Star Wars: The Clone Wars - Republic Heroes

Anmeldt af: Dennis Haagensen - 6. november 2009 - kl. 22:51
Del denne artikel:
14 0

A long time ago in a galaxy far, far away… Med disse udødelige ord starter endnu et eventyr. Nej, vent...

A long time ago in a galaxy far, far away…

Med disse ord startede en af filmhistoriens største succeser tilbage i 1977 og verden var for evigt forandret. Star Wars-sagaen har siden affødt 6 spillefilm, et utal af computer- og konsolspil samt en nærmest endeløs række af merchandise. I filmene nævnes indtil flere gange de såkaldte klon-krige, men det er først i den anden (den femte, der blev indspillet) film i hexologien at vi får indblik i denne episke del af historien. I 2008 lanceredes en 3D-animeret TV-serie, baseret på denne konflikt. Serien blev kritiseret for et stærkt karikeret grafisk udtryk, men vandt alligevel indpas blandt børn og unge.

Star Wars: The Clone Wars - Republic Heroes (SW:TCW-RH) er det seneste spil, baseret på denne TV-serie og er udgivet på en mængde konsoller, heriblandt Xbox 360.

Nu nævnte jeg indledningsvis sætningen: ”A long time ago…”, men denne sætning og tilhørende rulletekst er mærkværdigvis fraværende i spillet, på trods af at den er brugt i samtlige film og størstedelen af relaterede spil. Jeg ved ærligt talt ikke om det samme gør sig gældende for TV-serien, men det virker for mig, hvis jeg tager fan-brillerne på, bare forkert. Men det er en mindre detalje.


Spillet er et action adventure spil, i stil med Star Wars: The Force Unleashed, der udkom sidste år. Historien følger i begyndelsen Anakin Skywalker og hans lærling, den unge Ahsoka Tano, i deres kamp om at opspore og nedkæmpe en mystisk lejemorder og hans destruktive planer. Igennem spillet vil man desuden få muligheden for at kontrollere gamle kendinge som Obi-Wan Kenobi, Mace Windu og Plo Koon. Endvidere overtager man, på en del af missionerne, rollen som én af en mængde klon-krigere. Du har også muligheden for at slæbe en ven med ind i Star Wars-universet og gennemføre spillet kooperativt.

Spillet er meget lineært opbygget, men med en solid historie, der er kendetegnende for Star Wars-universet. De mere end 30 missioner er fordelt nogenlunde ligeligt mellem Jedi-ridderne og klon-krigerne. I tredjepersonsperspektiv styres den aktive karakter og hans medfølger rundt på banerne og nedkæmper talrige og varierede fjender. Det bliver endda også til et par boss battles med en gammel kending eller to. Undervejs i spillet optjener du point, der kan bruges til at opgradere din karakters evner, udstyr samt udstyre dem med oversize hoveder fra andre kendte figurer, såsom Yoda, Darth Vader og Darth Maul. Der er endda blevet plads til et par cheats, der dog koster på den forkerte side af en lade.


Den grafiske stil i spillet følger TV-serien til punkt og prikke, med karikerede hovedpersoner, livlige farver og flotte lyseffekter. Om man bryder sig om denne stil er en smagssag, men mit første indtryk var ikke positivt. Efterhånden som jeg kom længere ind i spillet og historien, begyndte jeg dog at synes om dette tegnefilmsagtige indtryk og det virker ikke længere som et ankepunkt. Dog virker spillet, på grund af netop denne tilgang, ikke som en seriøs fortsættelse af begivenhederne fra filmene.

På lydsiden fejler spillet absolut intet. Det emmer ligefrem af Star Wars-stemning når lyssværdene suser gennem luften og blaster-riflerne affyrer deres lysende projektiler. Også stemmeskuespillet er solidt, men ligesom TV-serien er det ikke skuespillerne fra filmene, der lægger stemmebånd til. Dog er det nogle ganske gedigne efterligninger og det føles på intet tidspunkt forkert.


Når nu grafikken og lyden er på plads, så er det vel kun gameplayet, der mangler? Og her går det så også galt. For det første kan du ikke dø, som sådan. Jo, du kan blive desintegreret af fjenderne eller, meget mere sandsynligt, falde ned fra en klippe. Men det har vitterligt ingen konsekvens. Du mister ikke point, du mister ikke evner, du starter blot ved forrige checkpoint. Og checkpoints, dem er der masser af. Dette gør spillet til en langsommelig affære, der ikke byder på egentlig udfordring. Men hvis der er én ting som Republic Heroes har i overflod, så er det frustration. Når du på vejen igennem banerne kaster dig frygtesløst ud over dybe afgrunde, så hjælper spillet dig med at lande sikkert. Men desværre så glipper dette ofte og du må tage den lange tur ned til bunden. Spillets grafiske side har også et fåtal af skygger, hvilket gør det betydeligt sværere at bedømme afstande. I løbet af mine oplevelser med spillet, ”døde” jeg ikke mindre end 432 gange, men kun 47 af dem var på grund af fjender. De restende 385 dødsfald var direkte relateret til spillets dårlige mekanik. Specielt når man overtager og efterfølgende destruerer en flyvende fjende, så tager spillet ikke lige højde for at din karakter befinder sig oven på denne fjende, der snart vil forsvinde. Gentagne gange så jeg min karakter hænge et kort øjeblik i luften, på bedste Grimm E. Ulv-facon, for blot at styrte i afgrunden sekundet senere.

På trods af utallige frustrationer, er Republic Heroes et spil, der hele tiden drager dig tilbage til universet. En fornuftig brug af achievements giver desuden noget at komme efter, et godt stykke hen af vejen. Republic Heroes er ikke et dårligt spil, det henvender sig nok bare primært til det lidt yngre klientel. Og for rigtige fans er der da også en charme ved spillet. Men hvis du leder efter et solid spil, der kan give dig timers underholdning i Star Wars-universet, så burde du overveje førnævnte Star Wars: The Force Unleashed.
Fakta
Star Wars: The Clone Wars - Republic Heroes

Star Wars: The Clone Wars - Republic Heroes

PlatformXbox 360
UdviklerKrome Studios
UdgiverActivison
Spillere1-2
Udgivelsesdato09-10-2009
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 12
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:6.0
Grafik:7.5
Online:-
Holdbarhed:7.5
Overall 7.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.