Scene It? Lights, Camera, Action

Anmeldt af: Morten Skou - 27. november 2007 - kl. 08:27
Del denne artikel:
19 0

Er du til film? Er du til quizzer? Så er ’Scene it?’ uden tvivl noget for dig.

Er du til film? Er du til quizzer? Så er ’Scene it?’ uden tvivl noget for dig. Scene it startede oprindeligt ud som et meget populært kombineret bræt- og DVD-spil, som folk kunne spille via deres helt normale DVD-afspiller. Der er udgivet mange forskellige udgaver, blandt andet Disney-, Harry Potter, Movie- og Music.

Spillet er ganske simpelt opbygget og byder kun på to forskellige spillemodes, nemlig en normal ”Play now”-mode og så party play. Der er egentlig meget lille forskel på de to; i party-play kan man se, hvad sine modstandere svarer, det kan man ikke i Play now-mode. Selvom Scene it klart er et multiplayerspil, så er der skam også mulighed for, at man kan sætte sig ned helt alene og øve sig på de forskellige spørgsmål – så kan man for alvor imponere konkurrenterne til den næste fest.

Lige meget hvilken mode man vælger at spille, så handler det om at svare rigtigt på en række forskellige spørgsmål – helst så hurtigt som muligt for at skrabe flere points sammen end sine modstandere. Spørgsmålene er inddelt i 21 forskellige typer, som eksempelvis ”Credit roll”, hvor man skal gætte en film ud fra forskellige ting fra credits, ”Childs play”, hvor man skal gætte en filmtitel ud fra en tegning og ”Quoteables”, hvor man skal færdiggøre citater fra forskellige film. Fælles for det hele er naturligvis, at alle spørgsmålene er i samme kategori, nemlig film.

Spillet indeholder over 1800 forskellige spørgsmål fordelt på de forskellige kategorier og krydret med flere hundrede forskellige filmbidder, som naturligvis er i HD-kvalitet. Vigtigst af alt er måske, at det vil være muligt at downloade nyt materiale via markedspladsen for en mindre sum penge, må man gå ud fra. Dette gør, at spillet ikke bliver forældet, som man ellers har set med diverse Buzz! spil til PlayStation 2. Derudover har spillet også en funktion der gør, at de spørgsmål, som man allerede har fået, bliver gemt – dette gør, at der går længe, før man oplever at få de samme spørgsmål igen.

Med spillet følger der fire nye controllere, som mere eller mindre er en kopi af de controllere nogen måske allerede kender fra Buzz! spillene. Den store forskel er dog, at de controllere, som følger med Scene it, er trådløse – hvilket naturligvis er en super lækker ting. Desværre udnytter de ikke den indbyggede trådløse feature som Xbox 360 konsollen ellers er udstyret med. I stedet skal man tilkoble en infarød modtager via USB-porten på sin Xbox, og så kan man ellers koble de trådløse controllere til Xboxen igennem den. En anden negativ ting ved Scene it controllerne er, at det ikke er muligt at anvende de genopladelige batterier, som man kan købe i forbindelse med Play & Charge kits til Xbox 360. Det er ærgeligt, at Microsoft nu tvinger gamere til at have både normale batterier samt de orginale Xbox 360 batterier liggende på lager.

Controlleren er udstyret med en stor buzz-knap og fire mindre knapper som bruges alt efter, hvilket spil det er man spiller. Typisk trykker man blot på en af de små farvede knapper for at afgive sit svar – men visse spiltyper kræver, at man trykker på buzzeren, før man kan afgive sit svar.

Det lader til, at Microsoft med Scene it forsøger at ramme en del af den målgruppe, som Sony indtil videre har været ene om at ramme med deres mange Buzz spil. Desværre er der ikke umiddelbart nogen udsigt til, at vi ser en lokaliseret udgave af spil i denne genre til Xbox 360, selvom de orginale Scene it spil rent faktisk er udgivet på hele 9 forskellige sprog.

Eftersom dem der udvikler Scene it allerede har rigtigt mange andre udgaver ude til de normale DVD-afspillere, er der ingen tvivl om, at der løbende vil komme nye udgaver til Xbox 360. Det store spørgsmål er, om de vil lave det udelukkende som downloads på markedspladsen, eller om de rent faktisk løbende vil sende nye fulde udgaver af spillene i handlen.

Scene it egner sig fint som familiespil men også som et afslappet festspil. Dog er det på grund af det engelske sprog begrænset til familiens ældre medlemmer. Spørgsmålene er også på et rimelig højt niveau, som kræver, at man har set mange film, før man synes, at spillet er sjovt.
Fakta
Scene It? Lights, Camera, Action

Scene It? Lights, Camera, Action

PlatformXbox 360
UdviklerWXP
UdgiverMicrosoft
Spillere1-4
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 3
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:7.0
Grafik:7.0
Online:-
Holdbarhed:6.5
Overall 7.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.