IllumiRoom fremvises igen af Microsoft Research

Skrevet af: Morten Skou - 29. april 2013 - kl. 23:47
Del denne artikel:
22 0

Siden januar har der været rimelig stille omkring IllumiRoom-teknologien som Microsoft Research fremviste på daværende tidspunkt. Men nu er der igen interessant nyt om projektet.

De første rygter omkring en ny teknologi som Microsoft Research havde arbejdet på, kaldet IllumiRoom, florerede på nettet tilbage i september 2012, primært på baggrund af et patent som Microsoft havde ansøgt om at få.

Få måneder senere præsenterede Microsoft selv IllumiRoom-projektet, men lagde samtidig vægt på at det var et såkaldt proof-of-concept som vi fik lov til at se en video af. For dem som ikke har set videoen fra januar, så kan IllumiRoom bedst beskrives som en projektor, der projekterer lys ud i rummet omkring dig, så spilleoplevelsen kommer til at gå ud over de rammer som et fjernsyn nu engang har.

Nu er Microsoft Research så på banen igen med IllumiRoom, og har denne gang lagt en over 5 minutter lang video-præsentation af IllumiRoom og de forskellige muligheder som projektions-teknologien har at byde på.Microsoft Research teamet skriver selv følgende om den video du kan se længere nede:

IllumiRoom uses a Kinect for Windows camera and a projector to blur the lines between on-screen content and the environment we live in allowing us to combine our virtual and physical worlds. For example, our system can change the appearance of the room, induce apparent motion, extend the field of view, and enable entirely new game experiences.

Our system uses the appearance and the geometry of the room (captured by Kinect) to adapt the projected visuals in real-time without any need to custom pre-process the graphics. What you see in the videos below has been captured live and is not the result of any special effects added in post production.


Se IllumiRoom præsentationen her

Samtidig har de publiceret et PDF dokument der detajleret fortæller om de samme ting som vi ser i ovenstående video. (Du kan hente PDF-dokumentet her).

Da rygterne om IllumiRoom begyndte at køre rundt på nettet sidste år, så var der naturligvis mange der allerede dengang begyndte at gætte på, at det måske kunne være noget at det nye som næste generation af en Xbox-konsol kunne gøre brug af. At dette teknisk er muligt, bekræfter flere forskellige dele af førnævnte PDF-dokument:

The concept could be developed into a next generation game console with game content designed from the ground up, or it could be an ‘addon’ for existing consoles with gamers writing scripts to ‘mod’ their favorite games.
Projektor-enheden som sammen med Kinect gør det muligt rent faktisk at lave de forskellige effekter som IllumiRoom består af, forventes ifølge Microsoft Research at være en trådløs enhed.

The device would be connected wirelessly to a next generation gaming console as a secondary display.


Selv om det nævnes, at IllumiRoom rent teknisk både kan bruges med Xbox 360 og en "næste generation konsol", så er der ifølge Microsoft altså stadigvæk blot tale om et proof-of-concept.

Det bliver spændende, om vi får mere at se til IllumiRoom, når Microsoft afslører den næste generation af Xbox-konsollen den 21. maj.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne nyhed..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support