Saints Row

Anmeldt af: Jesper Flindt - 4. september 2006 - kl. 16:00
Del denne artikel:
25 1

Er du en af de hårdeste gangbangere i verden? Vil du gerne bruge din tid på at cruise rundt i din gejlede slæde, mens du nakker medlemmer fra rivaliserende bander? Så bør du prøve Saints Row, der neto

Jeg husker tydeligt august sidste år (2005), hvor jeg var til Games Convention i Leipzig, Tyskland. Der viste THQ billeder frem fra et kommende projekt ved navn Saints Row, men på det tidspunkt var der ingen, der havde troet, at det ville blive så hyped, som det er nu. 

Historien er egentlig uhyre simpel. Du er en bad-ass, der optages i banden kaldet 3rd Street Saints, fordi lederen ser muligheder i dig. Det starter på bedste bandemaner med, at de andre medlemmer tæver dig, og du skal så kæmpe tilbage på bedste måde.
 
Uanset om du klarer indvielsen eller ej, så er du nu en del af 3rd Street Saints, der kan kendes på deres karateristiske lilla farve, og du er nu klar til at kæmpe dig op for at blive den største gangbanger i Stillwater. 


Gameplay

Som nævnt i indledningen starter Saints Row med, at du kommer gående og passer dig selv, da der lige pludselig opstår en kamp mellem 2 grupper fra 2 forskellige bander. Ved en eksplosion bliver du kastet til jorden, og en af bandemedlemmerne kommer hen for at dræbe dig, men du bliver reddet af Little Julius. Little Julius er lederen af banden 3rd Street Saints, der er en af banderne, der holder til i byen Stillwater. 

Stillwater er et hårdt sted at bo. Udover 3rd Street Saints er der tre andre bander, der holder til i byen, og det er nu dit ”job” at hjælpe 3rd Street Saints med at nedkæmpe de tre andre bander og på den måde overtage hele Stillwater og al den ulovlige aktivitet i byen.

Måden hvorpå man overtager styringen i Stillwater er ved at udføre forskellige missioner, der som regel altid har noget at gøre med at ramme en af de tre andre bander – det kan f.eks. være, at man skal skille sig af med lederen af de andre bander eller stjæle en sending narko.

Udover hovedmissionerne er der også mange små-missioner, hvor man blandt andet skal ”stjæle” prostituerede fra de andre bander, så man selv kan tjene penge på dem. Når man har gennemført missionerne, overtager man som regel en ny bydel, hvilket gør, at man tjener flere penge om dagen – disse penge kan så bruges til nyt lir til bilen eller større og vildere våben. 

 

Holdbarhed

Levetiden i Saints Row er SÅ lang, det er helt utroligt. Man skulle tro, at man kan følge historiens nøglemissioner og så hurtigt løbe gennem spillet.

Men... det kan man ikke. For at få lov at spille nøglemissionerne, skal man nemlig have respekt nok i banden for at få lov at komme med, og derfor bliver man nødt til at gennemføre alle de mindre sidemissioner for hele tiden at få mere og mere respekt. 

Gennemfører man desuden de mange sidemissioner, får man også flere og flere penge og andet bonuslir, der alt sammen er med til at gøre det så meget sjovere at skabe ødelæggelse og kaos i Stillwater. 

Skulle man gå hen og få gennemført alle singleplayermissionerne, kan man bagefter kaste sig over spillets multiplayerdel, der byder på mange timers morskab. I stedet for de klassiske klaner, har man i Saints Row (selvfølgelig) bander, og disse bander kan kæmpe mod hinanden i alt fra Deathmatches over Capture the Flag til den nye mode – Blinged Out Ride, som skal prøves for at forstå den. 


Overall

Saints Row vil som nævnt ikke komme uden om at blive sammenlignet med Grand Theft Auto, men folk må snart forstå, at spil som Saints Row ikke er kopier af GTA, men bare i samme genre som den populære serie fra RockStar. 

For godt nok minder spillet da om især San Andreas, men Saints Row er bare så meget bedre. Der er fyldt op med utallige missioner – både nogle med relation til hovedhistorien men også en masse små afstikkere, der er med til at give dig mere respekt. 

At Saints Row også indeholder multiplayer over Xbox Live gør bare spillet endnu bedre. Her er der alt fra de populære genrer som Deathmatch og Capture the Flag, men også nye initiativer som bilrace og konkurrencer om de mest pimpede biler.

 Der er dog en smule småfejl, der gør, at Saints Row ikke modtager topkarakter fra undertegnede. Blandt andet har spillets singleplayerdel en underlig tendens til at fare op og ned i hastighed, især hvis der sker meget. Det er ikke noget, der skaber nogen synderlig irritation, men man lægger alligevel mærke til det. Derudover sidder man nogle gange lidt med en følelse af deja vu, da nogle af missionerne minder utrolig meget om missioner, vi har set andetsteds før. 

Så er du en af de spillere, der nyder at bevæge sig på den forkerte side af loven og elsker små og store missioner en masse, så er Saints Row lige dig. Og stoler du ikke helt på den massive hype, der har været omkring spillet længe, så bør du prøve demoen, der kan hentes på Xbox Live Marketplace – den er helt sikkert det værd.
Fakta
Saints Row

Saints Row

PlatformXbox 360
UdviklerVolition
UdgiverTHQ
Spillere1-12
Udgivelsesdato01-09-2006
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 18
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:9.0
Grafik:7.5
Online:7.0
Holdbarhed:8.5
Overall 8.0
Log ind og stem
1
Der er 1 bruger som med til at gøre Xboxlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.