Rocket Knight

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 18. maj 2010 - kl. 19:22
Del denne artikel:
6 0

Rocket Knight Adventures udkom for 17 år siden, og nu er der sandelig et nyt Rocket Knight spil klar til download på Xbox Live Arcade. Tag med på en omgang god gammeldags platforms-action her.

Rocket Knight Adventures udkom for 17 år siden, og nu er der sandelig et nyt Rocket Knight spil klar til download på Xbox Live Arcade. Tag med på en omgang god gammeldags platforms-action her.

Hvis navnet Rocket Knight ikke lige umiddelbart siger dig noget, er det nok fordi, du aldrig har ejet en Sega Mega Drive eller en Super Nintendo – for ellers ville du med stor sikkerhed have stødt på pungrotten Sparkster i hans underholdende action/platform-eventyr.


Som så mange andre har Konami valgt at genoplive nogle af deres klassiske spilserier, og valget er blandt andet faldet på Rocket Knight – og engelske Climax Studios til at udføre opgaven. Det er 17 år siden, at Rocket Knight Adventures så dagens lys, og nu er et nyt Rocket Knight klar til Xbox Live Arcade. Præcis som i originalen er det pungrotten Sparkster, som har hovedrollen i dette nye spil. I et godt gammeldags platformspil kæmper han igen mod hære af grise og robotter med sit sværd og sin trofaste raketrygsæk.

Rocket Knight er i bund og grund et 2,5D platformspil, hvor der er tilføjet et par spændende gameplay-elementer, hvor de fleste centrerer sig om Sparsters raketrygsæk. Den kan bruges til at hoppe og flyve igennem de forskellige levels med, men også til at udføre specielle angreb, nedbryde svage vægge og tænde eller slukke for kontakter med. Jetpacken kan dog ikke bruges uendeligt, da en måler i øverste venstre hjørne af skærmen tømmes mere og mere hver gang, man bruger den. Den lades dog langsomt op igen, når man ikke bruger den, bortset fra i baner, hvor der er koldt, fordi jetpacken fryser til is og derfor ikke kan lades op. I disse baner skal man stå i nærheden at fakler for at tø jetpacken op igen og dermed lade den op. Det giver et lille twist til disse levels, hvor man skal tænke sig ekstra godt om og spare på brugen af jetpacken.


Gameplayet er for det meste ret traditionelt, hvor man hopper fra platform til platform, samler forskellige diamanter op og kæmper mod forskellige fjender. Det fungerer fint men byder ikke på de store overraskelser. Disse traditionelle levels krydres løbende med klassiske shoot’em up levels, hvor man flyver fra venstre mod højre og skyder med jetpackens raketter. Disse levels er de letteste i spillet, og de giver en god variation til de almindelige platformlevels.

Man skal i øvrigt ikke lade sig narre af Rocket Knights nuttede udseende og de lette første levels – mod slutningen af spillet stiger sværhedsgraden betydeligt, og man får en smagsprøve på godt gammelt platformspils gameplay, hvor man får tæv af spillet og virkelig skal have styr på styringen og Sparksters spring og slag for at klare sig. Det bliver dog aldrig frustrerende svært, men hvis man troede, at Rocket Knight var et børnespil, tager man fejl.


Der er i alt fire forskellige verdener og 14 levels at kæmpe sig igennem, hvilket kan lyde passende, men nogle af dem kan gennemføres på 5-7 minutter, mens de senere levels kan kræve op mod 20-30 minutter første gang, man spiller dem. Efter at have gennemført spillet, er der mulighed for at gå igennem spillet igen på en højere sværhedsgrad, finde alle items eller klare banerne indenfor tidsgrænsen for ekstra bonus og achievements. Styringen er i denne slags spil særlig vigtig, da en flydende og løs styring kan ødelægge selv det mest lovende platformspil. Men heldigvis er styringen i Rocket Knight rigtig god og præcis, og man har hele tiden fuld kontrol over Sparkster – og så introduceres man løbende og langsomt til Sparksters forskellige moves og egenskaber.

Grafikken er nydelig og har en dejlig useriøs tegnefilmsstil med flotte klare farver og gode animationer. Specielt de store end-of-level bosser, man ofte støder på, er flotte og ganske opfindsomt designet, men også vores helt Sparkster er flot og pænt animeret. Generelt er der ikke noget at klage over på den grafiske side, da alt fungerer, som det skal, og har en hyggelig og ufarlig stil, hvor alle kan være med. Lydsiden er desværre ikke på højde med resten af spillet. Musikken er direkte irriterende, og lydeffekterne er, ja som man nu kan forvente af et spil i denne genre. Jeg savner et eller andet på lydsiden, dog uden præcis at kunne sætte en finger på, hvad det er.


Rocket Knight er ikke en lad konvertering af et gammelt spil, men er et helt nyt. Det er et underholdende - og mod slutningen også et udfordrende - 2,5D platformspil, som jeg i den seneste tid har savnet på Xbox Live Arcade. Spillet rykker ingen grænser for genren, men fans af det klassiske spil vil formentlig være godt tilfreds med Sparksters comeback her i 2010.

Rocket Knight er ikke specielt langt, men som nævnt tidligere, er der en del genspilsværdi, hvis man vil klare de 14 baner indenfor tidsgrænsen og optjene alle 200 achievements points. Prisen på 1200 Microsoft Points er måske lidt i overkanten for et spil af denne størrelse, men er man fan af serien, vil man nok kunne leve med det.
Fakta
Rocket Knight

Rocket Knight

PlatformXbox 360 Arcade
UdviklerClimax Studios
UdgiverKonami
Spillere1
Udgivelsesdato01-01-2010
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 3
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:7.5
Grafik:7.5
Online:-
Holdbarhed:7.0
Overall 7.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.