WRC FIA World Rally Championship 2

Anmeldt af: Nicolai Hansen - 22. oktober 2011 - kl. 13:38
Del denne artikel:
1 0

Får WRC 2 konkurrenterne til at æde støv eller får spillet selv en sekundær placering? Få svaret i vores anmeldelse her.

Lyden af en rallymotor der gasses op, eller at se en superpotent Subaru Impreza race sidelæns gennem et sving med en byge af grus og sten efter sig, er vist noget der kan begejstre de fleste mennesker med benzin i blodet. Spørgsmålet er, om det er lykkedes italienske Milestone at få denne begejstring ind i deres rallyspil WRC FIA World Rally Championship 2. Det kan du finde ud af ved at læse denne anmeldelse.

Det er temmelig svært at anmelde WRC 2 uden at lave en kopi af sidste års anmeldelse af det første WRC, for det føles som om Milestone har gjort det samme med selve spillet. Altså lavet en kopi af sidste års spil. Der er selvfølgelig små ændringer hist og her, men bortset fra en tilbagespolingsknap så er der kun tale om mindre ændringer.Gameplayet er det samme. Man skal køre fra start til mål på tid, og gerne komme over stregen i en tid, der er hurtigere end konkurrenternes. Det skal der selvfølgelig ikke ændres ved, for så ville det blive et noget sløjt rallyspil. Problemet er, at det føles som om Milestone ikke helt kunne finde ud af om de skulle lave en arcade- eller simulationsracer. Der er en god fornemmelse af fart, og som i den virkelige verden skal man ikke ramme meget ved siden af vejen før det kan gå helt galt, og så er det vigtigt, at man føler man styrer både bilen og begivenhedernes gang. Det føler man bare ikke. Nogle gange overstyrer bilen og andre gange understyrer den, og dette sker uanset om hjælpemidler som bremseassistent eller stabilitetskontrol er slået til eller fra.

Der er naturligvis rig mulighed for at foretage gennemgribende ændringer af bilens opsætning, og for dem der ikke har evner eller tålmodighed til dette, er det muligt at vælge en forudbestemt opsætning. Intet af dette afhjælper dog problemerne med styretøjet, der uanset hvad ikke reagerer konsekvent på brugerinput. Problemet er ikke så stort at WRC 2 uspilleligt, men det er dog et irritationsmoment, som ikke burde være tilstede i noget bilspil. Det er fint Milestone har ændret på håndteringen af bilerne, det er bare synd de ikke gjorde arbejdet helt færdigt.

Spol lige tilbage. Nej, det er ikke en opfordring til læseren, men en reel mulighed i WRC 2, når det går galt. Kommer man forkert ind i et sving, skrider ind i en mur ved et hårnålesving eller på anden måde laver en fejl under sin kørsel, så kan situationen reddes med et hurtigt tryk på Y knappen. Herefter kan spillet spoles tilbage i op til cirka 10 sekunder, og man får mulighed for at rette sin fejl. En virkelig fed feature, som især kommer til sin ret under de længere løb eller på de mest komplicerede baner. Tilbagespolingsfeaturen har selvfølgelig sine begrænsninger. Den kan kun bruges op til 9 gange og kun i offline løb.WRC 2 indeholder det, der skal være i et rallyspil. Der er en udmærket karrieredel, hvor man bygger sit eget hold op fra bunden, ansætter folk, opbygger et ry, forhandler med sponsorer og forbedrer sine biler. En god spiltype med mange timers underholdning i, men også en spiltype med et lille anti-klimaks. Når man efter flere sæsoners hård kamp på alverdens snoede veje endelig har et navn i rallykredse, giver dette adgang til at køre mod de bedste hold, bare ikke med sit eget hold. Det hold man møjsommeligt har bygget op lukkes ned, og man bliver i stedet ansat som kører på et af de professionelle hold. En lidt tam fornemmelse.

Derudover er der Time Trial, der som navnet antyder er kørsel på tid, men med mulighed for at køre mod et såkaldt ghost. Dette ghost er manifesteret som en anden bil på banen, og kan repræsentere ens egen rekord eller en tid sat af enhver anden spiller, der har valgt at uploade den til WRC 2 serveren. Endnu en udmærket feature, som kan bruges til at forbedre egne tider gevaldigt, idet man har noget at jagte. Desværre er det lidt omstændigt at downloade ghosts. Man skal notere sig både bane og sektion, og herefter helt forlade Time Trial delen for at finde highscoretabellen via online funktionen før ghostet kan downloades. Derefter går turen tilbage til Time Trial for at finde banen én gang til. Meget omstændigt. En væsentlig mere elegant løsning havde været at give direkte adgang til online highscoretabellerne inde fra Time Trial delen af spillet.

For folk der ikke kan lide at spille alene byder WRC 2 både på klassisk onlinerace og Hot Seat. Sidstnævnte er en oplagt vinder til en hyggelig aften med vennerne, hvor der også skal være tid til at drikke et par øl. Op til 4 spillere skiftes til at køre en rally-etape, og for hver spiller vises efterfølgende et ghost samt linien den hurtigste mand kørte efter. Her er lagt op til skrig og skrål, og ikke mindst retten til at håne taberne resten af aftenen.Selve onlinedelen i WRC 2 kan sættes op til at føles som et singleplayer spil, hvor man kun er sig selv og stopuret på banen. Der er som tidligere nævnt ingen mulighed for at spole tilbage, men det er også den eneste mærkbare forskel i forhold til offlinedelen. Nå ja, og så lige at nogle af online modstanderne tilsyneladende lever af at køre rally, for der er godt nok fart på og vil man på podiet er der ikke plads til fejl. Vil man have en mere traditionel racer oplevelse, kan man vælge at se alle modstandere som ghosts, hvorefter de vises i realtime på banen. Der er som regel en 3-4 løb at vælge imellem, men falder udvalget ikke i ens smag, kan man altid starte sit eget løb op, og vente på at modstandere kommer ind.

Ved første øjekast virker onlinedelen lidt tynd med kun én spiltype; rally. Dette vejes dog op af udvalget af baner, idet alle baner fra offlinedelen er tilgængelige online, og det kommer til at tage lang tid hvis man vil mestre dem alle. I karrieredelen kan man ved hjælp af maling, mønstre og reklamer give sin bil et personligt udtryk. Det er ikke en mangel, men det havde været en fed feature at tage med i online delen. Eneste skønhedsplet i onlinedelen er det lave antal af spillere. Dette skal nok tilskrives at WRC 2 udkom næsten samtidigt med et andet lille bilspil kaldet Forza Motorsport 4. En strategisk fodfejl fra udgiverne hos Black Bean.

Grafisk har WRC 2 ikke meget nyt at byde på. Der er kun lavet små forbedringer siden sidste år, hvilket betyder at spillet stadigvæk lider voldsomt af grimme teksturer. Bilerne er skam flotte og detaljerede nok, men stort set alt andet i spillet bringer minder om dengang Xbox 360 lige var kommet frem, og udviklerne endnu ikke havde lært at udnytte maskinens fulde potentiale. Når nu teksturerne er så dårlige, hvorfor skal man så også udsættes for pop-ins? Tjaeh, jeg ved det ikke, men de er der i stor stil. Buske, hegn, tilskuere og masser af andre småting opstår ofte ud af ingenting mens man kører forbi. Irriterende og forstyrrende. Disse 2 mangler kan muligvis skyldes at Milestone har brugt alle kræfterne på lyseffekter, for de er faktisk rigtigt godt lavet. Solen der reflekteres i den våde asfalt, kan få de fleste til at knibe øjnene lidt sammen og instinktivt række hånden op efter solskærmen. En klar forbedring i forhold til sidste års spil.Som med resten af spillet er lyden også en oplevelse på det jævne. Bilerne lyder dejligt potente, og der er tydelig forskel mellem de forskellige klasser og mærker. Andenpiloten derimod kan være temmeligt enerverende at høre på, mest fordi han gentager sig selv hele tiden (ja, jeg ved godt jeg skal køre hurtigere), men så er det jo rart at man kan skrue ned for manden.

Spol tilbage. Denne gang mener jeg i anmeldelsen. Er det lykkedes Milestone at få den indledningsvis nævnte begejstring ind i WRC FIA World Rally Championship 2? Svaret er desværre nej. WRC 2 er et spil på det jævne, hvor man ikke rigtigt mærker begejstringen for sporten fra udviklernes side. Er man inkarneret rallyfan er der sikkert nogle ganske fornøjelige timer at hente her. Alle andre vil nok i stedet hæfte sig ved spillets mangler.
Fakta
WRC FIA World Rally Championship 2

WRC FIA World Rally Championship 2

PlatformXbox 360
UdviklerMilestone
UdgiverBlack Bean
Spillere1-16
Udgivelsesdato14-10-2011
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 3
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:6.5
Grafik:5.5
Online:7.0
Holdbarhed:6.5
Overall 6.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.