UEFA Euro 2012

Anmeldt af: Nicolai Hansen - 1. maj 2012 - kl. 12:09
Del denne artikel:
11 0

Så skal vi til det igen. Endnu en slutrunde skal til at begynde, hvilket er ensbetydende med endnu et FIFA spil fra EA Sports.

Så skal vi til det igen. Endnu en slutrunde skal til at begynde, hvilket er ensbetydende med endnu et FIFA spil fra EA Sports. Ja, det er næsten samme intro som til FIFA 12 anmeldelsen fra september sidste år, og med god grund, for UEFA Euro 2012 er også samme spil. EA har efter flere års råben og skrigen lyttet til sine kunder, hvilket betyder at dette års slutrundespil ikke kommer i en grøn DVD-æske, men kun kan købes som udvidelse til FIFA 12 via Xbox Live Marketplace.Det er selvfølgelig svært at anmelde en spiludvidelse uden at gentage sig selv, for på gameplaysiden er der ikke ændret meget. Målmændene er muligvis blevet en anelse bedre, bolden hopper lidt mere realistisk rundt og en velplaceret tackling giver mig stadig blå mærker. Med andre ord de tre store forbedringer, der blev introduceret i FIFA 12; Tactical Defending, Precision Dribbling og Impact Engine er alle uberørte, hvilket betyder at gameplayet i Euro 2012 er stort set identisk med ditto i FIFA 12.

Grafisk er der så vidt jeg kan se igennem den grå stær ikke sket den mindste ændring, men det gør i min optik heller ikke så meget. Så længe det der foregår på skærmen ligner en omgang fodbold (og det gør det), så kan jeg godt leve med genbrug af sidste efterårs polygoner, teksturer og lyseffekter. Lyden er ikke overraskende endnu et gentagelsestegn. Publikum jubler, pifter og synger afhængigt af hvad der foregår på banen. Skru endelig op, det er stadig en super lydkulisse, der underbygger stemningen af at befinde sig midt i en heksekedel.

For yderligere detaljer ang. de forgående afsnit, vil jeg anbefale at læse Xboxlifes FIFA 12 anmeldelse fra september 2011.Noget nyt må der da være i Euro 2012, er der sikkert nogen der sidder og spørger ind i skærmen lige nu, og til de mennesker kan jeg kun sige to ting; lad være med at tale med dig selv, folk tror bare du er tosset, og ja, der er naturligvis lidt nyt i posen fra EA Sports. En ganske udmærket EM turnering, hvor man både skal igennem gruppespillet og knockout fasen før EM trofæet kan løftes i vejret. Udover at spille denne turnering mod computermodstandere, kan den også gennemføres online. Forskellen er, at i offline spiller man mod de rigtige hold fra de respektive puljer, hvor man i online delen nok må forvente at møde det ene tophold efter det andet. En fed feature, der dog kunne være gjort en anelse bedre hvis man kunne tage sit Expedition-hold online.

Dit Expedtion-hold er det du selv opbygger i den ”nye” Expedtition spiltype. Nye i citationstegn for helt ny er den ikke (selvom pressematerialet fra EA siger noget andet). FIFA Street spillere kender den under navnet World Tour. Indrømmet, Expedtion og World Tour er ikke helt identiske, men det er tydeligt hvor inspirationen til Expedition kommer fra. Ved starten af Europa ekspedition vælges en holdkaptajn. Det kan være hvem som helst. Wayne Rooney, Johan Troest Davidsen eller en Virtual Pro, valget er helt frit. Til gengæld vil resten af holdet bliver fyldt op med reservespillere fra de lavere rangerede europæiske nationer inden turen går rundt på den europæiske fodboldscene, hvor hvert landshold skal besejres tre gange. Hver sejr afslører en flig af et stort billede, og giver samtidig mulighed for at bytte en spiller fra Expedtion-holdet ud med en tilfældig spiller fra det besejrede hold. Første sejr giver en reservespiller, anden en udskiftningsspiller og tredje sejr en stamspiller. Interessant lille spiltype, der desværre ikke er integreret med onlinedelen af Euro 2012, hvilket ellers kunne have forlænget levetiden gevaldigt. Som det er nu, bliver det hurtigt trivielt at skulle besejre alle hold tre gange, bare for at blive belønnet med et billede. Halvvejs gennem ekspeditionen er holdet så stærkt besat, at det kun er de allerbedste landshold, der stadig kan yde nævneværdig modstand. Synd, for Expedition har ellers samme potentiale som FIFA Streets Wolrd Tour.For folk der vil have en udfordring følger her lidt godt nyt; Challenges er tilbage. Foreløbigt med udfordringer fra kvalifikationen til EM 2012, men EA har lovet, at der vil komme mange flere til, når først hovedturneringen skydes i gang i starten af juni. Man skal dog nok ikke regne med meget nyt fra denne front efter turneringen er afsluttet.

Stor ros til EA for at udgive dette års slutrundespil som en spiludvidelse, men når det er sagt, så kunne de med det lidt magre indhold dårligt gøre andet. Selve gameplayet er lige så underholdende som i storebror FIFA 12, men holdbarheden når slet ikke de samme højder. Når alt er sagt og skrevet sidder man tilbage en fornemmelse af, at denne udvidelse ville se mere attraktiv ud med et prisskilt på 1200 Microsoft Point i stedet for de nuværende 1800.
Fakta
UEFA Euro 2012

UEFA Euro 2012

PlatformXbox 360
UdviklerEA Canada
UdgiverEA Sports
Spillere1-4
Udgivelsesdato24-04-2012
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 3
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:9.0
Grafik:8.0
Online:8.0
Holdbarhed:6.5
Overall 8.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.