Unreal Tournament 3

Anmeldt af: Rasmus Abildgaard Slot (Gamemakerman) - 20. juli 2008 - kl. 22:45
Del denne artikel:
14 0

Unreal Tournament 3 er endeligt landet på Xbox 360, men er der stadigvæk gang i seriens unikke tempo og stil?

Unreal Tournament serien har i mange år været en af de største multiplayer spil man kunne spille på en PC, men serien har dog ikke lokket konsol folkene til spillet. Epic Games prøver igen med Unreal Tournament på konsollerne i form af Unreal Tournament 3. Udover at være det seneste Unreal Tournament spil, så er det også første gang at konsolejerne får det samme spil som på PC, men virker det nu også?

Monster Kill
Unreal Tournament serien har altid været en meget unik serie i sin spillespil, da det er heftig action, i et voldsomt hurtigt tempo. Spillet minder ikke om noget andet spil på Xbox 360 i skrivende stund, og det er virkeligt dejligt at spille noget som ikke prøver på at være en klon af andre succesfulde spil såsom Halo og Call of Duty.


For folk der aldrig har spillet Unreal Tournament er konceptet let nok at beskrive, da spillet er relativt simpelt bygget op. Op til 16 spillere bliver sluppet løs i en bane og man tager som spiller styringen af en af dem. Man kan så spille forskellige modes såsom almindelig deathmatch, team deathmatch, capture the flag og det strategiske anlagte Warfare mode hvor der også er køretøjer med. Spillet er et hjernedødt first person shooter og tempoet er helt i top, så det gælder om at kunne tænke hurtig.

Hele denne blanding af action bliver mikset ind med nogle af de mest opfindsomme og voldsomme våben i hele spilindustrien, hvilket oftest resulterer i at der flyver rundt med blod og kødstumper på skærmen. Modsat en del andre spil man kender som har en god singleplayer del og en god multiplayer del, så er Unreal Tournament udelukkende et multiplayer spil, selvom spillet kan prøve at overbevise dig om at du spiller en form for singleplayer imod nogle bots.

Unreal Tournament 3 er helt sin egen og har man spillet serien tidligere, så kan det blot virke som om at spillet blot har fået et grafisk løft, men nu mere man spiller det, nu flere ændringer kan man se i gameplayet.


First Blood!
Unreal Tournament 3 består primært af to dele, offline og online. Online er helt klart spillets højdepunkt og det er også her replay-værdien ligger, men i forhold til de tidligere Unreal Tournament spil, så er der virkeligt sket en hel del forbedringer på offline moden. Der kan som sædvanligt spilles imod bots og som noget nyt er der endelig kommer en rigtig historie-drevet kampagne ind i spillet.

Selve historien er meget tynd og kunne let summeres op, men nu har seriens kendepunkt aldrig været selv historien. Historien handler dog om at et folk som går under navnet ”Ronin” bliver angrebet af nogle monstre som går under navnet ”Necris”. Under selve kampen er der 4 krigere der overlever og de vil have hævn over hvad der skete. Så skal man så kæmpe sig igennem en horde af missioner som egentligt blot er almindelige instant-action kampe imod bots.

Man får et par mellemsekvenser som fortæller om det der nu sker og ellers bliver resten præsenteret før du vælger en mission. Man får et verdenskort som man kan vælge missioner fra og fortsætte derfra, men det føles stadigvæk som almindelig træning imod bots. Dog skal det nævnes at disse bots faktisk er ret sjove at spille imod og de kan godt give en god udfordring, uden at det føles som om de snyder.


Hele kampagnen kan også spilles igennem med tre andre personer over Xbox Live og det fungerer helt som det skal. Co-op gør kampagnen en del sjovere og enkelte modes virker sjovere at spille med flere personer.

Double Kill!
Unreal Tournament 3 bliver drevet af Epic Softwares helt egen Unreal Engine 3.0, som også bliver brugt i rigtig mange moderne spil. Epic har gjort et fantastisk arbejde med spillet da det ser utroligt godt ud i bevægelse og det kører super flydende. Det er et orgie af flotte effekter og endda på en generelt ret stor skala med op til 16 spillere på skærmen, flere køretøjer og skud der kommer flyvende fra højre og venstre.

Mellemsekvenserne er utrolige flotte og farverne skifter efter banens design, så selvom nogle baner virker mørke og kedelige, så vil der også være flotte farverige banner der mikser det hele lidt op. Alt dette kan endda ske med 2 personer der spiller på den samme Xbox 360 og det er imponerende at se hvor meget der grafisk kan fyldes på skærmen.

Lydeffekterne er voldsomt overdrevet og det passer fint til stilen mens spillet udnytter surround sound utroligt godt. Musikken er meget elektronisk musik og generelt bare hurtige beats som skal holde adrenalinen kørende, og der gør spillet sit arbejde ret godt. Stemmeskuespillet minder meget om noget man ville høre i en b-film og det samme gælder generelt også for alt hvad der hedder historie i spillet, men det er en klar forbedring i forhold til ældre spil i serien.

Spillet har også over 50 baner der er fordelt ud på de forskellige spilmodes, dog så er de fleste baner blot variationer af andre baner, men de formår at gøre deres arbejde og i forhold til mange andre moderne multiplayer spil er det også et voldsomt højt antal baner.


Flack Master!
Da Unreal Tournament 3 primært er spil man vil hoppe online med så skal netkoden være i orden og desværre så er der store problemer her. Hopper man ind i en ganske almindelig ranked match så vil der oftest være står forsinkelse på styringen såvel som en enorm forsinkelse på når man affyrer et skud. Selvom man er god til at sigte og skyde, så bliver spillet oftest ikke til at kunne spille ordentligt, netop på grund af at spilles kører så meget på hurtig action.

Der er også store problemer med generelt at finde et spil der har en god forbindelse når man søger efter dem med serverbrowseren, fordi der ikke er nogen måde at se serverens ping hastighed. Det skal dog siges at når man finder en server der virker som den skal, så er Unreal Tournament 3 et ufatteligt sjovt online spil som man kommer til at bruge mange timer på.

Et andet problem er også at når man vil kommunikere med andre spillere på ens hold så skal man presse til højre på D-paddet, hvilket hurtigt bliver en frustrerende oplevelse i et spil som dette.


Overall
Unreal Tournament 3 er det bedste forsøg til dato på at levere Unreal-oplevelsen på en konsol og til trods for at spillet har en del fejl, så skinner det brillante gameplay igennem. Det er sjovt at tage en kamp offline imod bots, men spillets absolut største force ligger online. Det er en vild oplevelse online og bestemt et af de bedre online spil man kan finde på Xbox 360.

Desværre er der en del bøvl med lag hvis man spiller en kamp online på en tilfældig server, hvilket er meget ærgeligt for et spil der kræver så meget timing. Der er i skrivende stund heller ikke mange der spiller spillet og det kan desværre tyde til at det kan blive meget tyndt med spillere online.
Fakta
Unreal Tournament 3

Unreal Tournament 3

PlatformXbox 360
UdviklerEpic Games
UdgiverMidway
Spillere1-16
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 18 Stærkt sprog Vold
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:9.0
Grafik:9.5
Online:7.0
Holdbarhed:9.0
Overall 8.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.