Super Street Fighter IV

Anmeldt af: Lasse Madsen (Zarfax) - 26. april 2010 - kl. 22:46
Del denne artikel:
7 0

Street fighter-serien er tilbage med efterfølgeren til spillet, der for alvor sparkede 2D fighters tilbage i rampelyset. Dermed er det igen tid til at få arcade sticket støvet af og trække i kamptrøj

Street fighter-serien er tilbage med efterfølgeren til spillet, der for alvor sparkede 2D fighters tilbage i rampelyset. Dermed er det igen tid til at få arcade sticket støvet af og trække i kamptrøjen. ”Oil up – it’s SUPER time and it’s gonna be legendary”.

Street Fighter IV udkom tilbage i 2009, og nu ca. halvandet år efter står Capcom klar med et væld af nye gamemodes, replay channel, 10 nye karakterer og en masse andet guf. Så der er nok at gå i gang med. Ved første øjekast ligner Super Street Fighter meget forgængeren. Det er nok fordi spillet mere skal ses som en stor opdatering end et spil for sig selv. Det er også grunden til, at man med lidt held kan finde spillet på udgivelsesdatoen til en ganske fornuftig pris.


Historien i Super Street Fighter er stadig ligeså pixibogstynd, som den var tilbage i Street Fighter IV. Alle karakterer har stadig en kort animeret intro og slutsekvens, når man har gennemført arcade mode med dem. Kampen med en særlig rival før slutbossen er også stadig til stede, men den bidrager ikke meget til historien. En ny lille tilføjelse er de gamle bonus stages fra Street fighter 2. Kan du huske den gang, man mellem banerne skulle tæve en bil sønder og sammen og slå sig løs på tønderne, der dumpede ned i hovedet på en? Det er der nu igen mulighed for at fornøje sig med. De er en del af arcade mode, men efter man har gennemført dem en gang, kan man vælge at slå dem fra. De kan derefter også vælges separat under menupunktet ”challenge”.

Gameplayet læner sig op af samme struktur, som blev introduceret i Street Fighter IV. Dine opgør udkæmpes stadig i det traditionelle 2D, som virker stort set perfekt. Der er nu i alt 35 karakterer at gå i krig med. Blandt de ti nye er der både kendte ansigter fra blandt andet Alpha-serien og Street Fighter Third Strike, men også to helt nye figurer har indfundet sig i SF-familien, nemlig Juri og Hakan. Din mulighed for at vælge, om figurerne skal tale engelsk eller japansk, er også stadig med i spillet. Alle fighters har 24 trials, og det står dig frit for, hvilken rækkefølge, du vil gennemføre dem i.

Capcom har lavet en rebalancering af alle karakterer fra det forrige spil og formået at tilpasse de 10 nye i mixet. Det betyder, at nogle figurer er blevet svagere i form af for eksempel mindre liv, eller at de uddeler mindre skade, og andre har fået nye værktøjer at arbejde med. Revenge Gauge’n til dit Ultra-meter virker stadig på samme måde. Når du tager skade, lader den op, og du har dermed muligheden for at lave et comeback. Oveni har alle karakterer nu to Ultra comboer, som man frit kan vælge imellem, før kampen går i gang. En lille detalje er, at alle 35 figurer nu er unlocked fra starten, så man ikke længere kommer i problemer, når ens venner vil spille Gouken, Akuma eller Seth. Til gengæld er Time trials og Survival blevet fjernet, så måden man nu unlocker farver og ”taunts” på er bare at spille en masse kampe. Dog kan det være lidt irriterende at hoppe af versus mode efter to timer og efterfølgende skulle trykke A i 5 minutter, fordi spillet vil fortælle dig, at du har unlocked en rå mængde ting – det koster ét klik per ting.


Sværhedsgraden i spillet er blevet tilpasset lidt, og der skulle ikke længere være nogen, der har de store problemer med easy med et par timers træning. Men AI’en snyder stadig med at kende dine moves på forhånd på de højere sværhedsgrader, og det kan let blive frustrerende.

Grafikken ser ud til at have fået et lille nyk op ad. Det kan bedst ses på baggrundene i de nye baner, specielt ”solar eclipse”. Grafikken og animationerne er stadig super farverige og rigtig flotte at se på, så grafisk og teknisk er der ikke noget at sætte en finger på,det skal dog nævnes, at der heller ikke er sket noget revolutionerende på denne front.

Super Street fighter IV har fået et helt nyt soundtrack, og jeg kan hurtig lige indskyde, at ”ja, den irriterende titelsang fra Street Fighter IV er blevet erstattet”, og at Ryu i det ene hjørne ”Hadoken, Hadoken, Hadoken” vs Sagat i det andet ”Tiger shot, Tiger shot, Tiger shot” runger stadig ligeså klassisk i øresneglen som før.


Onlinedelen er uden tvivl spillets helt store force. Selvom spillet stadig kører på den samme netkode, er det blevet meget nemmere at finde modstandere med en god forbindelse. Der er nemlig nu mulighed har at søge efter spillere fra en bestemt region. ”Fight request” fungerer stadig upåklageligt og finder hurtig modstandere til dig, mens du sidder i arcademode og spiller mod computeren. Fight request kan både indstilles til ranked match eller team battle.

Jeps, du hørte rigtigt. ”Team battle” er en af de nye online features i Super Street Fighter IV. Den giver dig muligheden for enten at spille 2v2, 3v3 eller 4v4 mod dine venner. Denne oplevelse bliver forstærket af endnu en ny feature, nemlig spectator mode. Så kan du se dine venner spille mod hinanden, trash talke dem eller bare give gode råd, mens du venter på, at det bliver din tur. Du kan gemme 150 replays på din harddisk og invitere op til syv af dine venner ind og se dem sammen med dig. Du kan naturligvis gemme dine egne replays, men også replays du finder af folk, der ligger højt på leaderboardet. Det virker dog kun med online kampe, hvilket betyder, at det ikke er muligt at gemme replays fra offline kampe i versus mode - det er lidt synd.

”Endless battle” er den anden nye game mode og virker også med ovenstående features. Endless battle fungerer efter ”vinderen bliver” princippet. Der kan være op til otte spillere i en endless battle, og hver gang du taber, ryger du ned i bunden af listen og skal vente på, at det bliver din tur igen.

De online leaderboards har også fået en opdatering. På den ene side er dine player points, som fortæller, hvor godt du klarer dig som helhed, på den anden side er der dine battle points, som viser, hvordan det går for dig med specifikke figurer. Du kan eksempelvis gå ind og se, hvordan din Ryu ligger i forhold til dine venner.


Alt i alt er Super Street Fighter IV et fantastisk gennemført og flot spil. Men hvis du er gameren, der lægger vægt på en god historie og ikke bruger meget tid online, er det nok ikke noget for dig. Spillet er stadig utrolig komplekst og svært, og det kræver mange times arbejde at komme ordentligt i gang. Belønningen er til gengæld et spil, der kan spilles langt ud i fremtiden.
Fakta
Super Street Fighter IV

Super Street Fighter IV

PlatformXbox 360
UdviklerCapcom
UdgiverCapcom
Spillere1-4
Udgivelsesdato30-04-2010
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 12
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:9.0
Grafik:8.5
Online:9.5
Holdbarhed:9.5
Overall 9.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.