Thomas Was Alone

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 30. november 2014 - kl. 23:01
Del denne artikel:
4 2

Indie-hittet Thomas Was Alone er endelig kommet til Xbox One, men hvordan fungerer et oprindeligt flash-spil på Xbox One? Læs anmeldelsen af Thomas Was Alone.

Thomas Was Alone startede som et flash-baseret browserspil tilbage i 2010 og er skabt af en enkelt mand, Mike Bithell. I 2012 blev spillet konverteret til Windows og Mac OS, en PS3 og en PS Vita version kom året efter og hen over foråret og sommeren i år, er det så kommet til iOS og Android - og nu har vi så endelig fået den lille perle til Xbox One.Thomas Was Alone er et uhyre simpelt, men snedigt og godt udtænkt puzzle-platformspil, med en helt speciel stemning. Spillet foregår inde i en super-computer, hvor en programmeringsfejl (det kunne meget vel være i Morten Skous computer på jobbet) har resulteret i, at nogle kodestumper med kunstig intelligens er blevet vækket til live og de vil nu forsøge at slippe ud af computeren. Hver af disse AI-stumper har form som en firkant, som du skal styre igennem en række baner - og det sjove ved dem er, at de har meget stærke personligheder - ja, nogle ensfarvede firkanter med stærke personligheder, du læste rigtigt.

Man starter med Thomas, en rød lille firkant, som er ensom og en smule naiv. Kort efter møder han Chris, en lille tyk orange firkant og John, som er en lang, smal og høj rektangel. Chris er irritabel og mistænksom, mens John er stolt over, at han kan hoppe så højt. Senere møder man så Claire, Laura, James og Sarah. Claire har ingen selvtillid, Laura bærer på en hemmelighed og James har altid været anderledes, da han er ligeglad med sådan noget som tyngdekraften.Det er ganske morsomt, at sådan nogle helt igennem upersonlige ensfarvede firkanter, kan få så meget personlighed, som de har fået i Thomas Was Alone. Det er i høj grad takket være den stemme, som igennem hele spillet fortæller historien og hvad de forskellige firkanter tænker og føler. Stemmen leveres af den britiske skuespiller og radiovært Danny Wallace, som har en helt fantastisk stemme og han bærer helt klart historien i stemmen og hans måde at fortælle historien på. Han er dog ikke helt ukendt for spilfans med øje for detaljer, for han har faktisk lagt stemme til Shaun Hastings i ikke mindre i fem Assassin's Creed spil.

De forskellige firkanter har forskellige egenskaber; Claire er den eneste der kan flyde i vand, John kan hoppe meget højt, Jamen kan gå på loftet og Laura er ikke særlig god til at hoppe, men andre kan hoppe højt, hvis de først hopper på hende. Det får hende til at overveje, om de blot udnytter hende - men det er en anden historie. Nu skal disse venner så finde vej igennem 120 forskellige baner, ved at hjælpe hinanden og bruge hinandens styrker. Claire kan sejle dem over vand, Laura kan hjælpe hendes venner med at hoppe og de mindre firkanter kan lave trapper til Chris, som næsten ikke kan hoppe. Sværhedsgraden svinger fra utrolig let og til rimelig svær, men langt det meste af tiden, er den passende og med lidt tålmodighed, finder man forholdsvis let ud af, hvordan man får de charmerende firkanter hen til udgangen.Som du kan se på vores screenshots her, er grafikken meget minimalistisk, men ikke simpel som sådan, bare minimalistisk. Designet er flot og tidssvarende og de meget få visuelle effekter gør deres til, at Thomas Was Alone er en flot spil, selv om det er meget minimalistisk. Lydsiden er ligeledes minimalistisk. Soundtracket leveres af David Housden og det er en blanding af simpel piano tilsat elektroniske bip-bip computerlyde og det fungerer overraskende godt. Fortællerstemmen fra Danny Wallace har vi været inde på og den bærer en stor del af spillets stemning.

Thomas Was Alone er et rigtigt fint puzzle-platform spil, som med 120 baner til en pris på under en biografbillet (uden popcorn og cola), nemlig 67 kr., er god værdi for pengene og det er et underholdende og hyggeligt spil at sidde og nørkle med. Man skal dog være opmærksom på, at man kan købe spillet på Google Play til under 12 kr. og til din iPad for knap 18 kr. og det er endda inkl. Benjamins Flight udvidelsen - og det eneste du får med ekstra i denne version til 67 kr. er Mike Bithells kommentarer til hver enkelt bane, hvis du ønsker at høre dem. Måske co-op ville have været oplagt til Xbox One udgaven? Men i sidste ende har prisen nok noget med prispolitikken på Xbox Games Store at gøre, for skal man se isoleret på Xbox One versionen, er der bestemt god underholdning til en god pris med Thomas Was Alone til Xbox One.
Fakta
Thomas Was Alone

Thomas Was Alone

PlatformXbox One
UdviklerMike Bithell
UdgiverCurve Studios
Spillere1
Udgivelsesdato21-11-2014
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 12 Stærkt sprog
Følg Xboxlife her
Xbox Support
+ Fremragende design, simpelt men underholdende gameplay, fortællerstemmen
Savner lidt ekstra indhold i forhold til de billige udgaver
Gameplay:8.5
Grafik:8.0
Online:-
Holdbarhed:8.0
Overall 8.0
Log ind og stem
2
Der er 2 brugere som med til at gøre Xboxlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.