Splosion Man

Anmeldt af: Jesper Thuesen - 5. august 2009 - kl. 10:02
Del denne artikel:
12 0

Selvmordsbomber møder hundegalskab i Splosion Man, som er et højeksplosivt Arcade eventyr som bestemt er værd at kigge efter.

Selvmordsbomber møder hundegalskab i Splosion Man, som er et højeksplosivt Arcade eventyr som bestemt er værd at kigge efter.

TwistedPixel annoncerede d. 1. april Splosion Man, og på baggrund af den lidt alternative dato, blev spillet i første omgang betragtet som værende en aprilsnar. Det var det gudskelov ikke, men i stedet er der kommet et spændende platformsprojekt ud af løjerne.

Splosion Man omhandler, som navnet antyder, spillets hovedfigur, Splosion Man - en lille, rablende gal gut, som er resultatet af et fejlslagent laboratorieforsøg. Hele kroppen er blevet genmodificeret og består nu nærmest af flydende lava, som kan koncentreres og udløse dødbringende eksplosioner.


Disse eksplosioner er hele nøglen til spillet. De fungerer som en alternativ hoppe funktion og i hvert \"sæt\" kan Splosion Man eksplodere tre gange, før han igen skal have kontakt med jorden, eller oplades via brændbare tønder, stikflammer eller lignende.

Puzzle elementet består i, hvordan man skal optimere Splosion Mans spring, og der er masser af ondsindede videnskabsmænd og robotter, som gerne vil tage livet af vores helt. Derudover er der syresøer, stigende vandmasser, knusende affaldskværne, vægge med pigge og andre potentielle fælder, som man via snilde og de eksplosive udladninger skal klare sig ud af.

Man kan bedst sammenligne spillet med det legendariske internetspil N+, som ligeledes er at finde på Xbox Live Arcade. Dog er Splosion Man noget mere hektisk og kræver en del mere overblik, fordi tempoet til tider er rasende højt.


Banerne er fantastisk godt skruet sammen, og til tider får man et helt kick, når man får sat en kombi af eksplosioner ind, som resulterer i at vores helt sendes flere hundrede meter tværs over en bane, når en retningsbestemt tønde eksploderer i nærheden. Der en masse glimrende idéer bag og disse puzzles når til tider ganske brilliante højder.

Derudover har TwistedPixel tilføjet muligheden for, gratis, at få åbnet for premium themes, gamerpictures og, når det kommer, specielt Splosion Man baseret avatarbeklædning. Noget som desværre er gået lidt glemt. Og afslutningsvist kan man se om man har overblik- og overskud til at jagte kagerne, som er gemt rundt i hver en bane.

Til at supplere singleplayerdelen, som ellers giver timevis af underholdning, har udviklerstudiet implementeret en fremragende multiplayermode, som giver dig og op til tre venner muligheden for at arbejde sammen i et separat multiplayereventyr. Banerne varierer endda alt efter om man spiller to eller fire mand, så der har virkeligt været lagt noget arbejde bag.


Grafisk set er Splosion Man teknisk velfungerende og leverer en grafisk side med masser af charme og underliggende tegnefilmshumor. Når de lede videnskabsmænd bliver sprunget i tusinde stykker, så regner det ikke med blod, men i stedet med steaks og andre kødprodukter. Derudover er vores helt mest af alt en krydsning mellem Spielberg projektet Freakazoid og de tre skøre kugler fra Animaniacs.

Til at supplere dette, er der lagt en stemningsfuld lydside ind, hvor tegnefilmsmiljøet igen betyder alfa og omega for hele stemningen. Splosion Man, som det meste af tiden flyver rundt som en kugle af ild, får via sit stemmeskuespil, eller lad os sige mærkværdige udbrud, masser af personlighed. Derudover er der den helt rigtige power bag de mange eksplosioner og baggrundsmusikken er dejlig hektisk og indgyder tonsvis af tempo, så der alt i alt leveres den helt rigtige cocktail.


Som man kan læse sig frem til, har jeg stort set kun roser tilovers for Splosion Man, som er nytænkning præsenteret i en skal, vi dog har prøvet før. En dejlig blanding af de vi kender og det vi kommer til at kende. Eneste reelle nedtur er, at nogle af de mange puzzles bliver en tand for repetitive, hvilket dog må forventes, når man alt i alt får næsten 100 baner at boltre sig på alene og med sine venner.

Så med sin pris på 800 Microsoft Points er der ikke noget der bør holde dig tilbage, hvis du er glad for puzzles, platforming og en god gang febrilsk tegneseriehumor. Splosion Man er kommet for at blive, og det er undertegnede rigtig glad for.
Fakta
Splosion Man

Splosion Man

PlatformXbox 360 Arcade
UdviklerTwistedPixel
UdgiverTwistedPixel
Spillere1-4
Udgivelsesdato22-07-2009
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 7
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:9.0
Grafik:8.0
Online:9.0
Holdbarhed:8.0
Overall 8.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.