TMNT: Out of the Shadows

Anmeldt af: Kristian Mikkelsen - 4. september 2013 - kl. 09:19
Del denne artikel:
3 0

De populære skildpadder fra 90’erne er nu vendt tilbage i et helt nyt spil, men er det mon lykkes at skabe det samme gamle og succesrige univers? Læs anmeldelsen her.

Første gang jeg fik Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows rakt i hænderne vakte det med det samme min skepsis. Kigger man tilbage i historien over tidligere licensspil, skal man lede langt for at finde et godt et af slagsen. Ofte er fokus desværre i denne genre på at tjene så mange penge som muligt, end egentlig at lave et spil med kvalitet. Er det mon også tilfældet her?

Det er ikke første gang, at der er lavet et spil med de populære Ninja Turles. Faktisk er Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows det 39. spil i rækken af Ninja Turtles spil. I denne omgang er det Activision, der er udgiverne af spillet og Red Fly Studios, der har haft til opgave at producere det.


I spillet skal du spille som en af de fire Ninja Turtles, der skal bekæmpe den onde Shredder og hans gruppe ”Purple Dragons”. Du har i gennem spillet muligheden for at skifte i mellem de fire skildpadder, som også kan styres af tre andre venner, hvis det ønskes. Hver Ninja Turtle har sit speciale, og der er derfor også et taktisk element i udvælgelsen af den rette turtle.

Der er dog ikke det store handlingsforløb i Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows. Det er selvfølgelig også begrænset, hvad man kan forvente af et arcade spil, og det gør nu heller ikke særligt meget, da det ikke er et spil, hvor det er nødvendigt. Der kommer dog en masse små mellemsekvens under hver mission, der skulle fortælle historien, men som egentlig mere er forstyrrende.


Ligesom de forrige Teenage Mutant Ninja Turtles spil går det i al sin enkelhed ud på at kæmpe sig i gennem en stor mængde fjender. Kampsystemet fungerer på den måde, at du opbygger combos, der kan udløse et special attack til sidst. Der er dog ikke den store variation i kampene og udvalget af angreb er bestemt begrænsede. I løbet af spillet går du op i level, der låser op for en række nye egenskaber, som du selv kan vælge fra. Personligt følte jeg dog ikke den store forskel, når jeg fik en ny egenskab, hvilket er ærgerligt, da det ellers var en god mulighed for at give en større variation i spillet.

Udover det meget ensformige kampsystem, er der også en række fejl i spillet, der er med til at ødelægge oplevelsen. Kamerastyringen har der tydeligvis ikke været arbejdet ret meget med, da den for det meste enten zoomer helt ind på en ting eller låser sig fast på en bestemt vinkel. Det har betydet, at jeg op til flere gange måtte genstarte spillet for at kunne komme videre. Det er bare ikke godt nok, og er med til at man hurtigt mister lysten til at spille videre. Derudover har spillet også en tendens til at fryse, så selve maskinen også skal genstartes. Forhåbentlig vil disse fejl blive rettet i en opdatering.


Lydsiden i spillet er heller ikke særligt imponerende. Normalt betyder soundtracket i et spil ikke særligt meget for mig, men når musikken er så høj, at man ikke kan høre stemmerne bliver det et forstyrrende element, der nærmest mere er til gene end fornøjelse. Heldigvis kan der skrues ned for musikken, hvis det ønskes.

Det er dog ikke kun negative ting ved Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows; det har bestemt også nogle positive sider. Grafikken er overraskende god taget i betragtning af, at det er et arcade spil, men det er nu muligheden for co-op, der er den mest positive del af spillet. For mig var de fleste underholdende øjeblikke, da jeg sammen med tre venner gav den gas med hver vores Ninja Turtle. Det fik med det samme mine tanker tilbage på dengang man sad nede i fritidsordningen og spillede konsolspil sammen. Spillet minder nemlig meget om de gamle klassiske spil, hvor man skal hamre på en bestemt knap for at kæmpe sig i gennem bunkevis af fjender. Der er altså en meget stor underholdningsværdi at hente i spillet, hvis du spiller det sammen med andre.


Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows vil helt klart ikke være et spil for alle. De forholdsvis mange fejl vil bestemt skræmme de fleste væk, og det er bestemt også med til at jeg flere gange slukkede min konsol i frustration. Hvis man dog kan leve med disse fejl indtil de forhåbentlig får dem fikset i en opdatering, er det bestemt et spil, der har nogle udmærkede timers underholdning. Det må dog siges at være lidt en tam omgang at spille alene, men sammen med et par venner, der selv kan huske tilbage på de gamle spil, vil man sammen helt sikkert få noget ud af dette spil. Dog er prisen på 105 kroner noget krydret i forhold til det man egentlig reelt får for pengene, men hvis man er stor fan af Ninja Turtles universet, skal man klart give spillet en chance.
Fakta
TMNT: Out of the Shadows

TMNT: Out of the Shadows

PlatformXbox 360 Arcade
UdviklerRed Fly Studio
UdgiverActivision
Spillere4
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 16 Vold
Følg Xboxlife her
Xbox Support
+ Fin grafik, underholdende co-op del
En del fejl, forstyrrende soundtrack, til tider ensformige gameplay
Gameplay:3.0
Grafik:6.0
Online:6.5
Holdbarhed:5.5
Overall 5.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.