Wolfenstein: The Old Blood

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 10. maj 2015 - kl. 23:01
Del denne artikel:
2 8

Er det tiden til at skyde knoppen af en bunke nazister i en ny omgang Wolfenstein siger du? Hvor skriver jeg mig op? Vi har gennemspillet Wolfenstein: The Old Blood og her er vores vurdering.

For omkring et år siden, overraskede svenske MachineGames med det underholdende Wolfenstein: The New Order - og på den måde genoplivede de på fineste vis den gamle hæderskronede Wolfenstein-serie. Nu er MachineGames igen på banen, denne gang med Wolfenstein: The Old Blood, som bedst kan betegnes som en udvidelse til The New Order - det er dog ikke påkrævet, at du ejer The New Order.Som i forgængeren, foregår The Old Blood i en alternativ udgave af 2. Verdenskrig - en udgave, hvor tyskerne er ved at vinde og hvor de allierede er desperate. Man spiller igen som den heroiske amerikanske soldat B.J. Blazkowicz, der i det første af to afsnit, kaldet Rudi Jäger and the Den of Wolves, bliver sendt ind i det legendariske Castle Wolfenstein på toppen af alperne, for at finde et hemmeligt dokument, som kan vende krigen til de allieredes fordel. Her er gamplayet en fin blanding af old-shool first-person-shooter og snedige stealth sektioner og det minder meget om The New Order.

Tingene går naturligvis ikke som forventet inde i Castle Wolfenstein, så B.J. Blazkowitch må flygte igennem landsbyen, der ligger for foden af borgen og her starter det andet afsnit, The Dark Secrets of Helga Von Schabbs. Noget er gået galt i en udgravning under byen som nazisterne står bag og nu er byen overendt med nazist-zombier. Ja, det har vi set før, men de her zombier er altså fede og her er gameplayet i høj grad koncentreret omkring action, selv om der da også er sneget en enkelt stealth sektion eller to ind undervejs.

Gameplayet er igen et dejligt klassisk pust fra fortiden og det er som om, at MachineGames konsekvent nægter at tage de moderne first-person-shooter mekanikker til sig - og det er helt fint med mig, så længe det fungerer så glimrende som det gør i deres Wolfenstein spil. I The Old Blood er våbnene fra The New Order blevet forbedret en lille smule og der er introduceret et nyt våben - men den største nyhed er et gammelt vandrør, der viser sig at blive din bedste ven i løbet af spillet.Dette gamle vandrør kan bruges til at åbne døre med, sætte i klemme så lemme og andet ikke smækker i før man ønsker det, det kan bruges til nogle ganske voldsomme stealth takedowns - og ved at skrue det fra hinanden på midten, kan det bruges som en slags klatrekroge, så man kan klatre op af lodrette klippevægge, hovedsageligt inde i Castle Wolfenstein. Det er ganske sjovt at se, hvor meget et vandrør kan tilføje til gameplayet og det er lidt af en genistreg af MachineGames.

Det eneste tydelige minus som The Old Blood i virkeligheden har, er den kunstige intelligens hos de tyske soldater - et problem, som The New Order også havde. På de lavere sværhedsgrader er problemerne specielt tydelige - den kunstige intelligens er nemlig meget svingende. Nogle gange bliver man spottet af fjenderne på meget lang afstand, mens man andre gange næsten kan stå foran dem, uden at de reagerer - og mange gange kan de vade oven i flere af deres døde kammerater også uden at reagere. Det gør det lidt svært i stealth sektionerne, da man aldrig helt ved, om man er købt eller solgt. Når det er sagt, så bliver det aldrig til at problem, som ødelægger gameplayet, men det kan resulterer i lettere frustrerende situationer ind imellem.

Wolfenstein: The Old Blood kan gennemføres på omkring syv til otte timer og efter gennemførsel, er der adgang til ti Challenges, hvor man på tid skal klare bestemte sektioner fra kampagnen og hvor man belønnes for headshots og lignende. Som i The New Order, er der også her mulighed for at spille nogle levels fra det originale Wolfenstein 3D fra 1992, men med opdateret våben fra The Old Blood. Det er en ganske fin lille gimmick for feinschmeckere.MachineGames' Wolfenstein spil bygger på id Softwares id Tech 5 spilmotor og en af styrkerne i den er, at den kan håndtere teksturer, altså overflader, i meget høj kvalitet. Det kan ses, da spillene ser rigtigt flotte ud og ankomsten til Castle Wolfenstein på toppen af alperne er virkelig flot. Generelt er banerne lidt mere klaustrofobiske end i The New Order, men det ændre ikke ved, at detaljerne i omgivelserne, på fjenderne og på ens våben, er mange og meget flotte. Lydsiden er også glimrende, med fine præstationer fra stemmeskuespillerne og især meget overbevisende lydeffekter fra ens våben, som lyder tunge og kraftfulde.

Wolfenstein: The Old Blood er en rigtig fin udvidelse til et i forvejen rigtigt fint spil. Vi får nye våben, nye fjender, nye gameplay-elementer og ikke mindst et vandrør. Undervejs kan man blive nødt til at minde sig selv om, at dette er en udvidelse til 155 kr. og ikke et fuldprisspil, da kvaliteten og spilletiden overgår andre spil til en helt anden pris.

Var du godt underholdt af The New Order, er The Old Blood en selvfølge for dig og det kan nu købes på Xbox Games Store, men forbered dig på lidt ventetid, da herligheden fylder hele 37GB. Hvis du foretrækker at købe spillet på disk, kommer du til at vente til 15. maj og kommer til at smide omkring en 50'er ekstra.
Fakta
Wolfenstein: The Old Blood

Wolfenstein: The Old Blood

PlatformXbox One
UdviklerMachineGames
UdgiverBethesda
Spillere1
Udgivelsesdato05-05-2015
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 18 Stærkt sprog Vold
Følg Xboxlife her
Xbox Support
+ Flot og meget detaljeret grafik, herligt old-school FPS gameplay
Ujævn kunstig intelligens
Gameplay:8.0
Grafik:9.0
Online:-
Holdbarhed:8.0
Overall 8.0
Log ind og stem
8
Der er 8 brugere som med til at gøre Xboxlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.