Kinect Star Wars

Anmeldt af: Jens Nørup - 8. april 2012 - kl. 21:58
Del denne artikel:
1 0

At kontrollere lyssværd og 'kraften' med de bare hænder er noget alle raske drenge har drømt om siden de så Star Wars første gang - nu bliver fantasien endelig virkelighed.

Star Wars universet har givet mig utallige glæder siden jeg var 5 år gammel, men samtidig har det også budt på store skuffelser, for eksempel den middelmådige Episode 1: Phantom Menace eller det horrible Yoda Stories til Gameboy fra midten af 90'erne. Derfor er det med blandede følelser jeg sætter Kinect Star Wars i min Xbox; er det nu jeg endelig får lov at beherske kraften?

Kinect Star Wars er en samling minispil, der hver især tager afsæt i forskellige dele af det kendte og elskede univers. Med C3-PO og R2-D2 som guider, tager vi turen rundt i Jedi'ernes bibliotek og hvert minispil repræsenterer således en datafil fra biblioteket. Dette giver selvfølgelig mulighed for nogle stærkt varierede former for spil, men er i Xbox regi også en opskrift vi har set før; jeg så hellere et stærkt stand-alone spil fremfor endnu en samling småspil.

Kinect Star Wars eneste reelle bud på et spil, der kan stå alene, er Jedi Destiny, der lader dig indtage rollen som Jedi Padawan sendt på mission på planeten Kashyyk. Spillet er et typisk 'on-rails' - det vil sige du automatisk bevæger dig fremad, mens du skal bekæmpe forskellige fjender, som regel droide soldater, med lyssværd og kraften.

Det fungerer stort set som det skal, med øjeblikke hvor du virkelig føler at du svinger dit lyssværd som selveste Yoda, men desværre er de øjeblikke også kun til stede i glimt. Resten af tiden må du kæmpe med at Kinect'en har svært ved at registrere dine bevægelser korrekt og irritationsmomenter som hakkende billeder eller underlige grafikfejl som når dine hænder fortsætter ind gennem den figur du kæmper imod.

Der er en del gentagelser undervejs og den frihed der er blevet lagt op til i annonceringen af spillet, står desværre ikke mål med det færdige resultat. Der er ellers nogle gode idéer undervejs; mens du spiller kan en anden person støde til og hjælpe dig, man skal bare stille sig ved siden af den første spiller og række armen i vejret for at være med - det er et godt initiativ, der fungerer lige så intuitivt som man kunne forvente. Men de mange gentagelser og en historie der ikke er meget kød på, gør desværre Jedi Destiny delen af Kinect Star Wars til en kedsommelig affære.

De andre minispil er ikke nær så omfattende, men til gengæld meget nemme at komme i gang med. Rancor Rampage lader dig styre en meget stor og meget vred Rancor og målet er at skabe så meget ødelæggelse som muligt på tid. Styringen er ikke så præcis, men det gør heller ikke så meget når det bare handler om at smadre huse og springe op i luften for at rive Tiefighters ud af deres bane - og så er det trods alt ret underholdende når et af målene er at indsamle og spise stormtropper for at få mere energi.

Galactic Dance Off er som navnet antyder, et dansespil. Lad os allerede her kaste vores bange anelser og løftede øjenbryn til side, for selvom Galactic Dance Off kaster al logik fra seriens univers bort, så er det et ganske underholdende dansespil. Der er en række gode sange og en masse lækre dansetrin. Endnu en gang skæmmes det lidt af, at Kinect'en kan have lidt svært ved at registerere bevægelserne, men det imødekommes dog af at man ofte får point selvom man absolut ikke var i nærheden af at lave de rigtige moves.

Duel of Fate minispillet, giver dig mulighed for at praktisere dine evner med lyssværdet til perfektion. Der er dog ikke den store forskel fra Jedi Destiny missionen, men desværre de samme problemer med at overføre dine bevægelser fra virkeligheden og til skærmen. Alt for ofte slår man ud luften eller parerer ikke på det rigtige tidspunkt, men er din drøm at udkæmpe en skæbnekamp med Darth Vader er det her du skal lægge dine kræfter.

Det sidste minispil er Podracing. Her skal du kæmpe dig igennem en karrieredel som podracerpilot. Det fungerer godt og logisk, ræk armene frem for at bevæge dig fremad, som hvis du sad på en motorcykel, træk armene tilbage for at bremse og læn dig til siderne for at styre. Der er en god fartfornemmelse og ofte står du i stuen med sved på panden og kæmper febrilsk mod de andre racere for at nå først over målstregen.

Overordnet set er grafikken pæn uden at være prangende, der er nogle gode animationer undervejs og for eksempel Lando's og Han Solo's danse duel er underholdende udført. Du kommer selvfølgelig til en masse kendte destinationer og disse er lige så flot produceret som man kunne forvente det af et Star Wars spil - der er dog som tidligere nævnt nogle skæmmende fejl og hastighedsproblemer, der ødelægger det overordnede indtryk. Stemmeskuespillet bærer desværre præg af, at det ikke er de originale skuespillere. C3-PO's stemme fungerer udmærket, men resten og særlig Yoda gør absolut ikke noget godt for spillet.

Men når alt kommer til alt, så havde jeg forventet mere af Star Wars franchisen. Terminal Reality, som bestemt ikke er nogen nybegynder i branchen, har stået for udviklingen og med det kraftige fingeraftryk LucasArts er kendt for at sætte på deres produkter, kan det undre at det endelige resultat af Kinect Star Wars føles så lunkent. Istedet for et fuldblods Kinect spil, så får vi 5 minispil og for at føje spot til skade, så er Kinect kontrollen slet ikke så integreret som vi har håbet på (og spillets marketing kampagne antyder).

Der er simpelthen for mange fejl og alt for mange passager hvor du føler dig fanget i det vi kunne kalde ”den omvendte pornofælde”: Det er ofte sjovere at se på, end det er rent faktisk at spille spillet. Samtidig må vi trækkes med et andet af Kinect'ens udtalte problemer; de fleste af de små minispil henvender sig til de mindste, hvilket selvfølgelig kan være et kvalitetstræk i sig selv, men et univers som Star Wars fortjener bedre og mere end det.
Har du børn, der lige er blevet bidt af Star Wars manien, er Kinect Star Wars uden tvivl en god investering; her får de muligheden for at prøve en masse sjove ting af, uden at skulle forholde sig til hvorvidt det passer ind i universet eller ej. For teenageren og de endnu ældre er der ikke meget at komme efter i Kinect Star Wars, der ender med at stå som en titel der kan det hele, men ingen af delene særlig godt.
Fakta
Kinect Star Wars

Kinect Star Wars

PlatformXbox 360
UdviklerTerminal Reality
UdgiverMicrosoft Studios
Spillere1-2
Udgivelsesdato03-04-2012
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 12 Vold
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:6.0
Grafik:7.0
Online:-
Holdbarhed:6.0
Overall 6.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.