RalliSport Challenge 2

Anmeldt af: - 11. maj 2004 - kl. 16:43
Del denne artikel:
7 0

Arkade racernes konge er tilbage i form af Ralli Sport Challenge 2. Spillet er ventet af mange pga. dens forgængers succes. Xboxlife har taget et kig på spillet og vi giver dig et indblik hvad spillet er gjort af.

Spillet består af 5 modes. Time attack, Single Race, Career, Multiplayer og Xbox life.

Time attack går ud på at kører så hurtigt man kan i en bane man selv vælger. Jo hurtigere man kører, jo svære bliver det at slå den nye tid man lige har sat. Efter første omgang, kommer du til at køre mod dig selv i form af en ”ghost car” (Spøgelses bil). Denne bliver så ved med at køre på samme måde hele tiden, indtil du sætter en hurtigere tid. Når du slå tiden, bliver spøgelses bilen opdateret med den hurtigste tid.
Det virker godt, og hvis du har Xbox live, kan du se hvor god din tid er i forhold til de andres.
Du kan selvfølgelig også vælge ikke at registrere scoren på live.
Single Race er simpelthen en spiltype, hvor du kører med 1-3 modstandere, i en bane du vælger efter eget valg. Der er mulighed for at justere nogle forskellige ting skades modellen, som kan justeres til light, normal eller Heavy. Skaderne på bilen er de samme, men ved at vælge heavy eller normal, er chancen for du mister en hjul større, hvilket reducerer bilens køreegenskaber væsentligt.
Du kan også så kollisions modellen til/fra, dette bevirker at du ikke kan støde ind i dine modstandere.

Til sidst, kan du også vælge hvor mange spillere du vil køre i mod, 1-3, og hvor svære de skal være at køre i mod.
Selv på den højeste sværhedsgrad er de ikke svære at slå, det gælder bare om at holde sig på vejen og tage svingene med den største effektivitet.
Ai’en (Artifficial Intelligens/Kunstig intelligens), er ganske god. Den overhæler når den skal forbi, og kører bedre og hurtigere, alt efter hvor højt man har sat sværhedsgraden på. Det er dog et enkelt lille problem med den. Når den prøver at overhæle en, er det ikke altid den fornuftigste vej den tager. Jeg overvågede 2 modstandere som prøvede at overhæle mig på en lige vej, men i stedet for at køre over i den frie vejbane, valgte de begge at køre ud i grøften, til stor underholdning for mig, dette skete mens de var på ”hard” sværhedsgrad. Det er nemt at lokke dem til at gøre, men det kræver du sætter farten ned så de kan indhente dig. Det er et beskidt trick, men det hjælper dig ikke til at forbedre din køretid på banen. Så problemet er ikke slemt.

Career delen er en af spillets vigtigste ingredienser.
Den går kort sagt ud på at gennemkøre nogle baner, hvor det gælder om at placere sig på den bedst mulige plads, helst første selvfølgelig. Til at starte med, kan du vælge at deltage i Amatør-, pro og champion ligaen. Der er også en Superrally liga, dog ikke tilgængelig fra start af, det er meningen du skal unlocke den ved at spille career delen.
Du unlocker også flere biler og flere baner, som du kan bruge i multiplayer og over xboxlive. Det er faktisk ret vigtigt at du unlocker nye biler, da du gerne skulle have en hurtig og manøvredygtig bil til online kampene.

Multiplayer giver dig muligheden for at spille split screen og system link play.
I splitscreen vælger du den form for rally du vil spille. Her i blandt findes der: rallycross, hillclimb og iceracing. Som førnævnt, er det ikke alle baner du kan spille i de forskellige kategorier da du er nødt til at unlocke dem i career delen først. Splitscreen byder dig op til 4 player kampe, hvor du har de samme indstillingsmuligheder som i Single Race, dog er der ingen muligheder for bots, så du må leve med at spille med dine venner her. Selv med 4 spillere, kører spillet flydende og stabilt.
Skadesmodellen er ikke helt den samme som hvis du kører alene. Bilen kan stadigt miste dele, såsom kofangere og hjul, men det er slet ikke lige så flot eller destruktivt. Heldigvis betyder det ikke så meget, da du alligevel har alt for travlt med at skubbe dine venner i grøftekanten.

Det er første gang vi ser et Rally Sport challenge spil med en live del, og det understøtter Xboxlive 100 %
Det har de kendte muligheder som: Quickmatch, optimatch og create game og downloade content.
Men RSC2 (ralli sport challenge 2) understøtter også XSN sports, som giver spillet spænde muligheder. Dette giver dig mulighed for at arrangere eller deltage i turneringer på www.xsnsports.com, siden holder også øje med dine scores. Når du så deltager i en turnering, er det meningen du skal huske på den og deltage i den når tiden kommer, ellers vil der bliver trukket lod om en vinder.
Du kan spille med op til 16 spillere. Spillere du med flere end 4 spillere, bliver modstanderne spøgelses biler. Det er en udmærket løsning, for det vil simpelthen bliver et kaos at spille med 16 spillere der ligger og skubber hinanden i grøften, og ens færdigheder vil slet ikke komme til syne. Med 4 eller mindre modstandere, kan du også vælge at spille med almindeligt udseende biler, hvilket jeg synes er lidt federe.
Du kan vælge at reservere pladser til dine venner, om der skal spilles med manuelle gear eller om man selv kan vælge i mellem det. Det er også muligt for hosten at bestemme hvilken synsvinkel spillerne og han selv skal se fra. Det er en meget brugbar og rar detalje. På den måde er man nemlig sikret at alle har den samme fordel. Igen kan du bestemme hvor mange omgange du vil køre. Mindst 1 og max 15. Der er også en indstilling der gør at man kan vælge ens foretrukne sprog, så du forhåbentligt får spillere med det foretrukne sprog. Dansk er ikke med.
Endvidere, kan du også bestemme hvilken gruppe du vil spille mod, om det skal være mod spillere som har erhvervet sig A eller B kørekort, eller om det er ligegyldigt.
Disse kørekort unlocker du også i career delen, så hvis du vil spille mod modstandere i klasse a, så er du nødt til at erhverve dig et klasse A kørekort.
Alt dette er selvfølgelig meget godt, men hvis det er uspilbart pga. lag. Heldigvis er netkoden til spillet forrygende god. De utallige kampe jeg har haft, med 4 spillere i solide mode og 16 spillere i ghost mode, har ikke afsløret noget tegn på lag.
Digital Illusions CE har virkelig formået at lave et genialt online play, der er ikke andet at sige til det.

Grafikken
Landskaberne er intet mindre end fantastiske. Omgivelserne er virkeligt smukke at se på. Naturen er flot gengivet og tager sig rigtigt godt ud på skærmen. Jeg har taget mig selv i at kører ud over en skrænt i et bjergområde fordi jeg betragtede nåletræerne og et smukt vandfald. Når du kører igennem mudder, sand eller sne, bliver din bil beskidt. Og lidt efter lidt, er den snart så tilsandet/tilsneet at du helt har glemt hvordan bilen så ud fra start af.
Bilens motorhjelm genspejler også omgivelserne og kaster skygge alt efter hvor på himlen solen står. Kører du i regnvejr, falder dråberne på skærmen og ligner til forveksling ægte regndråber. Regnvejrseffekter skal opleves fra bilens ”realistiske” synsvinkel, hvor du kan se vinduesviskerne fjerne regnen fra ruden og efterlade en streg af vand i siderne, præcis som i virkeligheden. Grunden til jeg kaldte denne vinkle realistisk, er fordi du sider inde fra bilens førersæde og kigger ud. Det er den eneste vinkel hvor du kan se vinduesviskerne og skadeseffekterne på samme måde. Hvis du er så uheldig at køre ind i en sten at ruden bliver skadet, eller motorhjelmen springer op, og dækker for dit udsyn, kan du heldigvis skifte til en anden synsvinkel der ligner. Skadesmodellen er virkeligt blevet forbedret i forhold til RSC2’s forgænger. Du kan flå næsten alt af bilen hvis du kører elendigt nok. Både døre, kofangere, hjul og div. metaldele kan ryge af, og samtidigt har bilen også en skadesmåler hvor du kan se hvor meget bilen er skadet, og hvor. Skaderne har indflydelse på bilens kørerevner. Hvis et af forhjulene f.eks. er hårdt skadet og de andre dele intakte, vil bilen måske have en tendens til at trække til venstre side, i stedet for at køre lige ud som den skal. Hvis du skulle køre ud i grøften, støder du med stor sandsynlighed også på naturens omgivelser. Det er gjort muligt at køre små grantræer, udtørrede træer, skilte mm. ned. Det har ikke nogen indflydelse på spillets gameplay, men det er en fin detalje, ligesom at tilskuere er i 3D og ikke 2D som vi kender fra bl.a. Gran Turismo serien. Det giver et indtryk af det er virkelige tilskuere til stede, men du kan selvfølgelig ikke kører dem ned.
De forskellige baner har også en del forskellige grafiske effekter. Hvis du kører over nogle nedfaldne efterårsblade, vil de hvirvle sig op bag dig. Hvis du kører i ørknen, vil hjulene aggressivt flå sandet op og danne en tyk sandsky bag sig.
I snevejr, sætter bilen aftryk og river en del sne med sig op.
Det er virkeligt flot, og skal opleves!

lyd
Hvis der er noget dårligt ved RSC2, så er det soundtracket. Det er temligt ensformigt, så man bliver hurtigt træt af det. Heldigvis kan man skrue ned for det, og i stedet for, høre på den lækre motor fra en 800 hestes rally bil. Bilerne lyder alle forskelligt, og lyden fra underlaget er også anderledes, alt efter hvad du kører på. Laver du hjulspin på brosten, giver det en meget mere skrigende pipelyd, end hvis du gør det på asfalten.
Sprødt er det også at høre man skifter gear, når der kommer en ”klung” lyd hver gang gearet sættes i hak. Hvine lyden fra luftfiltret og eksplosionerne fra udstødningsrøret er også fede at høre på, det minder meget om en rigtig rally bil man kører i. Jeg har selv kun set en begrænset mængde rally i fjernsynet, men jeg vil alligevel bedømme det til at være ret realistisk.
Buldren og bragen, det er vejen frem!

Overall
Det eneste der kan siges om dette spil, er. Hvis du har en Xbox og kan lide Rally, så er RSC2 bestemt noget for dig. Det er ikke bygget på realistisk kørsel, men underholdningsværdien er høj. Du finder ikke noget bedre rally spil til dato!
Fakta
RalliSport Challenge 2

RalliSport Challenge 2

Platformnone
UdviklerMicrosoft Game Studios
UdgiverMicrosoft
Spillere1
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI:
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:9.5
Grafik:9.1
Online:9.3
Holdbarhed:9.4
Overall 9.3
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.