Replay: VHS is not Dead

Anmeldt af: Ercan Ciftci - 22. marts 2016 - kl. 12:12
Del denne artikel:
2 1

Kan du lide gamle retro spil, pixelart, og referencer til film som Kill Bill og en masse klassiske film? Så har du heldet med dig – hvis ikke, så er der ikke meget at komme efter.

Replay: VHS is not Dead er et morsomt spil, som får dig til at føle dig stolt over din brede viden inden for film. Sjov tekstbaseret dialog, referencer til dine ynglings film, og den sjove historie kan dog ikke undskylde spillets mangler.

Historien er præsenteret med statiske billeder tegnet i flot pixelart. Desværre savner jeg bevægelse, eller i det mindste noget dialog. Din karakter er ude for at købe nogle VHS film og får tilbudt en billig ny fjernbetjening. Han kommer hjem med sine ting og finder ud af at det er en magisk fjernbetjening, som suger ham ind i tv’et, sammen med de film han har købt. Det nu dit job at komme igennem alle de film, som indeholder en masse baner baseret på filmene.Replay: VHS is not Dead er en 2D sidescroller med fokus på puzzle elementer. Din karakter skal bevæge sig fra A til B, men efter de første par baner ændre spillet sig drastisk. Du skal nu spille som flere figurer, som hver har et bestemt sted på kortet som de skal hen til. Dette gør du ved at skifte figurer og hoppe oven på hinanden og bære hinanden rundt. Det er synd at spillet ikke har en co-op del, da det virkelig godt kunne bruge det.

Bevægelserne i spillet er heller ikke noget at råbe hurra for. Stive bevægelser, som gør det svært de steder, der fokusere meget på præcision eller timing. Det bliver også svært at forudse hvor du vil lande, når du prøver at hoppe specifikke steder. Spillet kunne have godt af mere flydende bevægelser, ligesom Super Meat Boy.Spillet har en fin længde. Der er en del VHS’er, som hver indeholder mange baner. Jo længere du kommer, jo længere tid tager banerne, da der bliver tilføjet flere og flere figurere som du skal få gennem banen. På den måde bliver holdbarheden meget defineret af sværhedsgraden også. En co-op mulighed havde trukket holdbarheden op.

Musikken i spillet er fantastisk. Frem for dialog eller flotte scener, er der typisk en masse fed retro-musik. Musikken har ikke nogen reference til noget som helst og det gør også musikken til det mest unikke i spillet. Lyden der kommer fra alt andet end musik, så som bevægelser er typisk kedelige og mangler en del personlighed.Grafikken er præsenteret i flot pixelart, som får spillet til at ligne noget der er lavet i Microsoft Paint, fremfor det typiske indie 8bit look vi ser så ofte. Det virker fint, men jeg savner dog at finde bevægelser rundt omkring. Alt fra baggrundsflammer, bølger i vandet og tordenvejr er fuldstændig statisk. Hvis ikke du rører din controller, kan du sagtens tro at spillet er frosset. Det får spillet til at se lidt billigt ud og måske endda ikke helt færdigt. Det kan godt se sørgeligt ud, når din karakter bevæger sig ud i en fuldstændig livløs verden.

Alt i alt så er Replay: VHS is not Dead et sjovt spil, når det kommer til dialog, historie, og referencer. Desværre bliver det trukket ned af for mange mangler på gameplayet og på det grafiske. Kan du komme igennem det og er helt vild med spil såsom Thomas Was Alone, så får du helt sikkert en sjov tur, med en masse grineture.

Replay: VHS is not Dead kan købes på Xbox Games Store for 75 kr.
Fakta
Replay: VHS is not Dead

Replay: VHS is not Dead

PlatformXbox One
UdviklerNeko Entertainment
UdgiverNeko Entertainment
Spillere1
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 3
Følg Xboxlife her
Xbox Support
+ Sjov humor, god dialog, en masse referencer.
Sløve animationer, stiv kontrol, stor mangel på co-op muligheder.
Gameplay:5.5
Grafik:6.0
Online:-
Holdbarhed:7.5
Overall 6.5
Log ind og stem
1
Der er 1 bruger som med til at gøre Xboxlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.