Turtle Beach Ear Force XP500

Skrevet af: Morten Skou - 12. juni 2012 - kl. 11:04
Del denne artikel:
0 0
Når det kommer til at lave headsets af rigtig god kvalitet, så har Turtle Beach længe stået i toppen af ønskelisten for rigtig mange Xbox 360-ejere. Vi har fået mulighed for at anmelde en række af deres headsets og vil kigge på headsets både i den lavere ende af prisskalaen, eller som med XP500s tilfælde i den høje ende.

Picture of Turtle Beach Ear Force XP500 for Xbox 360

Selv om Turtle Beach efterhånden har eksisteret som produkt i mange år, så er det først for nyligt, at der for alvor er begyndt at komme skub i tingene her i lille Danmark. Dette skyldes primært, at der nu er kommet en dansk distributør af Turtle Beach-produkterne til forskel fra tidligere, hvor de typisk blev importeret fra udlandet af enkelte danske butikker.

Det finder du i pakken:
- XP500 Headset med mikrofon der kan fjernes helt
- XBA Bluetooth adapter til Xbox 360 controller
- Trådløs reciever / sender "tårn"
- Digitalt optisk kabel (TOS)
- 2 x AA batterier
- USB kabel der skal bruges hvis man skal programmere headsettet
- Brugermanual og et klistermærke

Allerede når man får pakken, der indeholder Turtle Beach XP500, i hånden, er man ikke i tvivl om, at det er et stykke dyrt legetøj af høj kvalitet, som man har i hånden. Foruden headsettet finder man, hvad man fristes til at kalde for et receiver-tårn, og så den trådløse receiver til at sætte på Xbox 360-controlleren.

Turtle Beach XP500s specifikationer er spækket med buzzwords og ny teknologi. Eksempelvis er headsettet virkelig trådløst i og med, at det heller ikke er nødvendigt at forbinde Xbox 360-controlleren og headsettet med et kabel. I stedet bruger man bare den medfølgende bluetooth-sender, som passer perfekt ind i de normale Xbox 360 controllere, men desværre ikke alle de lidt fancy controllere eller eksempelvis rat.

Selve headsettet er lavet i en ganske fin kvalitet, og pasformen er virkelig god. Området, som omkredser øret, er lavet i noget blødt materiale, som gør, at de også er behagelige at have på i længere tid af gangen. Desværre udelukker de ikke lige så meget ekstern støj, som det er tilfældet med eksempelvis headsets fra Tritton.

På hver af de to ørebøffer er der placeret en række knapper, det er her du kan styre alt lige fra lydstyrken til skiftning imellem de forskellige indstillinger. Det er også her du finder den knap, du skal bruge for at tænde og slukke headsettet samt parre headsettet med den trådløse modtager, som sidder på Xbox 360 controlleren.

Sidstnævnte parring oplevede jeg desværre en del problemer med, primært fordi jeg fandt det irriterende, at den glemmer parringen, når man eksempelvis skifter batteri i sin controller. Den trådløse enhed, som man sætter på controlleren, giver i øvrigt også mulighed for, at man kan "mute" sin mikrofon, så andre ikke kan høre dig, når du spiller - det er en feature, som jeg synes er vigtig, og mange glemmer desværre at placere den på controlleren, så man slipper for at fjerne hænderne, når man skal bruge den.

Picture of Turtle Beach Ear Force XP500 for Xbox 360

En af de lidt sjove ting med XP500 er, at der er indbygget en slags "guide" i selve headsettet i form af en kvindestemme. Denne snakker eksempelvis til dig, når du tænder og slukker headsettet - eller når det er ved at løbe tør for batteri. Det er en lille fancy gimmick, som faktisk er meget fed og brugbar.

XP500 har en lidt sjov feature, som gør, at man kan sætte en slags digitale filtre på både mikrofonen og selve lyden i headsettet. Dette kan eksempelvis bruges til at fremhæve bestemte lyde fra dine spil, så du i dine favoritspil nemmere kan høre, når modstanderne er på vej rundt om hjørnet. Du kan også ændre din egen stemme, når du snakker i mikrofonen, så du kan lyde som en helt anden. Der ligger en del forskellige foruddefinerede filtre på Turtle Beachs hjemmeside, det kræver blot, at du lige registrerer dig - derudover er det påkrævet, at du har en PC, ellers kan du ikke opdatere headsettet med nye filtre. Mac er desværre ikke understøttet. Du kan i øvrigt se en masse eksempler på hvordan lyden kan ændres på den officielle webside under "audio clips" her.

Til at starte med er der 18 forskellige filtre, som er opdelt i to grupper af 9, som passer til henholdsvis trådløs og trådet-mode. Man skifter imellem de to forskellige modes ved at trykke to gange hurtigt på power-knappen. Skiftet imellem de forskellige presets i hver mode foregår via preset knappen. Stemmen i headsettet holder dig hele tiden orienteret om, hvilken preset du lige har aktiveret.

I begyndelsen er det måske meget sjovt at rode med de forskellige muligheder, men når alt kommer til alt, så kan man ikke fremhæve eksempelvis lyden af fodtrin uden at udelade noget andet - dermed bliver man muligvis en super ninja gamer, hvis man ikke har andre lyde i sit Call of Duty end fodtrin, men man går altså også glip af en hel del af den normale spilleoplevelse. Personligt endte jeg ud med at bruge et af standard filtrene permanent.

Picture of Turtle Beach Ear Force XP500 for Xbox 360

Et af de største problemer med Turtle Beach XP500 er ikke særlig overraskende dets batteriforbrug. Det spiser ganske enkelt batterier i en sådan fart, at det er svært at nå i Føtex og købe nye, før der igen er brug for et nyt sæt. Den trådløse receiver, som forbinder headsettet til Xbox 360 controlleren, slukker desværre heller ikke selv, hvilke flere gange har betydet, at det har drænet batteriet på controlleren, uden at man reelt brugte headsettet. Dette kan naturligvis løses ved eksempelvis at investere i genopladelige batterier - ellers skal man bare være opmærksom på at få slukket for headsettet, når man ikke bruger det - og det samme med receiveren på controlleren.

For at gøre det hele lidt mere irriterende, så bliver man advaret om, at batteriniveauet er lavt, cirka en gang minuttet. Jeg kan ganske enkelt ikke forstå, hvorfor det er muligt at gøre det mere end en enkelt gang, det gør, at man bliver så irriteret, at man bliver nødt til at skifte batterierne her og nu, hvilket kan være lidt uheldigt, hvis man sidder midt i en kamp.

Et andet problem, som vi faktisk har set hos flere forskellige headsets, der bruger 2,4Ghz wireless teknologien er, at de kan gå ind og forstyrre eventuelle trådløse netværk, som du har i huset - selvfølgelig hvis de bruger selv sammen 2,4Ghz teknologi. Det kan i værste tilfælde betyde, at du kan have problemer med at bruge din Xbox 360 eller andre trådløse enheder samtidig med at du bruger headsettet.

Turtle Beach XP500 var egentlig Turtle Beaches flagskib, et headset der kunne tilfredsstille selv den mest kræsne gamer med features som blandt andet 7.1 surround sound, god lydkvalitet og ligeledes var de behagelige at have på hovedet også i længere tid af gangen. Nu er der dog kommet en opdatering af alle produkterne fra Turtle Beach, som blandt andet har betydet, at XP500'ens 2.4Ghz wireless teknologi er blevet forældet. Så selv om XP500 er et super fedt headset, så er det nye flagskib uden tvivl Turtle Beach XP400, som vi også er på vej med en anmeldelse af. Så hav det med i baghovedet når du skal ud og vælge dit headset. XP500 er dog stadigvæk det eneste af dem, som man selv har mulighed for at programmere.

Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at hvis man kan leve med de småproblemer, som der altid har været med headsets, der anvender den pågældende trådløse teknologi, så er XP500 virkelig et fedt headset. Alene det, at det har 7.1 surround sound, giver en helt ny og imponerende spiloplevelse, hvis man ikke i forvejen er vant til at have surround sound.


Turtle Beach XP500 Unboxing videoPrisen på lige omkring 2000 kroner gør dog uden tvivl, at Turtle Beach XP500 kun henvender sig til de mest kritiske gamere, der ikke har noget imod at spendere lidt ekstra for at få den bedste kvalitet.

Skulle man også være ejer af en PlayStation 3, så kan XP500 også fungerer med denne via trådløst bluetooth, da XP500 egentlig bare er en anden udgave af PX5, som er beregnet til netop PlayStation 3 konsollen.

Køb headsettet hos en af vores partnere:
Turtle Beach XP500 kan købes hos Gamebits.dk
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne artikel..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support