Tiger Woods PGA Tour 12: The Masters

Anmeldt af: Morten Skou - 12. april 2011 - kl. 19:46
Del denne artikel:
4 0

Endnu et år er gået, og Electronic Arts er klar med endnu en udgave af deres golfspil.

Golf er som bekendt et område, som EA har siddet på ganske alene i en hel del år nu. De eneste alternativer til golfspil på Xbox 360-platformen er lige nu mest i form af minigolf på Xbox Live Arcade.

I starten af spillet bliver man straks kastet ud på golfbanen, hvor man styrer selveste Tiger Woods i de sidste par skud imod hans forsøg på at få fat i hans femte grønne ”Masters” jakke. Efter den første intro, skal man indtaste sit navn og vælge en af sværhedsgraderne.

Spillet byder på fire forskellige sværhedsgrader, som hver især tilføjer ekstra udfordringer til spillet ved at fjerne forskellige former for hjælp. På den nemmeste sværhedsgrad har man mulighed for at bruge ”Power Boost” og ”Spin” alt det man vil, og pludselige vindstød er slået fra. Derudover er der mulighed for at importere ”XP”, som er opsparet i Tiger Woods PGA Tour 11, altså det forrige spil. På den måde kan man altså slippe for at starte helt forfra på sin spillerudvikling. Til sidst kommer man ind i den meget omfattende karaktergenerator, som altid har været en del af spillene. Her kan man tilpasse sin karakters udseende ned til mindste detalje.

Hele karrieredelen af Tiger Woods PGA Tour 12, ”Road to The Masters”, handler om, at man starter ud som amatørspiller, og så skal man arbejde sig op imod det endelige mål, der handler om, at man skal vinde ”The Masters” og den legendariske grønne jakke. Karrieren er delt op i en række forskellige faser, som hver har nogle mål man skal opfylde for at komme videre til næste fase. I hver fase er der en række turneringer, som man kan deltage i, og alt efter hvordan det går, optjener man ”XP”, som kan bruges til at købe forøgede færdigheder til sin spiller.

En af de ting, som rigtige golfspillere uden tvivl har brugt rigtig mange timer på at forbedre, er uden tvivl deres første skud. Disse trænes typisk på en såkaldt ”driving range”, hvor man står samme sted og bare skyder bolde afsted i et forsøg på at få dem til at ramme derhen, hvor man vil. Dette er selvfølgelig også en vigtig færdighed at være god til, selv om det er et computerspil. Derfor er der mulighed for, at man kan øve sine udslag på en driving range.

Det er ikke kun dine egne færdigheder, som bliver forbedret. Den caddie, som man har ved sin side, bliver også bedre og bedre til at give gode råd – som forhåbentlig gør det nemmere for dig fremover at lave de bedste skud i de pågældende situationer. Der er en mulighed for at slå caddien fra, men de fleste vil nok have gavn af at have ham ved sin side, sådan er det jo også i den virkelige verden.

Efterhånden som man kommer længere og længere ind i sin karriere, får man mulighed for at få nye sponsorer. Der er flere forskellige sponsorer, som man kan låse op for, og de giver forskellige nye ting, som man kan købe i ”Pro shoppen”. En sponsor har 4 forskellige niveauer, og man stiger i niveau, når man opfylder forskellige kriterier. Har man ikke tålmodighed til at vente på at stige til niveau 4, så kan man rent faktisk også købe sig til en opgradering, dette koster 240 Microsoft Points og er blot en af mange muligheder, der er for at komme nemt til ting i spillet ved at betale for det. Inden hver turnering er der også forskellige sponsor challenges, hvor man kan vinde golftilbehør, hvis man altså er god nok til at gennemføre den.

I den føromtalte Pro Shop har man mulighed for at vælge andre kølletyper, der har forskellige fordele – eksempelvis kan man få nye ”drivere”, som øger styrken, som man kan skyde til golfkuglen med og tilsvarende for alt det andet tilbehør. Det er naturligvis ikke alle køllerne, der er tilgængelige fra starten, men igen hvis man ikke kan vente kan man købe de fleste af dem for Microsoft Points.

Spillet har selvsagt også mulighed for at spille imod andre online. Der er mulighed for at spille op til 4 spillere sammen. Onlinedelen fungerer rigtig godt, og hvis man ikke har tålmodighed til at sidde og vente på, at dem man spiller med får skudt, kan man vælge at gøre det muligt at skyde samtidig og dermed undgå alt for meget kedelig ventetid. En anden onlinefeature er det såkaldte ”EA GamerNet”, her kan alle spillere smide udfordringer op, som andre så kan forsøge at klare – der er mange sjove udfordringer derinde, men typisk er det nogle meget svære nogle, som folk vælger at smide op. Det eneste problem som undertegnede har oplevet med onlinedelen var, da vores svenske redaktør mildest talt lammetævede mig – jeg tolker det som en åbenlys fejl i spillet, at det kunne ske.

Ligesom det er tilfældet med de øvrige spil fra EA, gør dette spil brug af et såkaldt ”online pass”. Dette er en kode, som skal indtastes i spillet – har man købt spillet fra nyt, følger koden naturligvis med ganske gratis, men hvis man har købt spillet brugt, er der en god chance for, at man skal smide 800 Microsoft Points - svarende til godt og vel 90-100 kroner - efter spillet for at kunne få den fulde online spilleoplevelse ud af det. Vælger man ikke at aktivere koden, går man glip af ting som muligheden for at spille i hold online, forskellige online turneringer, EA Sports GamerNet og en række online multiplayer spiltyper. Heldigvis er der også mulighed for, at man gratis kan prøve alle online mulighederne i to dage.

Helt generelt har jeg ikke oplevet nogle særlige fejl i spillet, hvilket er super lækkert. Der er dog nogle småting, som at hvis man vælger en kvinde som karakter, så bliver der af speakeren nogle gange sagt ”han” om personen. Resten har faktisk fungeret ganske upåklageligt. En enkelt ting mere vil jeg dog brokke mig over, og det er det reklamestunt, som EA har implementeret i spillet; man får mulighed for at invitere folk fra sin venneliste til at prøve demoen af Tiger Woods-spillet, som tak får man 25XP, som man kan bruge til at opgradere sin karakter med. Hvis der er noget, jeg selv virkelig hader, så er det at få denne type beskeder over Xbox Live.

Det grafiske i spillet er også flot. Alle banerne er lavet præcis som de rigtige baner, og der er ofte anvendt forskellige dag-/aftenfarver og ikke mindst vejrmodeller. Generelt er det meget detaljeret, men det har også haft en omkostning, som nok mest ses på de tilskuere, som er placeret rundt omkring banen. Når de klapper eller vinker, så gør de det fuldstændig synkront, og det ser også ufattelig dumt ud, når man fyrer en bold i hovedet på en af dem. Omvendt så er det jo ting, som ikke direkte har nogen indflydelse på selve gameplayet.

Lydsiden indeholder blandt andet EA Trax, hvor der er en række forskellige sange, som man kan skifte imellem, hvis man har lyst. Derudover snakker din caddie ofte til dig, og der kommer en introduktion til de forskellige baner. Igen kunne det have været fedt, hvis der havde været en feature på Xbox 360-konsollen, så man kunne have hørt sin egen musik, specielt da golf jo er et lidt langsomt spil. Men det er selvfølgelig ikke EA’s skyld, at det ikke er tilfældet.

Holdbarheden må siges at være ganske lang – i det mindste indtil den næste årlige udgivelse i serien udkommer. Der er godt nok tale om et nichespil, som man uden tvivl kun vil finde sjovt, hvis man rent faktisk godt kan lide at hygge sig med lidt golf.

Det store spørgsmål er i virkeligheden, om der er tilstrækkeligt nok nyt i Tiger Woods PGA Tour 12 til, at man behøver at købe det, hvis man har forgængeren. Det mener jeg egentlig ikke er tilfældet. Der er godt nok kommet en ny karrieremode, men når man først er kommet igennem den, så vil det meste af tiden uden tvivl blive tilbragt i forbindelse med onlinekampe.

Med det sagt er der jo rent faktisk tale om et ganske udmærket spil. Det er i øvrigt lidt sjovt, at EA har valgt at nedtone Tiger Woods navn på forsiden af coveret og i stedet fremhæve ordet ”Masters”. Det store spørgsmål er, om vi til næste år kommer til at se et Tiger Woods PGA Tour 13, eller om det kommer til at hedde EA Golf 2011.
Fakta
Tiger Woods PGA Tour 12: The Masters

Tiger Woods PGA Tour 12: The Masters

PlatformXbox 360
UdviklerElectronic Arts
UdgiverElectronic Arts
Spillere1-4
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 3
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:8.5
Grafik:8.0
Online:8.5
Holdbarhed:8.0
Overall 8.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.