Toy Soldiers: War Chest

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 19. august 2015 - kl. 20:00
Del denne artikel:
6 3

Så er det igen tid til at forsvare din legetøjskasse i en god blanding af strategi og action. Vi har anmeldt Toy Soldiers: War Chest i en Hall of Fame Edition.

Toy Soldiers: War Chest er et spil, som blander flere forskellige genrer. Der er elementer af både realtime strategi, tower defense og actionspil blandet ind i det her spil. Som i de forgående Toy Soldiers spil, er det ikke rigtige soldater og kampvogne man drager i krig med, men faktisk er slagmarken et landskab placeret i et drengeværelse og soldaterne, er af plastik.Man starter med en tom slagmark, hvor man på nogle bestemte pladser, kan placere maskinkanoner, antitank-artilleri, antiluftskyts og meget andet - tårne og våben er forskellige alt efter, hvilken hær man spiller med. Det vender jeg tilbage til om et øjeblik. Alle ens tårne kan opgraderes til at skyde længere, til at kunne tage mod flere skud og til gøre mere skade på fjenden. Man optjener penge hver gang man nedlægger en fjende og disse penge bruges til at opgradere ens tårne eller til at købe nye for.

Action-elementet kommer ind der, hvor man kan overtage ens tårne og selv skyde efter de fjender man ønsker udslettet. Gør man det, skifter spillet over i en first-person-kameravinkel og man spiller nu et actionspil, hvor man plaffer fly ned, smadrer tanks eller udsletter fjendes soldater. Skyder man nok fjender, fyldes en måler og når denne er fyldt op, kan man sende ens særligt kraftige hero på slagmarken eller måske bestille et bombefly, til at smide massevis af bomber ned over fjenden.Alt efter hvilken hero man spiller med, har man forskellige hære. I grundspillet til 119 kr. har man fire hære at vælge imellem; fantasy-hæren med Dark Lord i spidsen, StarBright hæren, der minder om noget fra My Little Pony, Første Verdenskrig hæren med Kaiser Wilhelm i spidsen og science-fiction hæren med Phantom som hero. Vi anmeldte Hall of Fame versionen af spillet til 230 kr. hvor man får fire ekstra hære med i købet, nemlig G.I. Joe, Cobra Commander, He-Man og ikke mindst Ezio Auditore fra Assassin's Creed.

Disse fire ekstra hære kan også tilkøbes standard udgaven, ved at betale yderligere 119 kr., eller du kan købe de fire hære enkeltvis, for 40 kr. stykket. At betale 119 kr. for fire ekstra hære virker noget voldsomt - det er fint nok, at man laver en grundversion til 119 kr., men at der skal betales yderligere 119 kr. for fire ekstra hære, er lige voldsomt nok.

Man kan dog sagtens spille uden de fire ekstra hære, så man skal være pænt glad for He-Man og Ezio Auditore, hvis man skal kunne forsvare at fordoble spillets pris for at få de fire ekstra hære. Det skal dog siges, at de føles noget anderledes end de fire som følger med spillet, for eksempel er Ezio fokuseret noget mere på stealth end Kaiser Wilhelm, som blot helt vil fylde modstanderne med bly. Jeg synes dog stadig, at prisen på 119 kr. er lidt voldsomt - havde de kostet omkring det halve, havde det været helt rimeligt.Kampagnen indeholder i alt 15 missioner og da sværhedsgraden er lidt i den høje ende, kan man godt bruge nogle timer her. Foruden kampagnen, er der en lokal co-op spilmulighed for to spillere og en online spilmulighed for op til fire spillere, som både kan spilles privat og public. Så her er der også en god portion timer gemt, så prisen på 119 kr. for basisspillet, er der ikke noget galt med.

Blandingen af tower defense og action fungerer overraskende godt. Man kan spille det som et rent tower defense og blot koncentrere sig om, at ens tårne er opgraderet og kan klare fjendens pres, men det er en ganske velfungerende feature, at man også kan hoppe ned i tårnene og selv overtage dem og det er med til, at gøre Toy Soldiers: War Chest til lidt mere end blot et tower defense spil. Blandingen af genrer fungerer virkelig fint.

Grafikken i Toy Soldiers: War Chest er ganske fin. Slagmarken er detaljeret og det samme er ens tårne, som tydeligt ændre sig, efterhånden som de bliver opgraderet. Grafikken kan dog godt hakke lidt til tider og man savner mere visuel power i for eksempel eksplosioner og lignende, men grafikken får jobbet gjort uden at imponere voldsomt. Lydeffekterne er til gengæld tunge og gode, specielt antiluftskytskanonerne lyder virkelig godt. Soundtracket er et typisk militær-soundtrack og det fungerer som det skal, uden at man for alvor lægger mærke til det.Toy Soldiers: War Chest er et fint strategispil, som blander tower defense og action ind i formlen og det fungerer faktisk fint. Det er forholdsvis nemt at gå til, men sværhedsgraden stiger støt igennem hele spillet, så nogle missioner vil man komme til at spille nogle gange, indtil man har luret hvordan man skal nedkæmpe fjenden. Jeg vil dog anbefale, at man holder sig til basisspillet, for prisen for de fire ekstra hære er for høj - og hvis man absolut ikke kan undvære Ezio Auditore eller Hi-Man, så skal man i hvert fald købe denne Hall of Fame Edition, hvor man trods alt sparer omkring 10 kr. i forhold til at tilkøbe de fire hære til basisspillet.
Fakta
Toy Soldiers: War Chest

Toy Soldiers: War Chest

PlatformXbox One
UdviklerSignal Studios
UdgiverUbisoft
Spillere1-4
Udgivelsesdato11-08-2015
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 12 Vold
Følg Xboxlife her
Xbox Support
+ God blanding af genrer, kampagnen er underholdende og afvekslende
Lidt tekniske problemer, hvis man ønsker de fire specielle hære kan det gå hen og blive et smådyrt spil
Gameplay:7.5
Grafik:7.0
Online:7.0
Holdbarhed:7.5
Overall 7.0
Log ind og stem
3
Der er 3 brugere som med til at gøre Xboxlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.