Unruly Heroes

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 17. februar 2019 - kl. 17:16
Del denne artikel:
1 3

Fra nogle af folkene bag Rayman, kommer Unruly Heroes - en smuk 2D co-op action-platformer med et østligt islet. Læs anmeldelsen her.

Action-platformeren Unruly Heroes kommer fra franske Magic Design Studios og det er det første spil fra den lille udvikler mod syd. Selv om det er teamets første udgivelse, er folkene bag spillet ikke grønne på nogen måde, da størsteparten af teamet har arbejdet på spil som Rayman, Raving Rabbids, Splinter Cell, Assassin's Creed, Valiant Hearts og Ghost Recon Wildlands hos Ubisoft - og det kan ses.Historien i Unruly Heroes er baseret på en af mest kendte historier fra kinesisk litteratur, nemlig “Rejsen mod Vest”. Den originale historie er fra 1500-tallet og omhandler fire rejsendes færd mod vesten og deres møder alle mulige fantastiske guder og dæmoner med rødder dybt i den kinesiske mytologi. Unruly Heroes tager denne historie og tilpasser den til et moderne publikum og pakker det ind i en glimrende action-platformer over 29 udfordrende levels.

Unruly Heroes er heldigvis noget lettere fordøjelig end den klassiske historie som det bygger på, da der nærmest ikke er noget historie i spillet. Som spiller tager man kontrol over en af fortællinges fire figurer; den fromme munk, abekongen, sandmonsteret og grisemonsteret - og hver af de fire figurer har hver deres kampstil og evner og man kan løbende skifte imellem dem, da spillets fjender og puzzles ofte kræver nogle specielle egenskaber.Gameplayet minder en del om de seneste Rayman spil, dog tilsat et fint kampsystem. I 2D hopper man fra platform til platform, undgår diverse fælder og nedkæmper horder af alverdens underlige fabeldyr. Styringen er lidt til den flydende side, men gameplayet fungerer rigtigt fint og man lærer hurtigt de fire heltes forskellige kampsystemer at kende og hvad deres styrker og svagheder er.

Selvom gameplayet bliver krydret med lidt forskellige ting her og fer, som at man i visse sektioner kan besætte fjendernes kroppe og dermed styre dem, så er der ikke den helt store udvikling i gameplayet fra starten af spillet og igennem de 29 levels. Derfor kan det gå hen og blive en smule ensformigt med tiden, men det er ikke noget, der hæmmer spillet voldsomt, men lidt mere afveksling ville have været fint.Rundt omkring på banerne er der gemt 100 mønter som skal indsamles, samt en papyrusrulle, der åbner op for noget artwork i spillets menuer. Mønterne kan bruges til at købe nye kostumer til de fire helte - jeg synes dog desværre, at deres standard-kostumer nærmest er de flotteste, så jeg havde ikke rigtigt nogen grund til at skifte rundt på dem.

Sværhedsgraden er i den høje ende og desværre også lidt ujævn. Man kan pludselig støde på levels, som er betydeligt sværere end den foregående for efterfølgende at møde nogen der er lettere kort efter. Bosskampene kan være decideret udfordrende, men de virker heldigvis aldrig urimelige. Der er en del timers spil gemt i Unruly Heroes, da de 29 levels kan tage noget tid at komme igennem, da man vil dø mange gange i løbet af ens tid med spillet.Det er værd at bemærke, at hele kampagnen kan spilles sammen med op til tre venner, som vil gøre spillet noget lettere - og der er en simpel arena-baseret PvP mode, hvor op til fire spillere, både lokalt og online, kan kæmpe imod hinanden. Denne del virker noget påklistret og er ikke værd at bruge specielt meget tid på.

Grafikken er virkelig lækker og det gælder lige fra de håndtegnede baggrunde, til de fire heltes flydende animationer og til de visuelle effekter. Den grafiske side afslører helt tydeligt, at det er folk, som tidligere har arbejdet på Rayman, der står bag spillet her. Den grafiske stil og kvaliteten minder en del om det vi senest har set i Rayman Origins og Rayman Legends og det er bestemt ikke en dårlig ting i vores bog.Unruly Heroes er en rigtig fint 2D action-platformer. Styringen og kampsystemet fungerer godt, grafikken er virkelig flot og helt generelt er det bare et spil hvor det hele hænger sammen. Det overordnede indtryk bliver dog skæmmet en lille smule af den ujævne sværhedsgrad og at ensformigheden sætter lidt ind mod slutningen af spillet, men det skal ikke afholde os fra at komme med en anbefaling af Unruly Heroes - især hvis du er på udkig efter en solid 2D action-platformer.

Unruly Heroes kan købes nu på Xbox Games Store for 149 kr.
Fakta
Unruly Heroes

Unruly Heroes

PlatformXbox One
UdviklerMagic Design Studios
UdgiverMagic Design Studios
Spillere1-4
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 7 Skærmmende Vold
Følg Xboxlife her
Xbox Support
+ Velfungerende kampsystem, smuk grafik, lidt løs men fin styring, lang kampagne
Ujævn sværhedsgrad, lidt ensformigt gameplay, tynd PvP multiplayer
Gameplay:8.0
Grafik:8.0
Online:5.0
Holdbarhed:8.5
Overall 8.0
Log ind og stem
3
Der er 3 brugere som med til at gøre Xboxlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.