Fallout: New Vegas

Anmeldt af: Gajda - 24. oktober 2010 - kl. 22:37
Del denne artikel:
25 0

Vi har begivet os ud på en rejse til det radioaktive Nevada i Fallout: New Vegas og testet om spillet er en værdig efterfølger til sine forgængere.

Fallout: New Vegas indledes med, at du finder dig selv siddende på knæ og med hænderne sammenbundet med reb. Du er en kurér, som har fået til opgave at levere en pakke til området New Vegas. Pakkens indhold er på dette tidspunkt ukendt. Noget, der på overfladen umiddelbart virkede som et simpelt leveringsjob, har taget en 180 graders vending, og du er havnet i et sandt mareridt. En stilfuld herre i et sort og hvidt-ternet jakkesæt med en pistol i hånden fortæller dig, at du har udført dit livs sidste levering. Han fører pistolen op foran dit ansigt og trykker på aftrækkeren. Dette er en noget brutal start på spillet, men egentlig en god kickstarter, idet den efterlader spilleren med en række ubesvarede spørgsmål, og der skabes dermed et incitament til at udforske historien og opklare dette mærkværdige mysterium.

Spillet finder sted i Nevada-ørkenen. Som sædvanlig befinder vi os i resultatet af en menneskeskabt miljøkatastrofe. Atomkrigen og den efterfølgende radioaktivitet har sat sine tydelige præg på hele samfundet. Underlige muterede væsner raserer i Nevadas ørkenlandskab, bygningerne er medtagede, og forskellige grupperinger er i krig med hinanden. Det overordnede mål er herredømmet over dæmningen Hoover Dam, som er kilden til rent drikkevand og elektricitet i Nevada.
Efter den noget så voldsomme intro, finder du dig selv hos en doktor, som har taget sig af dig. Du er altså ikke død af det skud, som blev affyret mod dig i introsekvensen. Du får her muligheden for at designe din karakter, præcist som du ønsker det, og der er masser af muligheder for at designe en unik karakter. Doktoren stiller dig en række spørgsmål i en form for personlighedstest, som skal vise sig at danne grundlaget for uddelingen af din karakters skill points. Denne uddelingen er ikke bundet, men blot vejledende, så man har altså mulighed for at ændre uddelingen, hvis man ønsker at placere sine skill points anderledes.
Med en række ubesvarede spørgsmål begiver man sig ud i den enorme Nevada-ørken for at undersøge den mystiske situation, som man pludseligt er havnet i. En rejse, der senere vil vise sig at lede ens karakter til New Vegas, som er spillets midtpunkt. New Vegas er Fallouts svar på Las Vegas med alt, hvad det indebærer. Farverige neonlys i massevis, kasinoer og prostituerede er blot nogle af de ting, der præger bybilledet. New Vegas er et lukket område, som er omgivet af et kæmpe hegn og sikkerhedsrobotter og man bliver kun lukket ind, hvis man har penge nok.

Special-systemet er blevet mere velbalanceret til sammenligning med Fallout 3. Hver gang man stiger i level, får man muligheden for at tildele en række skill points til forskellige egenskaber. De forskellige egenskaber åbner op for nye muligheder. Man kan eksempelvis sætte sine skill points på egenskaben lockpicking. Med lockpicking bliver man i stand til at lirke låse op og dermed får man adgang til ellers lukkede områder. Går man op i egenskaben speech opnår man fordele når man taler med folk i spillet. Dermed bliver det i nogle sammenhænge lettere at overtale folk til at udføre forskellige handlinger, som kan være til ens egen fordel. Hver anden gang man stiger i level tildeles man en perk, som kan forbedre ens karakter på forskellige områder. Fallout: New Vegas byder på en række nye perks, men mange af dem man kender fra Fallout 3 er også at finde i spillet.
Noget nyt i Fallout: New Vegas er et status-system som fortæller, hvordan man står i forhold til de forskellige grupper i Nevada. Alt, hvad man foretager sig igennem spillet, har forbindelse til flere af spillets forskellige grupperinger. Afhængigt af hvordan man agerer, så påvirker man grupperne. Man kan ende op med at blive forfremmet, anerkendt eller ligefrem hadet. En ny og hjælpsom funktion, der er blevet tilføjet er det såkaldte Companion Wheel, som gør det lettere at navigere sine følgesvende. Ved hjælp af dette nye hjul, kan man indstille sine følgesvendes adfærd under kamp, og det gør det også nemt at bytte genstande med følgesvendene.
Fallout: New Vegas er som sin forgænger et kæmpestort spil, og der er et væld af områder at udforske. Som i Fallout 3 har alle spillerens valg konsekvenser. I Fallout: New Vegas skinner dette mere igennem, og konsekvenserne af ens valg er mere betydningsfulde. Der er mange forskellige valg at tage, som leder til forskellige quests. Man fravælger altså automatisk en række quest igennem spillet. Dette kan ikke undgås og derfor er én gennemspilning ikke nok, hvis man vil opleve spillets historie fra alle vinkler og gennemføre alle quests. Fallout: New Vegas byder også på en ny spilmode til de hårde drenge, som hedder hardcore mode. Denne mode er mere udfordrende end det almindelige og er bestemt ikke henvendt til nybegyndere.

Man bruger meget tid på at tale med mennesker og andre væsner rundt omkring i Nevadas ørken. Fallout: New Vegas rammer plet, hvad det angår stemmeskuespillet, som er fremragende, og det kan tydeligt mærkes, at udviklerne har gjort en stor indsats på dette område. Karaktererne er livlige og har dybde i deres personligheder.
Fallout: New Vegas kører med samme grafikmotor som sin forgænger. Dog har grafikken har fået et mindre ansigtsløft siden Fallout 3. Farverne er blevet mere klare, og skarpheden på teksturerne er forbedrede, men overordnet set har grafikken ikke rykket sig meget. Alt er flot og præsentabelt og det er en sand fornøjelse at bevæge sig rundt i Nevadas sandørken mens solen står højt på himlen.

Spillet ligner på mange områder sin forgænger, men de små forbedringer skaber en mere helstøbt oplevelse. Spillet byder på en ny, anderledes og ikke mindst fængende historie, som kan gå hen og blive en sand tidssluger. Alting er udført med omhu i Fallout: New Vegas. Spillets gameplay er velbalanceret og stemningen er autentisk. Spillet kan gennemføres flere gange med forskellige historier, og der er masser at udforske og rigtig mange side-quests. Selvom grafikken ikke har rykket sig meget siden Fallout 3 er den alligevel nydelig. Især når man tager spillets størrelse i betragtning. Hvis du var vild med Fallout 3 er der stor sandsynlighed for, at du også vil være vild med Fallout: New Vegas.
Fakta
Fallout: New Vegas

Fallout: New Vegas

PlatformXbox 360
UdviklerObsidian Entertainment
UdgiverBethesda Softworks
Spillere1
Udgivelsesdato22-10-2011
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 18 Stærkt sprog Vold
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:9.0
Grafik:8.5
Online:-
Holdbarhed:9.0
Overall 9.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.