Sparkle 2

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 27. januar 2016 - kl. 08:32
Del denne artikel:
5 1

Sparkle 2 er det andet spil i Sparkle serien, som kommer til Xbox One i løbet af lidt over et halvt år, men det høje niveau fra første udgivelse bliver bibeholdt. Læs vores vurdering af Sparkle 2 her.

I sommeren 2015 udkom Sparkle Unleashed til Xbox One og serien fortsætter med Sparkle 2. Man kunne tro, at Sparkle 2 var efterfølgeren til Sparkle Unleashed, men faktisk er Sparkle Unleashed en spin-off på Sparkle 2, som har været ude på alt fra PC, Mac og Android til iPad, Playstation 4 og PSVita, siden det udkom for første gang i sommeren 2013. Nu er turen for Sparkle 2 så langt om længe kommet til Xbox One.For lang tid siden, blev fem magiske nøgler skabt. Bag fem låse, ligger løsningen til redningen af landet, som er evigt fanget mellem nat og dag – men de fem nøgler er spredt ud over hele det fortabte land. Mange har forsøgt at finde nøglerne, men det er aldrig lykkes. Måske er du den eneste ene, som kan finde dem alle? Hvis du kunne lide spil som Luxor, Zuma - eller også Sparkle Unleashed, så vil du elske Sparkle 2. Det er et simpelt tre-på-stribe spil, påklistret en lille ligegyldig historie og det er et af de der spil, man bare har så svært ved at slippe igen

Gameplayet er uhyre simpelt - men det er også det, som er med til at gøre Sparkle 2 så fængende som det er. En række kugler i forskellige farver kommer ind på skærmen og de følger en bestemt rute hen imod en brønd et andet sted på banen. Et sted på banen, er der placeret en lille kanon, som kan drejer 360 grader rundt om sig selv og man skal nu forhindre disse kugler i at nå hen til brønden, ved at matche minimum tre ens farver af kugler ved siden af hinanden, ved at skyde andre kugler af samme farver hen mod slangen af kugler. Det vil sige, at hvis man skyder en blå kugle hen mod andre blå kugler og der dermed kommer til at være mindst tre blå kugler ved siden af hinanden, vil de forsvinde og slangen af kugler bliver kortere.Efterhånden som man kommer igennem spillets baner, bliver der tilføjet flere og flere farvede kugler og de bevæger sig hurtigere og hurtigere. På flere baner, kan der komme både to og tre rækker af kugler man skal holde øje med, så der bliver med tiden nok at se til. Ens kanon kan opgraderes med op til fire magiske evner ad gangen. Det kan for eksempel være Speed Unleashed, som sørger for at ens egne farvede kugler flyver hurtigere, Flame Purple som skifter hver 20. kugle i ens kanon ud med et magisk skud, som fjerner en håndfuld kugler fra rækken når man affyrer den eller Power Magnetism, som sender spillets powerups hen imod ens kanon, og ikke som normalt, væk fra ens kanon. Der er i alt 16 magiske evner, hvor man altså med tiden kan udstyre ens kanon med op til fire ad gangen.

For hver tre match man laver, får man også adgang til en powerup, som kan hjælpe en i kampen med at få udslettet alle de farvede kugler. Disse powerups kan sænke farten på rækken af kugler, der bevæger sig hen mod brønden, få dem til at bevæge sig baglæns, fjerne alle kugler af en bestemt farve eller farve en række af kuglerne med den samme farve, så det bliver lettere at fjerne mange kugler på én gang.Ved siden af historiedelens 93 baner, byder Sparkle 2 på tre yderligere spilmuligheder – der dog ved nærmere eftersyn, minder en hel del om historiedelen. Der er 32 Survival baner, hvor man skal se hvor længe man kan overleve strømmen af farvede kugler og optjene op til fem stjerner i hver bane, som så bruges til at åbne op for nye Survival baner. I Challenge Mode er der 24 baner, som hver skal gennemføres på tre sværhedsgrader for at åbne op for nye baner. Endelig er der den Xbox One eksklusive spilmulighed Cataclysm, som indeholder yderligere 20 baner, blot med en noget højere sværhedsgrad end resten af spillet. Tilfælles for disse tre sekundære spilmuligheder er, at de minder alle meget om historiedelen, så det havde været bedre hvis udviklerne kunne have fundet på nye spilmuligheder, som måske twistede gameplayet eller ændrede på reglerne en smule. Som det er nu, er det blot flere baner, pakket en lille smule anderledes ind.

Sparkle 2 er et velfungerende og fint lille spil, som er let at gå til og det besidder den der uforklarlige jeg-skal-lige-prøve-igen effekt, som kan gøre det meget svært at slippe igen. Der er mere indhold i Sparkle 2 end i Sparkle Unleashed og opgraderingsmulighederne med de fire magiske evner som man kan kombinere på kryds og tværs, giver spillet lidt mere strategisk dybde.Grafisk er Sparkle 2 godkendt og nydeligt, men grafikken er stadig lidt kønsløs og mangler lidt kant og en gennemgående stil, men når det er sagt, så fungerer den fint som den er. Lydsiden er fin, med gode lydeffekter, en god fortællerstemmer og et nærmest filmisk soundtrack.

Sparkle 2 er et rigtigt fint lille spil, som man kan blive frygtelig afhængig af. Det er let at gå til og der er masser af baner at kaste sig over og når man gennemfører det, åbnes der op for Hard og Nightmare sværhedsgrader, som man så kan prøve kræfter med. Spillet har en form for magisk tiltrækning, så det kan være meget svært at lægge fra sig igen - når man først går i gang, kan der hurtigt smutte en time eller to, inden man får set sig omkring.

Sparkle 2 kan købes i Xbox Games Store til 59 kr. – i frem til og med 8. februar 2016, får du 15% rabat på spillet.
Fakta
Sparkle 2

Sparkle 2

PlatformXbox One
Udvikler10tons
Udgiver10tons
Spillere1
Udgivelsesdato27-01-2016
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 3
Følg Xboxlife her
Xbox Support
+ Let at gå til, fængende gameplay, godt med indhold til prisen
Lidt kønsløs og neutral grafik, for lidt variation i spilmulighederne
Gameplay:8.5
Grafik:7.5
Online:-
Holdbarhed:8.0
Overall 8.0
Log ind og stem
1
Der er 1 bruger som med til at gøre Xboxlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.