The Maw

Anmeldt af: Thit Hansgaard - 12. marts 2009 - kl. 22:28
Del denne artikel:
5 0

Mangler du et altædende lilla rumvæsen i dit liv? The Maw er en unik oplevelse, stopfuld af personlighed og charme på trods af sin korte varighed.

Mangler du et altædende lilla rumvæsen i dit liv? The Maw er en unik oplevelse, stopfuld af personlighed og charme på trods af sin korte varighed.

The Maw er et af den slags spil, det er svært at definere præcis hvor hører til. Som en underlig krydsning mellem Kirby, Oddworld og Beautiful Katamari, er The Maw unægteligt noget helt for sig selv.

Væsenet i hovedrollen kan bedst beskrives som en enøjet, lilla klump gelé, med en altoverskyggende trang til at æde alt på dens vej. Bestående næsten blot af en kæmpe mund fuld af skarpe tænder, gnaver den sig vej lige ind i hjertet på enhver.


Selvom man måske kunne ønske sig det, er man som spiller ikke i direkte kontrol af The Maw. Du er Frank, en menneskelignende rumdreng som tages til fange i spillets begyndelse. Du befinder dig ombord på et stort rumskib lastet med bure fuld af andre underlige skabninger, indfanget af de grumme vagter der nu patruljerer gangene med et godt greb om deres enorme skydevåben. Der er ingen tvivl om hvem skurkene er her. Inde fra sit bur får Frank øjenkontakt med Maw på tværs af lokalet, og straks er der en tæt forbindelse imellem jer, uden et ord er blevet sagt.

Efter denne korte introduktion styrter rumskibet ned på ned på en besynderlig planet, beboet af slimede væsener i alle størrelser og afskygninger. Nogle er venligsindede, mens andre forsøger alt i deres magt for at stoppe jer. Der er ingen vej tilbage, så Frank og Maw må afsted på udforskning i det forunderlige terræn.

Udstyret med et særligt armbånd, kan du både interagere med din ven Maw og landskabet omkring dig, og det er denne egenskab man bruger til at løse spillets mange gåder. Det er overraskende tilfredsstillende at trække rundt med Maw som en hund i snor, mens den fortærer alt og alle på jeres vej.


I takt med indtagelsen af mad vokser Maw sig større, og kan derved spise endnu større ting end før. Nogle væsener har tilmed særlige egenskaber, som Maw tilegner sig ved at spise dem. Den kan blive til alt fra et utilregneligt ildspydende bæst, til en fredfyldt svævende ballon ladet med elektricitet. Det er forfriskende at få nye evner, og det gør at du er nødt til at tænke helt anderledes for hver af spillets baner. Med evnerne følger også ændringer i Maws personlighedstræk, og det er overraskende humoristisk at følge dens mange forvandlinger igennem spillet.

Der er ikke en eneste linie dialog eller forklarende tekst i spillet, men det behøves heller ikke, for animationerne siger det hele. Spillets figurer er fulde af liv, og det føles ganske som at medvirke i en interaktiv animationsfilm af høj kvalitet. Sjældent har så simpelt et spil budt på så udtryksfulde karakterer, og det er klart spillets store styrke.

Gameplaymæssigt er der nemlig ikke meget at hente i The Maw. Dine egentlige handlinger kan koges ned til et par tryk på knapperne hist og her, og hoppen igennem et par meget simple platform-sektioner. Du kan ikke \'dø\' eller blive game over, så det er ikke just de sværeste udfordringer du står overfor som spiller. De mange små gåder tager for det meste ikke mere end et par forsøg, før du har regnet løsningen ud. Frank har også en kedelig tendens til at bevæge sig ulideligt langsomt, i forhold til hvad vi kender fra andre spil, så det er ofte en anelse frustrerende at bevæge sig igennem landskabet.


Når det så er sagt, føler man sig bestemt underholdt hele vejen, uanset alder og erfaringsgrundlag. Man bør ikke tro, at her blot er tale om et simpelt børnespil, for der er uden tvivl noget at komme efter for enhver. The Maw ligger kvalitetsmæssigt langt over hvad vi ellers bliver spist af med af platformspil i disse tider. Det er charmerende, humoristisk og ligetil, og netop charmen bærer spillet så langt, at man kan tilgive det lidt overfladiske gameplay.

Spillet er desværre en forholdsvis kort fornøjelse, da det hele kan klares på et par timer og ikke har den store genspilningsværdi. Efter du har gennemført, kan du besøge alle tidligere baner og forsøge at finde og æde de smådyr, du måtte have overset i første gennemspilning.

Selvom spillet er kort må det siges at være pointene værd, særligt da der bare ikke findes noget lignende på download-tjenesten. Et par ekstra baner til The Maw kaldet \'Deleted Scenes\' er også blevet gjort tilgængelige for nyligt, for dem som savner et lille gensyn med universet.

Har du den mindste smule hjertevarme tilovers for altædende lilla rumvæsener, så snyd ikke dig selv for denne unikke oplevelse på Xbox Live Arcade.
Fakta
The Maw

The Maw

PlatformXbox 360 Arcade
UdviklerTwisted Pixel Games
UdgiverMicrosoft
Spillere1
Udgivelsesdato21-01-2009
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 3
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:6.0
Grafik:7.0
Online:-
Holdbarhed:4.0
Overall 7.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.