SteelSeries Spectrum 5XB

Skrevet af: Dennis Haagensen - 1. oktober 2010 - kl. 09:39
Del denne artikel:
0 0
Vi har kigget nærmere på SteelSeries Spectrum 5XB, det første Xbox 360-kompatible headset fra den danske producent af gamerudstyr.

Opdatering: 20-10-2010

Folkene fra SteelSeries har kæmpet med næb og kløer for at rette op på den negative oplevelse vi har haft med mikrofonen.
Læs mere i det fremhævede afsnit nederst i artiklen.


Den danske virksomhed SteelSeries har længe været kendt for at producere udstyr af høj kvalitet til den kræsne gamer, men har primært fokuseret på PC-markedet. I år har de så besluttet sig for at bevæge sig ind på konsolmarkedet med deres første headsets til Xbox 360. Vi har taget et kritisk kig på SteelSeries Spectrum 5XB, flagskibet indenfor deres nye lineup.Førstehåndsindtrykket af SteelSeries Spectrum 5XB er godkendt. Her er tale om et lækkert headset i blankt sort plastic med store kopper og masser af blød polstring. Kablet er betrukket med dobbeltvævet nylon, der sikrer det mod skader og den fleksible mikrofon ligger skjult inde i den venstre kop, klar til at trække ud og råbe skældsord i. SteelSeries har også lagt en del omtanke bag selve konstruktionen, idet Spectrum 5XB er mere holdbart og fleksibelt end de gængse headsets på markedet. Hvis du hører til dem, der ofte pakker din Xbox 360 ned for at tage til diverse træf rundt omkring i landet, er her også en god nyhed; Spectrum 5XB kan med et let tryk adskilles i 3 separate dele, hvilket letter transporten.Den største innovation ligger dog i den såkaldte SteelSeries Spectrum AudioMixer. Denne lille boks monteres i bunden af din Xbox 360-controller og giver dig fuld kontrol over lydstyrken. Ingame lyd og voice chat kan justeres separat via to volumenkontroller, hvilket gør det lettere for dig at tilpasse fordelingen af skrigende 12-årige amerikanere til lydstyrken i spillet. AudioMixeren er også stedet hvor den virkelige magi finder sted. SteelSeries introducerer med dette headset en funktion de kalder LiveMix. En funktion, der aktivt justerer ingame lyd og voice chat, så dine holdkammeraters tilråb ikke overdøves af eksplosioner eller hvinende dæk. LiveMix overvåger lydstyrken både ingame og på voice chat og regulerer ingame lyden så voice chatten går klart igennem. Dette foregår helt uden at forøge lydstyrken over dit foretrukne niveau og det fungerer simpelthen perfekt.

En gennemgående trend indenfor headset er at forøge lydoplevelsen ved at pumpe store mængder bas ind i ørerne på spilleren for virkelig at give en tung, kraftig lydside. SteelSeries Spectrum 5XB har i stedet fokuseret på at fremhæve samtlige detaljer i lyden og benytter sig af 40mm SunDancer drivere, som lader dig høre alle nuancer i lyden i stedet for blot at bombardere dig med et enkelt overvældende sanseindtryk. Her er kælet for detaljerne og lyden er absolut i topklasse.

Indtil videre, så lyder det jo som det perfekte headset, men der er desværre også et par problemer her. For det første kan den skjulte mikrofon være ret besværlig at få fat i og endnu mere besværlig at få skubbet på plads. AudioMixeren fylder godt op under controlleren, hvilket ikke er det store problem, med mindre du som jeg har store hænder og dermed lange fingre. Jeg har måtte justere mit greb om controlleren for ikke at komme i karambolage med de to volumenkontroller, der er placeret på siden af AudioMixeren. Alligevel er det gentagne gange lykkedes mig at snitte de meget følsomme kontroller med et øresønderrivende lydtryk til følge. Dette er dog kun et spørgsmål om vane.Opdatering: 20-10-2010
Den første udgave af headsettet som vi modtog til test, viste sig desværre at have en uforudsigelig fejl i mikrofonen, der gav et absolut forkert indtryk af headsettets generelle kvalitet. Et uheldigt scenarie men en fokuseret arbejdsindsats fra SteelSeries resulterede i at vi fik tilsendt et eksemplar, som virker korrekt og så ser billedet pludselig helt anderledes ud.

Den lille bommikrofon, der som nævnt kan skjules i venstre kop, leverer en tydelig og præcis oplevelse, der går hånd i handske med Live Mix-funktionen. Den udgående lydstyrke reguleres sammen med den indgående og gør det let for dig at få en idé om præcis hvor tydeligt du går igennem i den anden ende.

Fra blot at være et, i vores øjne, udmærket (men defekt) produkt har SteelSeries Spectrum 5XB nu bevæget sig op blandt de bedste på markedet. Et skarpt og tydeligt lydbillede med fokus på detaljerne, kombineret med fortræffelig pasform og gennemtænkt konstruktion, gør Spectrum 5XB til et oplagt valg, når ørerne skal pakkes ind i lyd.
Leder du efter et headset, der kan fuldende lydoplevelsen i dine spil, så kig nærmere på SteelSeries Spectrum 5XB.SteelSeries Spectrum 5XB kommer på gaden til en vejledende udsalgspris på 699,-
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne artikel..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support