Tetris Worlds Online Edition

Anmeldt af: - 29. februar 2004 - kl. 13:45
Del denne artikel:
1 0

Klassikeren over alle klassikere er på Xbox – og endda på LIVE !!
Den velkendte tetris kendt fra bl.a. PS1 er også kommet til Xbox – omend med nogle fejl.

Alle kender Tetris. Spillet hvor brikker i forskellige former og farver faldende fra toppen – skal arrangeres sådan at man får dækket en linie på tværs af spillepladen og derved rydder en række brikker af vejen.
Og for alle os kendere af denne ”gamle klassiker” – er tingene kun blevet bedre på den sorte box .
Vi har fået flere baner, flere spilletyper, Voice Chat, valgfri soundtracks og ikke mindst – LIVE !

For de gamle travere i genren – er der kommet nye brikker som skal passes ind med de ”gamle kendinge”. Mange af disse brikker har unikke funktioner hvis man vover sig ud i nogle af de andre spilletyper som TWO tilbyder.
Gameplay
Det klassiske gameplay har jeg allerede beskrevet ovenfor – så lad os straks gå videre med et par af de 6 nye tilbud i pakken:

Spiller du f.eks. ”Cascade-Tetris” vil brikkerne følge tyngdeloven – og falde ned hvis de bliver separeret fra andre brikker. Dette kan resultere i multi-bonus i form af MANGE rækker der bliver ryddet efterhånden som faldende brikker dækker tidligere huller.
I ”Sticky-Tetris” hænger brikker af samme farve sammen. Det vil sige at hvis f.eks. en rød del af en brik rører ved en anden rød brik – vil disse 2 smelte sammen og blive hængende hvor de rammer hinanden.I ”Square-Tetris” smelter brikker af samme farve sammen med andre brikker på samme måde som i ”Sticky-Tetris”; men når du har samlet en 4x4 eller større firkant i samme farve – forsvinder den.

Grafik
Grafikken i TWO er ganske udemærket. Brikkerne er animeret flot, skinner og laver reflektioner hele tiden. Når en række brikker fjernes animeret dette ved hjælp af lysglimt, bølgende brikker, eller små eksplosioner. –Meget flot uden at være prangende. I en del af spillet er brikkerne endda gennemsigtige som var de fyldt med vand. En lille og simpel effekt der ser meget godt ud.
For at det ikke skulle være nok – er baggrunden også animeret. Når man f.eks. spiller ”Story-mode” i TWO – starter man med en gold og simpel baggrund. Men efterhånden som man kommer op i levels – ændrer baggrunden sig betydeligt. Detter gør sig gældende i f.eks. som set i billedet her.

I andre baner sker der meget drastiske ændringer: Det kan f.eks. være at du starter ved en vulkan i udbrud. Dette ændrer sig stille og roligt fra udbrud i vulkanen til en øde ørken. Forsigtigt ændrer klimaet sig og der kommer små blomster og græs. Med tiden ændrer dette sig fra en gold og ubarmhjertig verden – til en frodig oase af blomster, vand, flotte træer, og masser af liv i verdenen.

En yderst gennemført feature i et ellers simpelt spil hvor der normalt ikke ses de store grafiske udfoldelser. Dette er en sjov lille ting som kan lægges til i det at spille spillet bare for at ”komme videre”; nu er det sjovt at se verdenen ændre sig efterhånden som man kommer op i level.
Lyd
Lyden er ikke den store salgstale: Musikken som følger med i spillet er ikke noget at håbe hurra for. Typisk bliver man skør oven i hovedet efter 30 min. intensiv brug af spillet; så det er en stor trøst at musikken kan slåes fra – eller udskiftes med et af de musikalbum man har på harddisken. Gud Ske Tak Og Lov For Det !!

Holdbarhed
Er man til Tetris bliver dette spil aldrig træls. Spillet eller konceptet om man vil er kendt fra alle verdenshjørner – og ikke uden grund ! Dette er simpelthen en klassiker hvis du kan lide den slags. At der så er lagt flere muligheder i spillet end i tidligere kendte versioner til andre platforme – gør ikke spillet ringere ! – Og med LIVE koblet til – kan spillet basalt set spilles indtil du falder om – eller indtil der ikke er flere vågne på din friends-liste ;-)
Xbox Live
Her kommer vi til kernen i hele anmeldelsen: HAR DU IKKE –LIVE- SKAL DU IKKE KØBE SPILLET !!!!
-Spillet virker ikke uden LIVE ! Da jeg købte spillet og skulle til at have en omgang Tetris sammen med nogle kammerater – kunne vi ikke få spillet til andet end ”gammeldags tetris”. Ingen ekstra funktioner, dårlig grafik, ingen indstillingsmuligheder og spillets standardfunktioner (antal spillere, sværhedsgrad) virkede ikke !!
Efter længere tids gransken i manual og forsøg med diverse panik-tryk på alting – koblede vi TWO på LIVE; og VUPTI alle spillets lovede funktioner og grafik virkede !! DETTE ER YDERST DÅRLIGT LAVET AF THQ !! – At levere et spil med som KRÆVER -LIVE- FOR AT VIRKE !!
- Men men: efter opdatering virker alt som det skal – og det er det der redder spillet fra den grummeste død ved min hunds kæber ;-)
LIVE fungerer perfekt i dette spil. Alting ser ud til at være bygget med LIVE tankerne: der er endda et ”lobby-tetris” hvor man spiller uendeligt og uden at tabe – så man kan chatte med kammeraterne så længe man vil – alt i mens man spiller TWO. Spillet understøtte op til 4 spillere ad gangen – men med en 256/128 linie ser det ud til at tabe pusten med mere end 3 spillere i alt.

Overall
HVIS du har LIVE er spillet en rendyrket klassiker der garanterer uendelige timers underholdning og morskab. Men har du IKKE LIVE – skal du ikke engang tænke på at købe spillet !! Spillet FUNGERER IKKE UDEN LIVE !. Efter først at have hentet den påkrævede opdatering kører spillet som det skal.
Fakta
Tetris Worlds Online Edition

Tetris Worlds Online Edition

Platformnone
UdviklerTHQ
Udgiver-
Spillere1
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI:
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:8.0
Grafik:3.5
Online:6.0
Holdbarhed:7.0
Overall 5.7
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.