Shrek Forever After

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 21. juli 2010 - kl. 14:27
Del denne artikel:
0 0

Side om side med de fleste større internationale familiefilm findes der også gerne et spil. Det er også tilfældet med den nyeste film med den store grønne elskværdige trold Shrek.

Side om side med de fleste større internationale familiefilm findes der også gerne et spil. Det er også tilfældet med den nyeste film med den store grønne elskværdige trold Shrek. Læs anmeldelsen af Shrek Forever After her.

Den nyeste film med Shrek har netop haft premiere i de danske biografer, og nu er turen kommet til det obligatoriske spil. Shrek Forever After (Shrek den Lykkelige på dansk) er et simpelt actioneventyr for hele familien, hvor indsamling af mønter, actionsekvenser og simple gåder på fin vis går hånd i hånd. Spillet er udviklet af kinesiske Xpec, som tidligere har stået bag spil som Kung Fu Panda, Spectral Force 3 og et Hello Kitty spil.


I Shrek Forever After har Shrek af uforklarlige årsager underskrevet en magisk aftale med Rumleskaft, hvorefter han pludselig befinder sig i en alternativ version af Langt Langt Borte. I denne verden er Rumleskaft blevet konge, og Shrek og Fiona kender slet ikke hinanden endnu. Nu skal Shrek sammen med Fiona, Æsel og Den Bestøvlede Kat forsøge at få pagten annulleret, så alt kan vende tilbage til den skønneste orden.

Gameplayet i Shrek Forever After er uhyre simpelt, og sværhedsgraden er meget lav – her kan alle være med. Gameplayet svinger mellem simple actionsekvenser, indsamling af mønter og andre ting til gåder, som skal løses. Actionsekvenserne er meget simple, da det kun drejer sig om at trykke på en knap for at angribe, en anden for at bruge et specielt angreb og en tredje for at aktivere nogle af de items, man samler op. Det er så let, at hele familien kan være med, men det bliver også hurtigt en smule ensformigt. Mønterne, man indsamler, kan bruges i spillets butik, hvor man kan købe stærkere angreb, mere energi og andre ting.


Gåderne i spillet er lidt mere kompliceret. De er nemlig ofte for svære til, at familiens mindste (og måske endda de lidt ældre) kan være med. De kan være direkte ulogiske og andre gange bare uoverskuelige, da de kan være ret omfattende, indtil man lige gennemskuer dem – noget som mange yngre spillere ikke vil kunne gøre, og derfor kan disse gåder bliver nogle irriterende stopklodser, som vil jage de mindre spillere væk fra spillet. Er man i problemer, kan man dog spørge de tre blinde mus om hjælp, og de kommer med gode ledetråde til, hvad man skal gøre – men det hjælper stadig ikke familiens yngste, som ikke kan engelsk og som ikke vil kunne løse gåderne uden hjælp fra voksne.

Spillet kan spilles af op til fire spillere side om side, meget lig de velkendte Lego Star Wars og Lego Indiana Jones spil. Spiller man alene, skal man på skift spille alle fire hovedpersoner, og man kan på ethvert tidspunkt skifte imellem figurerne. Hver figur har hver især deres styrker og svagheder; Shrek er stor og stærk, så han kan bære tunge genstande som tønder og bomber, og han kan skubbe rundt på store kasser og statuer. Fiona kan kæmpe med sværd, og hun kan f.eks. antænde dynamit og tænde op under magiske kedler, når der skal løses gåder. Det evigt flabede æsel kan sparke, så han kan åbne porte, søsætte både og flytte rundt på tungt udstyr som katapulter og hestevogne. Endelig er der Den Bestøvlede Kat med den karakteristiske spanske accent. Han kan naturligvis fægte, klatre steder hen som de andre tre ikke kan, springe langt og endda affyre katapulter.


Ved siden af hver figurs unikke egenskaber har hver af dem også et specielt angreb, som alle påvirker flere fjender af gangen. Shrek kan brøle højt, Fiona kan bruge et ork-horn, Æsel synger så hæsligt, at fjenderne omkring ham bliver forvirrede, og Den Bestøvlede Kat kan spinde kærligt.

Spillet består af syv ret store baner, og det kan gennemføres på 8-9 timer, hvis man spiller i normalt tempo. Der lægges dog op til, at banerne skal spilles flere gange, da dele af dem ikke kan nås første gang, man spiller banen, men først senere når de forskellige figurer har fået flere egenskaber. Der er endda ganske få puzzles på banerne, som kun kan løses, hvis man spiller mindst to spillere. Så vil man klare banerne 100%, kan man komme ud for at skulle spille banen flere gange og endda spille den samme med ven for at klare den - det er en lidt ufin måde at forlænge et spils levetid på.

Grafikken i Shrek Forever After er fin uden at imponere. De fire figurer ligner figurerne fra filmene ganske fint, og omgivelserne - især i den oprindelige udgave af Langt Langt Borte - er hyggelig og farverig. Stilen er glad og let, og animationerne er meget tegnefilmsagtige og sjove, så der burde ikke være nogen, som bliver skræmt over noget her. Lydeffekterne er fine og passende til spillet – dog kunne man godt have ønsket sig en dansk version, specielt når spillet er henvendt til de mindre spillere. Stemmeskuespillerne gør det fint, dog gentages deres sætninger alt for ofte, så man når desværre at blive træt af dem, inden man kommer igennem spillet. Soundtracket består af ganske få numre, som også blevet gentaget igen og igen, så alt i alt er lydsiden noget mangelfuld, så her er der bestemt plads til forbedringer.


Shrek Forever After er et gennemsnitligt familiespil, hvor de fleste medlemmer af familien kan være med langt det meste af tiden. Gameplayet er simpelt og lettilgængeligt, og frustrationer er der ikke mange af. De forskellige gåder kan ind imellem være lidt for ulogiske og uoverskuelige til, at familiens yngste kan være med, og de ledetråde, man får, er på engelsk, så her er der heller ikke megen hjælp at få. Det hele bliver dog en smule ensformigt med tiden, og tricket med, at hver bane skal spilles flere gange for at gennemføre spillet helt, er en noget tarvelig måde at forlænge et spils levetid på.

Shrek Forever After er ikke blandt de bedste familiespil derude, men er ungerne stor fan af den grønne trold, så tag et kig på spillet her, men vær forberedt på at skulle træde til flere gange, når de sidder fast i de ulogiske gåder.
Fakta
Shrek Forever After

Shrek Forever After

PlatformXbox 360
UdviklerXpec
UdgiverActivision
Spillere1-4
Udgivelsesdato18-06-2010
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 7
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:6.0
Grafik:6.5
Online:-
Holdbarhed:5.5
Overall 6.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.