NHL 07

Anmeldt af: Carsten Odgaard - 22. oktober 2006 - kl. 21:49
Del denne artikel:
12 0

EA er klar med deres årlige opdatering af NHL, som blandt andet byder på en helt ny gameplaystyring. Lad os se nærmere på hvad EA ellers har proppet i NHL-godteposen.

Et hurtigt kig ud af vinduet afslører, at sommeren er forbi og vinteren står for døren. Det er tid til at bevæge sig væk fra de udendørs sportsgrene og vende blikket mod de indendørs. EA er klar med deres årlige opdatering af NHL, som blandt andet byder på en helt ny gameplaystyring. Lad os se nærmere på hvad EA ellers har proppet i NHL-godteposen.

Gameplay
Det helt afgørende nye element i denne udgave af NHL er, at der introduceres en ny styremetode. EA kalder styremetoden for ”Skill Stick”, og indførelsen af denne metode har EA kort sagt afskaffet brugen af knapper: Man benytter så at sige kun de to analoge ”sticks” på controlleren. Den venstre bruger man til at styre spilleren rundt på isen. Den anden bruger man til at skyde og tackle med. En anden måde at forklare ”Skill Stick” på er, at venstre analog styrer spillerens krop, mens højre analog styrer hockeystavens bevægelser.

Det tager lidt tid at vænne sig til Skill Stick-systemet. At sige andet vil være at lyve. Men langsomt og sikkert får man følingen med styringen. Og når man først har følingen med styringen, opdager man virkelig hvorledes dette system åbner spillet og gameplayet op. Styremetoden giver spillet en fantastisk dyb dimension, da man kan kontrollere sit løb og skud ned til mindste detalje. EA kalder selv Skill Stick-systemet for en revolution inden for ishockeyspil. Jeg er tilbøjelig til at give dem ret. Skulle man alligevel foretrække ”den gamle” styremetode, så har EA heldigvis også indført muligheden for at slå denne til.

Det gælder generelt for NHL 07, at lydbilledet er rigtig godt. Foruden kommentatorlyden, så er der indsat mange individuelle tilskuerråb, som man kan høre kommer forskellige steder fra publikum. Det giver en følelse af rumlighed og perspektiv og medfører at man bliver sat ind i kampen som medspiller og deltager - ikke kun tilskuer.

Som sædvanligt i EA’s sportsspil finder man også en masse rocknumre fra ”upcoming” bands som bliver serveret under menuerne. Dette soundtrack er absolut ikke det stærkeste i EA’s historie. Men der er da et par hæderlige numre ind imellem.

Holdbarhed
Med den fyldige Dynasty Mode og tilføjelsen af World Tournament, er der rigeligt at gå i gang med i NHL 07. Det tager virkelig lang tid at spille alt igennem – særligt hvis man går efter Stanley Cup trofæet, hvor man skal gennemspille 10 sæsoner.

Der er også en del gode achievements i NHL 07. Det ser ud til, at EA endelig har lært at brede deres achievementdel ud, så man ikke lynhurtigt kan nuppe alle 1000 points. Der skal med andre kæmpes i Live-, Dynasty- og Tournamentdelen, for at nappe alle spillets achievements.

Overall

EA’s ishockeyspil er sindssygt vanedannende. Den nye Skill Stick-kontrol går lige i blodet på en. Spillet har masser af fart og action. Lyd og grafik er i top. Vi står med andre ord med et ishockeyspil af meget høj kvalitet. Er ishockey dit game, så er der ingen vej uden om NHL 07.

Fakta
NHL 07

NHL 07

PlatformXbox 360
UdviklerElectronic Arts
UdgiverElectronic Arts
Spillere1-4
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 16 Vold
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:9.0
Grafik:9.0
Online:7.0
Holdbarhed:8.0
Overall 8.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.