season 1

PlatformXbox One
UdviklerTelltale Games
UdgiverTelltale Games
Spillere1
Udgivelsesdato13-10-2015
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 12 Vold
Følg Xboxlife her
Xbox Support
+ God brug af de unikke Minecraft kendetegn, gode stemmer og dialoger
Lidt løs og upræcis styring
Gameplay:7.5
Grafik:7.5
Online:-
Holdbarhed:5.0
Overall 7.5
Log ind og stem
3
Der er 3 brugere som med til at gøre Xboxlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.