Your Shape - Fitness Evolved (Kinect)

Anmeldt af: Morten Skou - 15. november 2010 - kl. 20:50
Del denne artikel:
13 0

Ubisoft er i samarbejde med cremefirmaet Nivea klar med deres bud på, hvordan den nye Kinect-teknologi kan bruges til et ganske fornuftigt første bud på et fitnessspil.

Er du klar til at komme i form, og vil du gøre det på en sjov og underholdende måde? Så læs videre.

Til at starte med, når man sætter Your Shape i Xboxen, starter spillet med at scanne din krop. Faktisk er denne del af spillet uhyggelig præcis, og ifølge Ubisoft scanner og følger Your Shape over 50.000 forskellige punkter på din krop - en ting, der selvfølgelig bliver brugt i de forskellige sportsgrene, som spillet indeholder.

Spillet har tre forskellige valgmuligheder til at starte med, nemlig ”Personlig træning”, ”Træningsspil” og ”Fitnesshold”. Den personlige træning er den mest omfattende del af spillet og starter med, at man gennemfører en række forskellige fysiske øvelser, der skal beregne i hvor god form du er – når de er gennemført, får man mulighed for at vælge, hvilke områder, man ønsker at forbedre, og derefter laver spillet dit eget personlige træningsprogram. Når man efterfølgende går ind for at køre sit personlige træningsprogram, så er der en træner med som viser, hvordan øvelserne skal udføres, og i øverste højre hjørne kan man følge med i, hvor mange repetitioner man mangler for at have gennemført den enkelte øvelse. Efter hver øvelse kommer der en vurdering af, hvor god man er til at opfylde de forskellige kriterier, som er opsat for øvelsen.

Træningsspil er den anden spillemulighed. Her er der en række forskellige minigames som eksempelvis hulahop-dans, hvor man selvsagt skal bevæge hofterne rundt i cirkulærebevægelser for at holde ringene i luften og virtuelle hug, hvor man skal slå og sparke til nogle kasser. Fælles for alle de små træningsspil er, at man opsamler point, og selv om det måske lyder lidt trivielt, så er disse spil faktisk ganske sjove, idet man føler, at man leger sig igennem de forskellige øvelser. Der er endvidere mulighed for at spille de små spil med op til tre af sine venner, altså fire spillere i alt.

Den sidste mulighed er Fitnesshold. Herinde finder man ”Zen”, en slags yoga-agtige øvelser, der primært går på at strække ud og skabe energi. Til dem, der vil have lidt mere gang i den, så er der også konditionsboksning, som virkelig kan få pulsen op på højeste niveau. Inden for hver af spillene er der forskellige sværhedsgrader, som bliver låst op efterhånden som man gennemfører øvelserne.

Uanset hvilken spiltype man vælger at spille, så kan man hele tiden følge med i, hvor mange kalorier spillet mener, at du har forbrændt. Der må dog nødvendigvis være tale om en relativ upræcis beregning af forbrændingen, da det efter min bedste overbevisning ikke er muligt at beregne udelukkende ud fra din angivelse af højde og vægt.
Brugen af achievements i spillet er ret genialt. De fleste af dem er fordelt således, at man låser op for de forskellige achievements, når man rammer et bestemt antal forbrændte kalorier. Det starter allerede ved de første 100 kalorier og løber helt op til 10.000. Der er desuden achievements for at klare sig godt i et par af træningsminispillene. Grunden til, at jeg vælger at nævne spillets achievements, er, at det virker ret motiverende, at man ligesom har en gulerod, som ikke ligger uoverskueligt langt væk og derfor har lyst til at forsøge at få dem.

Selv om jeg tidligere har nævnt, at scanningen af spillerens krop er meget præcis, så er det også et af problemerne med Your Shape. En gang imellem sker det nemlig, at Your Shape ikke formår at spore dine arme og ben præcis hvor de er, og dermed er det svært at få fuldt antal point i spillene. Det er dog heldigvis ikke særlig tit, at man oplever dette, og fejlen kan selvfølgelig også skyldes andre ting end spillet, som eksempelvis lyssætningen i det rum, hvor man spiller – en ting der jo er vigtig for alle Kinect-spillene.

Navigationen i spillet foregår udelukkende ved hjælp af Kinect, selv om det selvfølgelig er muligt at tage en normal Xbox 360 controller til hjælp, hvis der skulle være brug for det – øvelserne skal dog gennemføres med kroppen. Selve menuerne er lavet på en måde, så de virker lidt kiksede, først skal man vælge et menupunkt, derefter skal man bevæge armen ned på et andet punkt for at bekræfte valget. De kunne lige så godt have gjort det muligt at bekræfte valget allerede på det første menupunkt, og det går faktisk hen og bliver lidt irriterende i længden.
For ligesom at skabe lidt helhed omkring det, at man skal bruge spillet til at træne med, så har Ubisoft lavet YourShapeCenter.com. På den webside kan man linke sit Xbox 360 gamertag sammen med siden og efterfølgende holde styr på historikken over sin træning. Det er også muligt at oprette udfordringer til sine venner herinde og på den måde være med til at motivere hinanden lidt til at bruge spillet.

Som det første bud på et fitnessspil til Kinect er Your Shape ganske godt. Der er dog nogle konkurrenter på vej, som bringer nogle ekstra faktorer ind i det, blandt andet i form af en decideret pulsmåler, der kan give et bedre bud på din forbrænding end det er tilfældet med Your Shape.

Hvorvidt spillet rent faktisk kan hjælpe med til at gøre spillerne i bedre form er selvfølgelig svært at vurdere, men sikkert er det, at pulsen kommer op, og man får bevæget sig en hel del. Your Shape er nutidens svar på de gamle fitnessvideoer, som man i 90’erne kunne købe på TVSHOP. Og til de mænd, der sidder og tænker, at dette er et spil for kvinder, så tager de fejl – der er nemlig også programmer specielt til mænd, blandt andet et fedtforbrændingsprogram kaldet ”Men’s Health fedttab”.
Fakta
Your Shape - Fitness Evolved (Kinect)

Your Shape - Fitness Evolved (Kinect)

PlatformXbox 360
UdviklerUbisoft
UdgiverUbisoft
Spillere1
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 3
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:7.5
Grafik:7.0
Online:7.5
Holdbarhed:7.5
Overall 7.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.