Hands On: The Adventures of TinTin: The Game

Skrevet af: Palle Havshøi-Jensen - 5. september 2011 - kl. 12:10
Del denne artikel:
0 0
En af de interessante titler, som Ubisoft fremviste på Gamescom i Køln, var 3D platformsspillet The Adventures of TinTin: The Game. Spillet er selvfølgelig baseret på filmen, der dog har fået undertitlen ”Secret of the Unicorn”.

Siden den første TinTin-tegneserie udkom tilbage i 1929, har historierne om den ofte lidt for nysgerrige men stædige journalist, TinTin, underholdt mange generationer af læsere med hans evige jagt på mysterier og ikke mindst forsøgene på at løse dem. Ved sin side har TinTin altid haft hans lille hvide hund Terry og ikke mindst den altid halvfulde Kaptajn Haddock, der blev berømt med sætninger som ”splitte mine bramsejl”.

Xboxlife Share!

Nu har Steven Spielberg og Peter Jackson, som vel nok er to af de største instruktører i filmhistorien, slået sig sammen for at lave en nutidig film. Steven Spielberg har fået æren som instruktør, og Peter Jackson er producer. Med de to famøse herrer bag styrepinden, er der altså noget at leve op til for Ubisoft Montpellier, der står bag spillet.

The Adventures of TinTin: The Game, er hvad man ville kalde for et klassisk platformsspil, og er samtidig et spil, hvor hele familien kan være med. Spillet er, i bedste platformstil, fyldt op med små puzzles som skal løses, før man kan bevæge sig videre igennem banerne. Der er som oftest flere måder, man kan komme igennem de forskellige baner på, eksempelvis kan man vælge om man vil snige sig igennem banen eller man kan ganske enkelt vælge at kaste sig ud i nævekamp med fjenderne for at komme videre. Der skulle være en del forskellige banetyper, lige fra de traditionelle platformsbaner over til baner, hvor man styrer et lille fly.

Xboxlife Share!

Spillet er opdelt i to forskellige dele, en del, hvor man kun kan spille en enkelt spiller af gangen – denne del udgør selve historien i spillet - og så en decideret co-op del, hvor det er nogle helt andre baner og puzzles, som man skal forsøge at gennemføre. Ret usædvanligt kan man faktisk spille co-op banerne alene eller sammen med en enkelt ven. Der er 50 forskellige co-op baner, der alle er rimelig syrede, fordi de er lavet som TinTin’s drømme, og i drømme kan alt som bekendt jo lade sig gøre.

Det skulle tage et sted imellem 7 og 8 timer at gennemføre spillet, det gælder både selve historiendelen og co-op-delen, dermed er der altså ifølge udvikleren lagt op til et sted imellem 14 og 16 timers underholding i selskab med TinTin og hans venner. Dette er egentlig ganske flot for et platformsspil, hvis det altså viser sig at holde vand.

Spillet er fyldt med god humor, og mange af elementerne, som eksempelvis når man slår en modstander ned og der kommer små fugle over deres hoveder og sjove pip-lyde, er taget som en nøjagtig kopi af det, vi kender fra tegneserierne.

Xboxlife Share!

Fremvisningen var lidt speciel i og med, at det faktisk var den eneste fremvisning under Gamescom i Køln, hvor alle os, der skulle se spillet, fik 3D briller på. Det var en af de første gange, hvor jeg selv har prøvet 3D briller i forbindelse med et spil, men i alle tilfælde den første gang, hvor de blev brugt i forbindelse med et platformsspil. Det virkede faktisk ganske godt, og selv om dette spil måske ikke alene vil være årsagen til, at folk begynder at overveje at investere i fjernsyn med 3D-mulighed, så er det godt at se, at det begynder at komme i flere og flere spil.

Spillet udkommer på cirka samme tidspunkt som filmen, som kommer i biografen den 23. december.

Teksten er skrevet af Morten Skou
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne artikel..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support