Tiger Woods PGA Tour 2006

Anmeldt af: Sune Meyer (Goose Fraba) - 30. marts 2006 - kl. 17:44
Del denne artikel:
6 0

EA’s bud på virtuel golf har i de senere år været Tiger Woods PGA Tour. Dette års udgave har også fundet vej til Xbox 360 konsollen, og ligesom sportsbrødrene NBA Live og Madden NFL er Tigeren blevet bygget op fra bunden af med henblik på Xbox 360 hardwaren. Desværre har dette medført lidt mangler i antallet af features, men mere om det senere.

En decideret intro i Tiger Woods 06 kan man lede længe efter. Her er der ikke noget cinematisk drama omhandlende de afgørende sekunder i Super Bowl, eller folk der flexer hver en muskel i kroppen, men som bekendt handler golf jo mere om at vise sit værd på banen end at gøre sig til foran kameraet, så med disse ord kaster vi os ud i selve spillet.


Gameplay
Den mest oplagte måde at komme igang med spillet på er ved at få lavet sin egen golfspiller for derefter at starte en career mode. Heldigvis har TW 06 en rigtig god Create-a-Player Mode, hvor man kan bestemme alt fra placeringen af modersmærker til farve- og mærkevalg af sko og ur. Med lidt tålmodighed skulle det faktisk være muligt for alle at kreere en nogenlunde repræsentativ klon af sig selv, hvis det er den vej, man vil gå.

I starten af Career Mode kastes man primært ud i en række små konkurrencer, enten alene eller imod AI spillere. Det kan være alt lige fra at slå det længste drive til at chippe nærmest hullet. Efterhånden som man består såvel små øvelser som store turneringer, låses der op for flere baner og professionelle PGA Tour golfspillere samtidigt med, at man optjener penge, som kan bruges til at øge ens egen spillers færdigheder.

Player Skills kan købes indenfor 5 områder, nemlig Power, Accuracy, Spin, Putting og endeligt Concentration, som dækker over, hvor godt spilleren klarer sig, når bolden kommer udenfor fairway og green. Udover at kunne styrke sin spiller i disse skills, får man også mulighed for at tildele bonusser indenfor de samme kategorier til sit udstyr, eksempelvis køller eller tøj.
Hvis en længerevarende Career Mode ikke lige er sagen, er der naturligvis også mulighed for at springe direkte ind i en hurtig runde golf, enten med Created Players eller en af spillets mange PGA Tour stjerner. Udover Tiger Woods selv, byder spillet på en lang række af virkelighedens golfspillere, heriblandt store profiler som John Daly og Vijay Singh. Game Modes findes i alle variationer, lige fra Stroke Play og Skins til Stableford og Alternate Shot.

Selve gameplayet ved at spille golf er for det meste ret gennemført. Det første man lægger mærke til, når man lægger ud med et drive er, at følsomheden er steget markant i venstre analog stick i forbindelse med at man fuldfører sit sving. I tidligere udgaver af TW og andre golfspil, så som Links 2004, var det utroligt nemt at holde sig i midten af fairway. Dette har dog ændret sig med den øgede følsomhed, og øvede spillere kan glæde sig over, at det får spillet til at føles lidt mere som realistisk golf.

TW 06 til Xbox 360 bruger også fortsat Dual-Analog Swing systemet, hvilket vil sige, at det er muligt at tilføre bolden spin ved at holde højre analog stick i en ønsket retning, præcist i det øjeblik, hvor svinget fuldføres med venstre analog stick. Det kræver lidt timing, når begge analog sticks skal koordineres, men det lærer man relativt hurtigt, ikke mindst fordi spin med tiden bliver et utroligt vigtigt redskab for at skabe gode resultater.
Putting er også blevet mere udfordrende i 360 udgaven. Selvom man kan få vist en ideel putting linje ved at trykke på A-knappen, virker det generelt noget mere vanskeligt at læse de forskellige greens end det er tilfældet i TW 06 til andre konsoller. Derfor skal man heller ikke længere forvente, at det er reglen mere end undtagelsen, at man kan putte direkte i hul på første forsøg.

Noget som dog ikke ligefrem oser af realisme er spillets Power Boost system. Ved at trykke hurtigt gentagne gange på LB knappen, imens man svinger med venstre analog stick, er det muligt at tilføre sine slag ekstra længde. Hvis der sidder nogen og tænker, at LB knappen er en tåbelig placering af en sådan funktion, så har de ganske ret. Selvom man vænner sig til at gennemføre et vellykket Power Boost slag jævnligt med nogle timers træning, slipper man aldrig for en masse fejlslag på grund af det yderst akavede control layout. Desværre giver spillet ikke mulighed for, at man kan ændre knappernes funktioner i spillet, så Power Boost knappen kan placeres et andet sted. Efter ens sving kan man også bruge Power Boost knappen og venstre analog stick til at give bolden yderligere spin. Det fungerer for så vidt ret ligetil, men det kan diskuteres, hvor meget det har med golf at gøre, at man kan rette op på boldens placering efter et fuldført sving.

Herudover er der nogle andre små irritationsmomenter, hvad gameplayet angår. Det første omhandler kameraperspektiverne. Der er ikke nogen mulighed for at kigge banen igennem med fuld kontrol, ligesom det er tilfældet i Links 2004. I stedet for må man nøjes med at få et automatisk FlyBy, hvor man kort ser banen fra start til slut i fugleperspektiv. Alternativt kan man blive ført hurtigt frem til hullet og tilbage igen ved et tryk på B-knappen, hvis man vil se, hvorhen retningen og længden af slaget vil få bolden til at lande.

Et andet problem går på, at hullerne simpelthen er for svære at se ordentligt, når man skal til at putte. Faktisk må man ofte se sig nødsaget til at få putting kameraet vist gentagne gange blot for at se, hvor hullet helt præcist er henne. Med et HD setup er dette problem dog ikke helt så udpræget.

Endeligt bør det fremhæves, at TW 06 til Xbox 360 kun byder på 6 baner af 18 huller hver især. Det drejer sig her om Pebble Beach, Riviera Country Club, TPC at Sawgrass, Pinehurst No. 2, Carnoustie og Turnberry. Det er alle sammen gode varierede baner, men lidt i underkanten, når man tænker på, at TW 06 til Xbox og PS2 har 14 baner. Dog opvejes dette et stykke hen ad vejen af, at gameplayet er blevet mere udfordrende i Xbox 360 versionen.

Spillet har også onlineunderstøttelse for op til 4 spillere i alle spillets Game Modes. Faktisk er det også her, at størstedelen af spillets Achievement Awards ligger, for dem som skulle gå meget op i Gamer Points. Desværre plages onlinedelen jævnligt af ret slemt lag, som vil irritere dem, der er følsomme over for den slags, også selvom vi her snakker om et golfspil og ikke nogen ultra hurtig First Person Shooter.

Grafik
Grafikken har bestemt fået et løft i Xbox 360 versionen. Kombinationen af mere detaljerede baner og spillere samt real-time skygger på spillerne gør, at der her er tale om det flotteste golfspil på konsol til dato. Dog er forskellen ikke dramatisk fra tidligere versioner, og der er stadig enkelte fejl og mangler. Det er således ikke alle PGA Tour spillerne, der ser lige vellykkede ud, og frameraten kan halte en anelse til tider. Noget mere variation i vejreffekterne ville også have været rart. HD udnyttelse giver lige den sidste skarphed, der især kan være rar, når nu det ikke er muligt selv at kontrollere kameraet i spillet optimalt.


Lyd
Lydsiden er ikke specielt fremtrædende, hvilket ikke er overraskende for et spil i genren. Soundtracket hører til i den blødere ende og har blandt andet musik fra Dave Matthews Band samt en stribe instrumentale numre. Kommentatorerne kommer jævnligt med små tips til hullerne, foruden mere eller mindre vellykkede jokes fra tid til anden. Lydeffekter og 5.1 udnyttelse fungerer også udmærket, selvom et golfspil i sagens natur ikke har det mest aggressive lydmix.

Holdbarhed
Dette spil går først og fremmest ind for udfordring fremfor variation. Man når at komme de 6 baner rundt flere gange i løbet af Career Mode, men det bliver alligevel gradvist sværere at klare sig, selvom man til sidst kender hvert et hul. Spillet egner sig godt til en hurtig runde hjemme med vennerne, så længe man ikke forventer at kunne lave birdies med det samme. Herudover er der en onlinedel, der kan fænge, såfremt man er indstillet på forholdsvis meget lag i sine spil.

Overall
Tiger Woods PGA Tour 06 til Xbox 360 er, på godt og ondt, ikke helt det samme spil til Xbox 360, som det er til de andre konsoller. Det ser ganske vist marginalt bedre ud rent grafisk, men man må være villig til at betale prisen i form af, at antallet af golfbaner i spillet er mere end halveret. Xbox 360 udgaven er relativt udfordrende på grund af et mere følsomt svingsystem, og fordi man har valgt at placere power boost knappen på LB knappen, mens man samtidigt svinger igennem med venstre analog stick. Uanset, hvilken version man måtte hælde til, kan man dog glæde sig til en underholdende omgang golf, omend der stadig er plads til forbedringer i serien.
Fakta
Tiger Woods PGA Tour 2006

Tiger Woods PGA Tour 2006

PlatformXbox 360
UdviklerEA Sports
UdgiverEA
Spillere1
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI:
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:7.2
Grafik:7.3
Online:6.6
Holdbarhed:7.1
Overall 7.1
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.