
Der er ikke meget historie i Overlord 2. Du spiller stort set bare igennem de forskellige hovedmissioner, og kan tilmed vælge at tage de enkelte sidemissioner der er, eller vende tilbage til tidligere besøgte områder for at udvide dit herredømme yderligere, men det har som sådan ikke den store indvirkning på spillets gang, og i længden kan det godt føles en smule for lineært ikke at have mulighed for f.eks. at udføre en valgfri sidemission, der som belønning ville give dig en form for opgradering. Dog skal det nævnes at der i løbet af spillet åbnes op for en væsentlig historiedel, med relation til det første Overlord, desværre kommer det hele bare meget sent, og det føles i sidste ende ligegyldigt, da al relation til din karakter efterhånden er forsvundet i tågen til den tid, så historien afhænger lidt af, om man kan lide den første del af spillet eller ej.

Som sagt er du leder over dine små minions/slaver, som gladelig gør hvad de får besked på, selv hvis det er at gå ud i vandet og drukne. Der er i alt 4 forskellige slags minions; brune, røde, grønne og blå, hver af dem med deres egne styrker og svagheder. Grønne minions kan bla. snige sig frem og dræbe sine modstandere hurtigt uden at blive opdaget, hvorimod at de røde minions kan sætte ild til deres omgivelser, og kaste med ildkugler. Du starter dog ud med at lede de brune standard minions som er almindelige krigere, og skal efterhånden rede de andre racer, for derefter at have mulighed for at fremkalde dem. Hele rådigheden over de små bæster fungerer udmærket, og der er en hvis dybde, der tvinger dig som spiller til at bruge de rigtige minions, i de rigtige situationer, i stedet for bare at sende hele din hær hovedløst i kamp. Du skal selvfølgelig også selv deltage i kampene, og dette foregår i 3. Person. Du har selv lidt magi at gøre godt med, samt dit trofaste våben som med tiden kan opgraderes med de penge du samler sammen. Dog er der ikke den store fornøjelse i selv at kæmpe, da det meste af din magi ikke er særlig kraftig, og du kan kun udføre én kombination med dit våben. Kedeligt og intetsigende, men effektivt.
Undervejs i spillet skal du foretage nogle valg, som kategoriserer dig som ond, eller modbydelig ond. I sidste ende er dette afgørende for om kvinderne kan lide dig, og om hvor mange penge byerne producerer til dig. Hvis kvinderne kan lide dig, tager de med dig ned til Netherworld, hvor de kan tilfredsstille dig, hvis du altså sørger for at holde dem glade ved hjælp af gaver og omsorg. Alt dette har ikke indvirkning på slutningen af spillet, som det så ofte ses i andre titler, men fungerer bare som et lille afbræk fra spillets gameplay, og det må siges at være ganske underholdende at få valget imellem at lade en flok kvinder overleve, og dø med tiden af sult, eller bare at pudse dine minions på dem, og få et godt grin.

Overlord 2, kan grafikmæssigt beskrives som middelmådigt.
Selve grafikken er i sig selv udmærket, men har dog en masse upolerede polygoner og er en anelse sjusket når man kommer tæt på. Spillets animationer lider også, og især under mellemsekvenserne, er det nærmest pinligt at kigge på. Heldigvis bliver der rettet en del op på dette, med en fænomenal humor, og overspillet stemmeskuespil som passer universet rigtig godt, og jeg tog mig selv i flere gang at grine under en mellemsekvens, og det sker sjældent. Nogen gange kan det godt blive lidt for sjofelt, og falde på røven agtigt, men i sidste ende så er det nok en del af spillet, at gå lidt over grænses, og det skal Triumph have ros for at gøre. Desværre lider Overlord 2 af framerate problemer, og gang på gang falder den i en sådan grad, at det ødelægger en stor del af oplevelsen, og konstant virker det lidt som om at spillet hakker, i stil med et grafikkort som ikke helt kan trække det spil der bliver kørt. Det er nok ikke alle som vil lægger mærke til sidstnævnte, men det endte med at gå mig lidt på.

Hvis du tager imod alt hvad Overlord 2 har at byde på, og vender tilbage til tidligere opdaget steder for at finde diverse skatte og penge, og opgradere din karakters udstyr og hjem fuldt ud, så kan spillet holde dig beskæftiget i godt og vel 10 timer. Hvis du derimod suser igennem hovedmissionerne, skal du nok regne med 8-9 timers spilletid. Herefter kan du vælge at give dig i kast med Overlord 2s multiplayer del, som byder på to former for Co-Op modes. Det ene hedder Survival, og går i alt sin enkelthed ud på at arbejde sammen om at overleve så længe som muligt på udvalgte baner. Det andet mode hedder Invasion, og går ud på at to spillere skal samarbejde om at besejre en kentaur boss hurtigst muligt, men samtidig skal man bedømme hvor meget tid man vil bruge på at samle ressourcer til at udbygge sin hær. De almindelige multiplayer modes byder ikke på noget nyt under solen, men alt i alt så er der gode underholdende timer at hente med Overlord 2s multiplayer muligheder, især hvis du har en kammerat at spille med, så der kan arbejdes på forskellige taktikker.
Hvis du spillede det første Overlord og fandt det underholdende, så er efterfølgeren et must have, da det er mere af det samme, bare bedre. Hvis du derimod aldrig har begivet dig ind i Overlord universet før, så skal du overveje at Overlord 2 til dels er et hack n slash spil, men samtidig kræver en smule taktisk snilde. Du skal kunne se bort fra framerate problemerne, og den ikke helt fine grafik. Du skal forberede dig på den ekstremt sorte humor, da den bærer størstedelen af spillet. Hvis du mener at det lyder som noget for dig, så skynd dig ned til din lokale spilpusher, og erhverv dig Overlord 2.