Hands On: Xbox Live dashboard update, efterår 2011

Skrevet af: Palle Havshøi-Jensen - 2. september 2011 - kl. 17:23
Del denne artikel:
0 0
Under spilmessen i Køln fik vi mulighed for, sammen med Robin Burrows fra Microsoft, at kigge lidt nærmere på, hvad det nye dashboard, der kommer til efteråret, har at byde på. Det som vi blev præsenteret for, var en meget tidlig udgave af dashboardet, som stadigvæk var langt fra det, vi kender som en beta-version.

Nu er det snart endnu en gang tid til, at Xboxen får et nyt og opdateret dashboard. Det, der uden tvivl har været en af grundene til denne opdatering er, at Microsoft har ønsket at gøre oplevelsen med dashboardet mere Kinect-venligt. Det nye dashboard har fået et helt nyt design og går væk fra de såkaldte ”channels”, som det er bygget op omkring i dag. I stedet er hele skærmen fyldt op med forskellige ”knapper”, og man enten kan bruge en almindelig controller, stemmekommandoer eller selvfølgelig sin krop sammen med Kinect-sensoren til at navigere rundt.

Xboxlife Share!

En af de ting, som ifølge Robin er blevet forbedret, er muligheden for at navigere rundt via stemmegenkendelsen, og med kommandoer som ”Xbox games”, ”Xbox video”, ”Xbox social” og ”Xbox friends” kan man nu navigere rundt til deres respektive sektioner, uden overhovedet at bruge en controller eller ligne en klovn foran Kinect. Desværre har vi jo endnu ikke mulighed for at bruge stemmegenkendelsen her i Danmark, men da jeg direkte spurgte Robin Burrows, om vi kunne forvente det, så kunne han ikke bekræfte det – men håbede på, at det ville komme til de skandinaviske lande i løbet af 2012.

Netop det, at en lang række lande stadigvæk ikke har mulighed for at bruge stemmefunktionerne, begynder at blive et større og større problem. Ikke mindst fordi spil som Forza Motorsport 4 nu er begyndt at implementere stemmegenkendelse, og de lande, som ikke har stemmemulighederne, derfor går glip af en række muligheder i spil, som de betaler en pæn sum penge for.

Xboxlife Share!

Muligheden for at sætte såkaldte ”Beacons” op kommer også i forbindelse med det nye dashboard. En Beacon er en lille sladrehank, som du kan sætte og på den måde få at vide, hvornår en af dine venner spiller et bestemt spil. Det er heldigvis lavet sådan, at vennerne skal bekræfte modtagelsen af denne Beacon, da vi ellers ville ende ud i et rent helvede, ala det vi har set eksempelvis i forbindelse med Autolog funktionerne i de seneste bilspil fra Electronic Arts.

Det nye dashboard byder også på en udvidet integration med det sociale mødested Facebook. Det vil nemlig fremover være muligt at poste automatisk på Facebook, når man eksempelvis får en achievement. Desværre er Facebook det eneste sted, som det bliver muligt at poste på fra Xboxen, og det er egentlig en skam. Man kunne jo efterhånden begynde at gætte på, at Microsoft pønser på at opkøbe Facebook, i hvert fald hvis man tænker på, hvor mange gange de efterhånden har integreret Facebook med forskellige Microsoft services, som eksempelvis deres søgemaskine Bing og selvfølgelig Xbox 360-konsollen.

Hvis man er træt af at mangle sine savegames eller sit gamertag, når man er på besøg hos en af sine venner, eller måske bare spiller på en anden Xbox end den, man normalt spiller på, så er der også håb forude. Tidligere på året annoncerede Microsoft nemlig den nye ”Cloud”-service, som Xboxen fremover vil benytte. Her kan man blandt andet gemme sine savegames og faktisk også hele sit gamertag. Dermed slipper man også for den lange ventetid, der i dag er, når man forsøger at ”recover” sit gamertag på en anden Xbox. Cloud-servicen er en ret lækker service, og det er egentlig på tide, at vi får muligheden på Xboxen.

Xboxlife Share!

Den sidste ting vi blev præsenteret for var ”Bing voice search”. Igen er der udelukkende tale om en funktion, der bliver rullet ud i de lande, hvor stemmegenkendelse er en mulighed. Med Bing voice search har man mulighed for at søge i musik, film, spil og alt det andet indhold, som man har liggende på selve Xboxen. Sidder man eksempelvis en aften og har lyst til at se en film med Batman, så kan man bare råbe ”Xbox Bing Batman” efter sin Xbox, og så finder den automatisk de elementer frem, som matcher det du har sagt. Præsentationen af denne del var lidt sjov, da der var lidt småproblemer med stemmegenkendelsen, og det derfor ikke virkede helt efter hensigten.

Da jeg spørger ind til en åben beta, ligesom vi har haft de sidste par gange, så ville de desværre hverken be- eller afkræfte det, men vi kan jo altid krydse fingre for, at det bliver muligt – det har det jo trods alt været med de tidligere opdateringer af Xboxens dashboard.

Teksten er skrevet af Morten Skou
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne artikel..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support