The Wolf Among Us - Episode 5

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 12. juli 2014 - kl. 08:23
Del denne artikel:
2 0

Vi er nu nået til femte og sidste afsnit af The Wolf Among Us og det hele skal afgøres nu - og det kan man godt mærke. Dette er seriens bedste afsnit.

Inden jeg starter med anmeldelsen af denne femte episode af The Wolf Among Us, vil jeg advare om, at der kan være spoilers i teksten, som kan afsløre dele af handlingen i de foregående afsnit, så har du endnu ikke spillet dem, så fortsæt med forsigtighed.Vi er altså nået til sidste afsnit i denne omgang af The Wolf Among Us, så lad os lige se tilbage på, hvad der er sket i de fire forrige afsnit. Der er sket to mord i det normalt ellers så stille Fabletown og sheriffen Bigby, også kendt som Store Stygge Ulv efterforsker sagen. Det har bragt ham på sporet af The Crooked Man, som styrer byens mørkere side, som er præget illegale stoffer, desperation og prostitution. På sin vej gennem byens underverden, har man stødt på mange mystiske personligheder og det har været tæt på at koste Bigby livet.

Her i starten af femte afsnit, står man så endelig ansigt til ansigt med The Crooked Man, men også omgivet af hans håndlangere. Man kan godt mærke, at det her er sidste afsnit for denne omgang, for der er lige skruet lidt ekstra op for intensiteten. I løbet af spillets 90 minutters spilletid, bliver man udsat for en hæsblæsende biljagt igennem Fabletowns gader, mens Bigby farer hen over byens tage, man kommer op at slås med The Crooked Mans håndlangere og man kommer ud i et seriøst intenst opgør mod seriens mest brutale kvinde, nemlig Bloody Mary. Og her ser vi for første gang, Bigbys sande jeg komme til syne.

Hen mod slutningen af episoden, falder tempoet noget og mange af de valg man har taget gennem de fire forgående episoder, ser man resultatet af i bl.a. en stor konfrontation med The Crooked Man og de fleste af de personligheder man har stødt på igennem spillet. Selv om der ikke er nogen action i denne konfrontation, er det et af spillets mere intense øjeblikke, takket være den sædvanligt fremragende dialog, hvor man skal forsøge at overbevise alle de andre karakterer om The Crooked Mans skyld - og her er han en formidabel modstander. Han har ordet i sin magt.Alt i alt er denne femte episode seriens klart bedste afsnit. Der er både action, gode og heftige konfrontationer og gode dialoger. Gameplayet fungerer på samme måde som i de tidligere afsnit, hvor man render rundt og undersøger omgivelserne og det hele krydres med lidt action-sekvenser hvor man skal trykke på de rigtige knapper på de rigtige tidspunkter. I dialogerne vælger man det svar man ønsker og på den måde drives historien fremad – det fungerer fint og det er som altid de stille sekvenser i spillet, der fungerer bedst, for dette er en historiefortælling mere end det er et spil.

Den grafiske side er som vi kender den fra de forrige afsnit. Den har en flot tegnet ”noir" stil og det er en fornøjelse at se et tegneserie-univers komme til live på denne måde, som det gør i The Wolf Among Us. Det er på samme tid farverigt og mørkt og dystert. Lydsiden er som altid glimrende, med et fint og passende soundtrack og med nogle fremragende præstationer af stemmeskuespillerne, der leverer dialogerne og hele historien med stor overbevisning.

Cry Wolf er som nævnt tidligere, serien bedste afsnit. Det har det hele og der er ingen døde øjeblikke - det flyder ganske enkelt rigtigt godt af sted. Det beviser endnu engang, at det Telltale er bedst til, er at fortælle en god historie – og ikke at lave actionspil. Når det er sagt, er actionsekvenser i Cry Wolf nogle af de bedste vi har set i serien indtil videre.Det bliver spændende at se, om Telltale Games vil fortsætte serien med en anden sæson, ligesom de gjorde med The Walking Dead. Jeg kan dog godt have mine tvivl, for The Wolf Among Us har aldrig nået op på samme niveau som The Walking Dead og med de mange andre projekter som Telltale Games har gang i (Game of Thrones og Tales from the Borderlands), kunne jeg godt forestille mig, at de vælger at stoppe The Wolf Among Us her.

The Wolf Among Us – Episode 5: Cry Wolf kan gennemføres på 90 minutter og kan købes på Xbox Games Store til 40 kr.
Fakta
The Wolf Among Us - Episode 5

The Wolf Among Us - Episode 5

PlatformXbox 360 Arcade
UdviklerTelltale Games
UdgiverTelltale Games
Spillere1
Udgivelsesdato09-07-2014
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 16 Stærkt sprog Vold
Følg Xboxlife her
Xbox Support
+ Gode actionsekvenser, fremragende stemmeskuespil, spændende afslutning
Savner lidt nytænkning, stadig lidt teknisk fnidder
Gameplay:7.5
Grafik:8.0
Online:-
Holdbarhed:5.0
Overall 8.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.