Strike Suit Zero: Director's Cut

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 18. april 2014 - kl. 11:05
Del denne artikel:
3 0

Strike Suit Zero: Director’s Cut beviser, at den gode gamle rumsimulator endnu ikke er død. At det hele så bliver krydret med gigantiske kamprobotter, gør det jo bare endnu bedre.

Strike Suit Zero: Director’s Cut er det første spil som udkommer i Microsofts id@xbox program. Det er et program, der giver små uafhængige udviklere mulighed for at udvikle og udgive deres egne spil, uden at skulle indgå et samarbejde med en stor udgiver som f.eks. Ubisoft eller Electronic Arts. Programmet giver desuden udviklerne adgang til to gratis udviklermaskiner, al den nødvendige dokumentation som Microsoft har liggende og ikke mindst, kan udviklerne opdatere deres spil gratis, hvis det bliver nødvendigt. Det kan måske lyde som småting, men det er en stor forbedring for små udviklere, at de nu f.eks. kan stå for det hele og selv styre deres spil.Strike Suit Zero: Director’s Cut er et godt gammelt rumskydespil, som nogle af de ældre spillere vil kunne genkende. Handlingen udspiller sig i år 2299, hvor en altomfattende krig hærger verdensrummet. I et forsøg på at redde Jorden, skal du tage kampen op mod fremmede fra fjerne afkroge af universet og det hele foregår i en række hightech rumskibe, som er udstyret med forskellige former for missiler og andre våbensystemer. Historien er langt fra spændende, men den er en god undskyldning for, at kaste sig ud i store rumslag hvor små rumskibe suser rundt blandt kæmpemæssige destroyere som små insekter.

Strike Suit Zero udkom første gang på PC tilbage i januar 2013 og er nu kommet i en Director’s Cut udgave til Xbox One. Director’s Cut byder på en restruktureret kampagne, ny dialog, forbedret grafik og ikke mindst Heroes of the Fleet udvidelsen med fem yderligere missioner, en udvidelse der udkom til PC nogle måneder efter udgivelsen af spillet – og som fungerer som en prolog for spillets oprindelige 13 missioner.

Gameplayet fungerer godt, men er måske ikke det mest afvekslende. De fleste missioner minder om hinanden, selv om de er pakket ind i historien om, at man skal eskortere et større rumskib, nogle af dem er på tid og andet, men i bund og grund går det hele tiden ud på, at skyde fjenderne ned, inden de piller dig fra hinanden med deres laserkanoner. Styringen er god og præcis og den første halve time af spillet går med, at blive sat ind i spillets lidt komplekse styring – her kan man godt mærke, at det er baseret på et PC spil. Alle knapperne på ens joypad bliver brugt, men når man lige får det ind under huden, fungerer det godt.Som en sjov feature, kan man i løbet af kampene omdanne ens rumskib til en kæmpemæssig kamprobot, en såkaldt Strike Suit, som er uhyre effektiv i kampene. Man har kun form som Strike Suit i en periode, men i det tidsrum, er man nærmest en udødelig dræbermaskine og her kan man nå at smadre utallige fjender med ens særdeles kraftige våben, inden man igen bliver transformet om til ens normale rumskib. Det fungerer godt og giver gameplayet det lille twist, som gør, at det ikke går hen og bliver alt for ensformigt.

Det er umiddelbart ikke til at se, at Strike Suit Zero: Director’s Cut er et spil lavet af et lille team på under 20 mennesker. Det virker gennemarbejdet og langt det meste af tiden, fungerer det godt og det er altid underholdende, at vride sin Strike Suit igennem verdensrummet, mens eksplosionerne blænder en i tide og utide. Det er dog ikke i et spil for alle og enhver og det ensformige gameplay kan måske koble en række spillere af, med mindre man er stor fan af rumskydespil.Lydsiden er ganske velfungerende, bl.a. med gode lydeffekter når fjendtlige rumskibe eksploderer i et gigantisk lysglimt. Man kunne dog godt have ønsket sig, at dialogen fra ens squad leader og de andre piloter på ens team, havde været noget højere, da den kan drukne i de andre lydeffekter. Soundtracket er nok lydsidens højdepunkt, da det passer virkelig godt til et spil af denne type og visse steder leder tankerne hen på soundtracket til det fremragende Zone of the Enders fra Konami, hvis der er nogen der kan huske det. Soundtracket er leveret af Paul Ruskay, som nok er bedst kendt for musikken til det originale Homeworld.

Grafikken kan være en lidt blandet omgang at se på. Selv om en af opdateringerne, som Born Ready Games har slået på, er at rumskibene er blevet opdateret og har fået flere detaljer, så vil jeg nødigt have set dem før denne opdatering. De kan virke lidt simple og grove at se på og det samme kan de rumstationer man kommer ud til i løbet af spillet. På den anden side, ser omgivelserne med planeter, stjernebælter og andet rumlir virkelig flot ud og det samme kan man roligt sige om effekterne og eksplosionerne, som ser virkelig fede ud, når de nærmest blænder spilleren, for ganske kort tid efter, i en regn af gnister, at implodere i sig selv og forsvinde på ganske få sekunder.

Strike Suit Zero: Director’s Cut er et ganske vellykket rumspil, som bringer minderne tilbage til flere af 90’ernes rumspil på PC. Selv om gameplayet kan gå hen og blive noget ensformigt i løbet af spillets 13 missioner, så fungerer det isoleret set fint, med en god og præcis styring og muligheden for at transforme sig om til ens Strike Suit og smadre alt og alle, bliver aldrig kedeligt.Jeg har ikke spillet PC-versionen af Strike Suit Zero, men efter hvad jeg hører fra en bekendt som har oplevet PC-versionen, er Director’s Cut en stor forbedring fra originalen, specielt visuelt og den nye struktur i kampagnen der gør, at man langt hurtigere får adgang til ens Strike Suit, og dermed gør Director’s Cut til en mere harmonisk og tilgængelig oplevelse.

Så hvis du er til gode gamle rumspil, vil jeg da anbefale at du tager et kig på Strike Suit Zero: Director’s Cut, som kan købes på Xbox Games Store for lidt over 140 kr. – og så skader det jo heller ikke, at støtte små uafhængige udviklere i deres projekter.
Fakta
Strike Suit Zero: Director's Cut

Strike Suit Zero: Director's Cut

PlatformXbox One
UdviklerBorn Ready Games
UdgiverBorn Ready Games
Spillere1
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 7 Vold
Følg Xboxlife her
Xbox Support
+ Flotte visuelle effekter, god og præcis styring, Strike Suits er en god tilføjelse til genren
For ensformig, ujævn grafisk kvalitet
Gameplay:7.0
Grafik:7.5
Online:-
Holdbarhed:7.5
Overall 7.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.