Phantasy Star Universe

Anmeldt af: Mikkel Vinther (vinterbird) - 12. december 2006 - kl. 20:48
Del denne artikel:
5 0

Segas legendariske rollespilsserie springer nu ud i onlineuniverset med Phantasy Star Universe til Xbox 360.

Segas legendariske rollespilsserie springer nu ud i onlineuniverset med Phantasy Star Universe til Xbox 360.

Gameplay
Phantasy Star serien har i mange år været en singleplayeroplevelse, men for nogle år siden udgav Sega Phantasy Star Online, som var et såkaldt MMORPG (Massively Multiplayer Online RolePlaying Game), der er et spil, som kun kan spilles online med mennesker fra resten af verden. Nu er det fjerde onlinespil så endelig klar fra Sega, denne gang med titlen Universe.

Phantasy Star Universe byder dog ikke kun på en onlinedel men også på en singleplayerdel. I singleplayerdelen indtager du rollen som den unge Ethan Waber, som en dag bliver rodet ud i en masse problemer, og før han ved af det, er han blevet medlem af Guardian-ordnen og i gang med at redde universet fra en ukendt trussel.

Singleplayerdelen er dog både overfladisk og dårligt opbygget, og den er noget, man hurtigt glemmer. Dog fungerer den fint som træning til onlinedelen, da singleplayer holder spilleren en del i hånden gennem forløbet, mens multiplayer har en meget dårlig tutorial, som forklarer spilleren, hvad alting går ud på.

Gameplayet i både singleplayer og multiplayer består af simpelt hack&slash gameplay. Man er udstyret med forskellige våben, og dem bruger man så til at banke fjenderne i spillet. Angrebene, man laver, foregår ved at trykke på en enkelt knap, og der er ikke megen dybde i spillets gameplay. Det meste af tiden går med, at man løber rundt i grupper af op til seks personer, og sammen udforsker man forskellige huler og steder, hvor monstre gemmer sig, og så gælder det ellers om at komme igennem hele hulen i levende live.

Musikken i Phantasy Star Universe er til gengæld et lille stykke over middel, de første gange er musikken ganske acceptabel, men kampmusikken bliver hurtigt monoton, så man bliver hurtigt træt af, at der ikke er nogen stor variation i musikken.

Holdbarhed
Phantasy Star Universes singleplayerdel tager 35-40 timer at kæmpe sig igennem, og det er en ganske fin længde for singleplayereventyret. Multiplayerdelen kunne fortsætte i det uendelige på grund af MMO-delen, dog er det stærkt begrænset, hvor meget der er tilgængeligt online endnu; dog har Sega nogle udvidelser på vej, som vil åbne op for flere planeter og mere udstyr, som kan forlænge spillets holdbarhed.

Men selv med flere planeter og mere udstyr, så er der ikke meget at komme efter i Phantasy Star Universe - selv med de uanede muligheder online.

Overall
Phantasy Star Universe er et af den slags spil, der basalt set ikke fungerer. Trivielt gameplay, dårlig grafik og en forfærdelig lydside. Spillet hænger ikke sammen, og multiplayer føles slet ikke som et MMO.

Phantasy Star Universe er et af den slags spil, fans af serien måske vil finde lidt underholdning i, men for dem, der leder efter et godt online rollespil, kig et andet sted.
Fakta
Phantasy Star Universe

Phantasy Star Universe

PlatformXbox 360
UdviklerSega
UdgiverSega
Spillere1
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 12 Vold
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:6.0
Grafik:5.0
Online:-
Holdbarhed:8.0
Overall 4.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.