Tom Clancy’s Rainbow Six: Vegas

Anmeldt af: Philip Christiansen (Raider) - 1. december 2006 - kl. 23:59
Del denne artikel:
27 0

Det sidste nye spil i Rainbow Six serien er netop landet i butikkerne. Vi har kigget lidt på spillet fra Ubisoft.

Den sidste udgivelse i Rainbow Six-serien, Rainbow Six 4: Lockdown, fik rigtig hård modvind. Siden da har fans af serien ventet utålmodigt efter en ny titel, der kunne forny serien og samtidig havde bekendte elementer. Releasedagen er i dag, spillet er selvfølgelig Tom Clancy’s Rainbow Six: Vegas, og ønskerne er blevet indfriet af et nyt udviklerhold fra Ubisoft.

I Vegas tager du rollen som Logan Keller, der til forveksling både ligner og lyder som Scott Mitchell fra Ghost Recon: Advanced Warfighter. Du leder en intim deling på to mænd, det nye Rainbow hold, hvor I med strategisk overhånd nedkæmper terrorister kloden rundt. Fra himlen navigeres I af Joanna Torres i en helikopter, som både kan lede jer hen til næste mål, komme med livsvigtige indslag om udviklingen hos terroristerne og ved hjælp af varmemålende instrumenter udpege fjender bag døre, inden du begiver dig ind i krig.

I spillet, der består af seks baner - hver delt op i fire dele, vil du opleve Mexicos støvede bygninger, Las Vegas’ neon-belyste gader, funklende kasinoer og hoteller, samt nogle enkelte steder jeg vælger at udlade, da de er essentielle for historiens udvikling. Terroristerne flytter sig meget rundt i Las Vegas, og du får set en masse detaljerige miljøer i ”syndens by”; Las Vegas.

Vegas er tilmed også det første Xbox Live spil, der tager Xbox Live Vision-kameraets unikke facemapping-funktion i brug. Da jeg ikke selv var i besiddelse af dette kamera, fik jeg ikke testet det, men det virker - efter hvad jeg har set hos andre online - nogenlunde.

At spille singleplayerdelen i co-op med fire spillere er klart den tungere del af multiplayerdelen. Man kan ikke benægte, at co-op online er fremtiden for spil, og dette stående eksempel med fire spiller i spillets singleplayerdel co-op er mere end velkommen. Samarbejde via mikrofon er essentielt for at klare sig, ligesom det er, når man spiller spillets andre multiplayer-modes.

Overall
Hvis du nogensinde har ønsket dig at vær i skoene på en terroristbekæmpende Delta-soldat fanget i en historie som taget ud fra en håndfuld afsnit af 24 Timer eller Alias, så er dette seneste udspil i Rainbow Six-serien, det nærmeste, du kommer dette. Spillet er lidt kort, hvis man spiller det igennem på en eller to sessions, og man kunne godt ønske sig flere situationer, hvor man skulle redde gidsler. Det er netop disse situationer, hvor man er lidt mere påpasselig med sin planlægning af at udvælge de rette mål, der skal neutraliseres.

Det største kritikpunkt er klart den kunstige intelligens – den er mere statisk teoretisk frem for at være det nærmeste af realisme. Men alligevel ødelægger dette ikke helhedsindtrykket.

Kan man se bort fra de mange skønhedsfejl, så er denne titel klart forfriskende i gameplay, der formår at blande kendte spilgenre – 3rd og 1st person – til noget helt specielt. Der er selvfølgelig plads til finjustering, for man vil finde sig selv i at lave styringsfejl, men dette er en virkelig velfortalt actionhistorie i et forfriskende nyt miljø; netop Las Vegas – ”syndens by”.

Kunne du lide Ghost Recon: Advanced Warfighter til din Xbox 360, så er Rainbow Six: Vegas næste hiv i din krigsrus. Fans af spilserien kan også nemt tage dette spil til sig. Stemningen er nemlig tyk, og Tom Clancy’s Rainbow Six: Vegas er Xbox 360-titlen, du simpelthen ikke må gå glip af i år.
Fakta
Tom Clancy’s Rainbow Six: Vegas

Tom Clancy’s Rainbow Six: Vegas

PlatformXbox 360
UdviklerUbisoft
UdgiverUbisoft
Spillere1
Udgivelsesdato01-12-2006
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 16
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:8.0
Grafik:8.0
Online:8.0
Holdbarhed:7.0
Overall 8.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.