The LEGO Movie Videogame

Anmeldt af: Kristian Mikkelsen - 5. marts 2014 - kl. 22:40
Del denne artikel:
1 0

The LEGO Movie har haft utrolig stor succes i biograferne verden over, men kan spiludgaven af filmen leve op til samme niveau? Læs anmeldelsen her.

Det er TT Games, der allerede har en række vellykkede LEGO spil på deres CV, som står bag denne nye titel, der har fået navnet ”The LEGO Movie Videogame”. Som alle de forrige LEGO spil er denne titel selvfølgelig spækket med humor, kreativitet og ikke mindst en ekstrem mængde klodser, der vil få en sand LEGO fan til at juble i begejstring.Spillet bygger på historien fra den nye LEGO film, hvor vi følger bygningsarbejderen Emmet, der sammen med sin ven Graffititøsen, skal redde LEGO verdenen. Den onde Lord Business har nemlig fået fingrene i supervåbenet Kragle, der kan udslette hele LEGO verdenen og det er derfor Emmet og Graffititøsens opgave at stoppe Lord Business, inden det er for sent. Emmet og Graffititøsen kan dog ikke klare dette alene, og i løbet af spillet møder de en række nye karakterer, blandt andet Batman, som man også for lov til selv at styre.

Selve spillets historie bliver primært fortalt i gennem de filmsekvenser, der er i mellem hver lille bane. Sekvenserne er taget fra den rigtige film, og leveres derfor i høj kvalitet samtidig med, at de fortæller spillets historie rigtig godt. Til tider passer disse filmsekvenser dog ikke helt til den bane man enten har spillet eller skal til at spille, men det er en meget lille bagatel, der ikke har generel indflydelse på spiloplevelsen. Filmsekvenserne fungerer nemlig som en rigtig god måde at genskabe stemningen fra filmen, og det giver også ganske god mening at bruge disse sekvenser, når de nu er taget ud fra filmen. Man får også senere hen muligheden for at gense disse scener ved biografen i westernbyen, hvilket er en lille ekstra feature, som jeg selv har brugt et par gange.


Udover den gode historie er det også tydeligt at se, at TT Games har brugt mange kræfter på at genskabe de verdener, der også er at finde i filmen. Omgivelserne er nemlig utrolig flotte og meget detaljerede. Især har Tågetosseland imponeret mig med de meget fantasifulde omgivelser, der sammen med musik og skøre bygninger skaber en fantastisk stemning. Flere af verdenerne er dog ikke ret store hvilket er ærgerligt, da de flotte omgivelser giver en lyst til at gå på opdagelse. Når det er sagt, skal det dog samtidig nævnes, at der er hele otte verdener at give sig i kast med, som også er let tilgængelige, da man frit kan rejse mellem de forskellige lande ved hjælp af en stor portal. Selve den grafiske del minder dog stadig meget om de tidligere LEGO spil, så man skal derfor heller ikke forvente en meget bedre grafik end de forrige spil.

For at være et velfungerende og underholdende spil, er det selvfølgelig ikke nok kun at være visuelt flot, men det er heller ikke tilfældet her. Spillet byder nemlig på den samme spilmotor, som vi også har set i de forrige LEGO spil, der må siges at præstere rigtig godt. I spillet skal du blandt andet ride på heste, styre kanoner og køre i bil, hvilket alt sammen fungerer upåklageligt, og dermed er med til at sikre underholdningen. Samtidig er det også muligt at skifte mellem de forskellige karakterer, hvilket sker ganske ubesværet ved at trykke på Y-knappen, hvor der derefter kommer en let og overskuelig menu frem, så man kan vælge den ønskede karakter.Selvom styringen altså fungerer rigtig godt i spillet, savner jeg dog en mulighed for at justere sværhedsgraden i de forskellige baner. Hvis du for eksempel dør i spillet, bliver du spawnet samme sted få sekunder efter, hvilket nærmest gør det ubetydeligt om man dør. Spillet er selvfølgelig primært henvendt til den yngre målgruppe, men derfor kunne der sagtens have været implementeret en justering af sværhedsgraden, så det mere voksne publikum også kunne blive udfordret. Den lave sværhedsgrad er dog ikke decideret med til at ødelægge underholdningsværdien, men dette kunne have været en funktion, der ville have trækket spillet op i karakter.

I løbet af spillet oplevede jeg dog også nogle fejl, hvor spillet frøs under nogle af mellemsekvenserne, og det derfor var nødvendigt at genstarte konsollen. Blandingen af dette og spillets dårlige savefunktion betød, at man flere gange blev nød til at starte forfra i en af banerne. Dette er selvfølgelig enormt frustrerende, og kan nemt få en til at køre død i spillet, men forhåbentlig er dette noget, der bliver rettet i en opdatering.Udover de frustrerende fejl, har dine kompagnoner i spillet desværre også en meget dårlig kunstig intelligens. Det betyder blandt andet, at de flere gange står i vejen for en og nærmere er et irritationsmoment end en hjælp. Den manglende kunstige intelligens kan dog nemt løses ved at spille med nogle af dine venner. Spillet tilbyder nemlig en glimrende co-op del, hvor man hver styrer en af de fire karakterer. Hver karakter har en bestemt rolle i spillet, blandt andet er det kun kvindelige LEGO figurer, der kan hoppe højt, hvilket giver spillet et andet aspekt, hvor det også er nødvendigt at kunne samarbejde for at komme videre. Dette er utroligt underholdende, og ville også helt klart være et oplagt spil til forældrene, der ønsker at spille med deres børn.

The LEGO Movie Videogame er altså et oplagt co-op spil, der enten kan spilles sammen med sine venner eller ens børn, hvis man altså har sidstnævnte. Udover co-op kan spillet også tilbyde andet, især til LEGO fans, der også har været begejstret for de forrige spil. Der er nemlig både muligheder for at bygge en række forskellige LEGO bygninger og genstande, samtidig med at der også er en masse, der skal smadres. Dette gav i hvert fald undertegnet en enorm lyst til at finde de gamle og støvede LEGO klodser ned fra hylderne og give sig i kast med klodserne igen.

Samtidig leverer spillet også en god humor, da de originale stemmer og replikker fra LEGO filmen er blevet implementeret i spillet. Spillet kan dog til tider blive ret ensformigt, da de fleste missioner går ud på at finde nogle manualer, for at Emmet dernæst kan bygge den pågældende ting. Det til tider ensformige gameplay kunne dog sagtens have været forhindret, da man tydeligt kan fornemme, at spillet har potentiale til at blive et virkelig godt spil med dens humor og kreativitet.The LEGO Movie Videogame er et godt spil, der helt sikkert er et must-buy, hvis du enten er fan af filmen eller det klodsede legetøj. Spillet tilbyder en fantasifuld og ikke mindst humoristisk verden, hvor der ikke skal tænkes ret meget men blot spilles. Til tider kan man dog også savne, at sværhedsgraden var lidt højere, og der derfor var brug for at tænke lidt mere, men spillet reddes alligevel af den hyggelige stemning. Det er dog især co-op delen, der er med til at trække dette spil op, da der kan spilles op til fire personer. Til sidst skal det siges, at spillet sagtens kan spilles uden at have set filmen, men man vil selvfølgelig forstå noget af handlingen bedre, hvis filmen er set.
Fakta
The LEGO Movie Videogame

The LEGO Movie Videogame

PlatformXbox 360
UdviklerTT Games
UdgiverWarner Bros.
Spillere1-4
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 3 Vold
Følg Xboxlife her
Xbox Support
+ Flotte omgivelser, god humor, rigtig underholdende co-op del
Bliver lidt for ensformigt, ingen justering af sværhedsgrad, irriterende småfejl
Gameplay:8.0
Grafik:7.5
Online:-
Holdbarhed:6.5
Overall 7.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.