NHL 2K8

Anmeldt af: Kristoffer Hamborg (ztuphar) - 1. marts 2008 - kl. 16:23
Del denne artikel:
3 0

Stram snørrene på dine skøjter, NHL 2K8 er adrenalinpumpende ishockey, når det er allerbedst. 2K Sports crosschecker konkurrenten NHL 08 fra EA op ad banden og direkte på skadestuen.

Stram snørrene på dine skøjter, NHL 2K8 er adrenalinpumpende ishockey, når det er allerbedst. 2K Sports crosschecker konkurrenten NHL 08 fra EA op ad banden og direkte på skadestuen: er du hockey-fan, er dette spillet, du har ventet på.


Indrømmet: Jeg troede ikke, det kunne gøres meget bedre, da jeg fik fingre i NHL 08 fra EA Sports. Jeg må nu sluge mine ord som en brugt mundbeskytter, NHL 2K8 får NHL 08 til at ligne en samling pensionister, der curler.
Tempoet er skruet i vejret, mulighederne er mangedoblet og holdbarheden er længere end i de fleste sportsspil.

Hvad, hvordan, hvorfor?
Hvor kommer den umiddelbare begejstring så fra. Det er ikke indpakningen i hvert fald. For grafisk er NHL 2K8 flot, men ishockey er set flottere – i NHL 08 fra EA Sports.


NHL 2K8 scorer mange point ved udviklernes flair for stemning og detaljer. Menuerne er ikke prangende, men sjældent er de set så overskuelige. Fra første færd er spillet lige til at gå til, og der er dybdegående tutorials til alle de nye funktioner.

Når selve kampen begynder, er der en fin opbygning af stemningen. Lyset er dæmpet i hallen, og spiller står klar i kulissen. Kommentatorerne laver en optakt, som det ses på tv, og så går showet i gang. Der bliver buhet og piftet, når gæsterne skøjter på banen, mens jubel, lys og lyd bryder ud, i det øjeblik byens hold viser sig.


Du har som spiller mulighed for selv at vælge et lydskema. Der er fx lyden i spillerbåsen, lyd som er det en tv-transmission, og favoritten: lyden på isen. Her hører du den irriterende men uundværlige orgelmusik, dommerens beslutninger og frem for alt tacklingerne, som der er ikke så få af. Det er på isen, at NHL 2K8 har sin helt store force, og det er jo lige, som det skal være.
2K Sports har adopteret den intuitive kontrol, som EA Sports’ 08-serie gør brug af, hvor den højre analoge joystick styrer overkroppen – i dette tilfælde ishockeystaven. Det føles hurtigt naturligt at hive staven til side, når modstanderen forsøger at stjæle pucken, eller trække stav og puck uden for goaliens rækkevidde for at sende pucken i netmaskerne.

NHL 2K8 er et 2K Sports-spil, når de er allerbedst. Det er hurtigt at gå til, så uøvede kræfter kan få fornøjelse af spillet fra første færd, men der er samtidig så mange muligheder med controlleren, at du kan spille hele sæsoner igennem og stadig have plads til at forbedre dig.

Be a superstar
Jeg skamroste NHL 08 for de lækre finter, man kan lave på isen, men den ros har NHL 2K8 gjort fuldstændig til skamme. En superstar-funktion gør, at spillerne – afhængigt af evner – kan lave en række tricks og finter på isen.


Når du holder LT nede – både på defensiv og offensiv – får stort set samtlige knapper nye funktioner. A, X, Y og B bruges nu udelukkende til blær i form af fede finter og brugbare tricks. Der er klassikere, som vi har set lavet mange gange før, nogle nyopfundne og nogle af dem, som kun legender som Gretzky er set lave.

Listen over tricks er lang, og du kan heldigvis prøve dem af på en tutorial, inden du prøver dem af i kampens hede. Nogle er rent blær, mens andre rent faktisk er brugbare – og mens sidstnævnte nok bliver brugt oftest, er glæden størst, når du på et breakaway løfter pucken op fra isen og hamrer den i nettet som en anden baseballspiller.

Adskillige gear at give af
Det første, der slog mig, da jeg satte NHL 2K8 i boxen, var tempoet. Det er flere gear over NHL 08 – og jeg spillede absolut ikke på det højeste tempo.
NHL 2K8 har måske nok en mere arkade-præget tilgang til sporten, end det er tilfældet med EA’s pendant, men det gør ikke nødvendigvis noget. Du har stor valgfrihed, når det komme til spillets opsætning, hvor regler, niveau fra spiller til spiller, hastighed osv. kan indstilles ned til mindste detalje. Det hele er opsat meget pædagogisk, så man behøver ikke være en ørn til ishockey og kende samtlige forskelle på NHL-regelsættet og det internationale for at være med.

Pædagogik er faktisk et af
nøgleordene i spillets opbygning, da der er tutorials til alt, hvad du kan foretage dig på isen – fra noget så basalt som at skøjte og aflevere til de mest avancerede tricks nævnt ovenfor. Alle menupunkterne i den i forvejen overskuelige opbygning er samtidig forklaret nøje nederst på skærmen, og der er hjælp- og tip-muligheder i mange af spillets aspekter.


Inviter vennerne over
Ikke siden de klassiske 3-mod-3 arkade ishockey-spil på grillbaren og de tidlige konsoller er jeg faldet over et ishockey-spil, der som NHL 2K8 lægger op til, at man inviterer vennerne over. Det er muligt at spille 1-mod-3, 2-mod-2 eller fire på samme hold i både ordinær kamp, online-kampe og i nogle bestemte party-spil, der er til for at øge levetiden.

Partyspillene kan sammenlignes med Nintendos Mario Party, hvor det er muligt for fire eller færre venner at konkurrere i nogle små ret enkle spil, samle points sammen og i sidste ende kåre en vinder. Spillene siger ikke denne anmelder noget, men når kammeraterne kører træt i de ordinære kampe, kan det være, at de bliver fundet frem. NHL 2K8 skal i hvert fald ikke høre noget for at have tilføjet muligheden.

Og muligheder er der nok af. Der er selvfølgelige de klassiske valg. Franchise, season og quick game. Alle tre muligheder er også online. Xbox Live-delen fungerer fint og skorter ikke på valgmuligheder. Eneste kritikpunkt er, at spillet alt for ofte ønsker at opdatere roster – altså spillerlisten. Den gør det, når man går online, og efterfølgende hver gang man har været inde i en undermenu. Det virker helt unødvendigt og bør rettes i en opdatering. At jeg tager fat i en lille ting som dette, understreger imidlertid,at NHL 2K8 er et spil med meget få – og meget små – kritikpunkter.

Ingen tvivl
Xboxlife.dk har ingen interesse i eller indtjening på salg af NHL 2K8 (desværre). Alligevel vil jeg anbefale alle, der holder af ishockey at investere i spillet. Der er ganske enkelt ikke et bedre alternativ til Xbox 360 i skrivende stund, og jeg mindes ikke at have prøvet et mere omfattende og underholdende spil i genren.

NHL 08 fra EA Sports er et fremragende spil, men NHL 2K8 gør det en tand eller to bedre. Mens NHL 08 er smukt, let tilgængeligt og stærkt underholdende, er NHL 2K8 det samme men med en meget længere levetid. Det skyldes dels de mange spilmuligheder, men først og fremmest, at du som spiller kan så meget. De mange finter, de mange skud-, skøjte- og afleverings-muligheder – ja selv, når du kommer op at slås – og det sker jo – så har du et hav af muligheder.
Fakta
NHL 2K8

NHL 2K8

PlatformXbox 360
Udvikler2K Sports
Udgiver2K Sports
Spillere1-4
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 16
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:8.8
Grafik:7.0
Online:7.4
Holdbarhed:8.9
Overall 8.4
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.