Need for Speed Rivals

Anmeldt af: Alan Vittarp Rasmussen - 19. december 2013 - kl. 19:11
Del denne artikel:
0 0

Vi er nået til intet mindre end det tyvende spil som bærer Need for Speed prædikatet. Kig ind og se om Criterions assistance igen har været med til at løfte oplevelsen.

Man kan mærke det med det samme: Attituden. Det her er et spil omkring det at køre afsindigt hurtigt, helt i tråd med film som the Fast and the Furious. Her slipper vi dog for ærgerligt skuespil for i stedet fuldstændigt at fokusere på den rene fartoplevelse. Det sker i et dualistisk handlingsforløb hvor man enten håndhæver eller bryder loven, og selv om man egentlig håndhæver loven, sker det alligevel på brutal vis. Ghost Games sidder ved udviklingsroret, og de har allieret sig med veteranerne fra Criterion Games, der med deres Burnout-rødder tidligere har vist hvordan en actionracer skal strikkes sammen.

Det er denne gang Redview County, der lægger ryg til den brutale rivalisering mellem politi og lovbrydere. Et relativt åbent terræn, komplet med snoede bjergveje, flotte udsigter over bølgende hav og ikke mindst kilometervis af fartindbydende asfalt. Uden den helt store introduktion kastes man direkte ind i en garage, hvor man skal gennemføre en kort træningsrunde som såvel politi som fartsynder. Det er nogle forholdsmæssigt enkle mål der listes op, og man får fint mulighed for at banke speederen i bund.
og forskellene bliver hurtigt klarlagt: Som politi får man løbende udvidet garagen automatisk mens man som deltager på den anden side af loven selv skal punge ud. I stedet kan man som håndhæver af loven bruge sine dyrt indtjente midler på diverse udstyr til at bremse forbryderne. Fælles for begge sider er muligheden for at lire sit køretøj lidt op – hvilket selvfølgelig er mest udtalt for racervognene. Udvalget af biler er så også klart mest bredt her, hvor man virkeligt har hevet nogle fine licenser ind til total destruktion. Ud over Porsche og Ford Mustang med mere, er det også muligt at sætte sig ind i en Ferrari denne gang.

Lidt irriterende kan man ikke hoppe træningen over, men heldigvis foregår hovedparten af tiden heldigvis på vejen – og det er her hvor Rivals viser tænder. Styringen er i hovedsædet, det er ren arcaderæs det her og fornemmelsen med bilen er virkelig god. Inden længe befinder man sig indhyllet i fartdis imens man skiftevis benytter speeder og bremse til at drifte rundt i de sylespidse hjørner. Det er intuitivt, lækkert og skåret helt ind til benet. Grafikken suser forbi, og vejene er tilpas befolkede til at man konstant skal være på vagt overfor trafik.
om Rivals på overfladen er en åben verden, så er begivenhederne tilpasset, så man ikke behøver at trille rundt alt for meget uden der sker noget. Konstant er der biler du kan ræse mod med et hurtigt tryk på din controller. Straks er ræset undervejs, og der sparkes til adrenalinniveauet. Er man lovbryder, så er der yderligere faktorer som spiller ind; imens man drøner rundt i gaderne, bliver man nemlig løbende mere eftersøgt. Desto højere niveau desto flere penge hiver du ind – det sker på klassisk multiplikator-manér. Der er dog en trussel: Politiet manøvrerer også gaderne, og de jagter dig straks de får øje på dig. Lykkedes det dem at havarere dig, så ryger de mønter du ellers lige havde set frem til skulle købe dig en ny dyt. Det er en rigtig fin afvejning, hvor man på den ene side lige har lyst til at tage endnu et ulovligt ræs, men samtidig frygter at man skal miste sine indtjente kontanter ved at tage chancen.

I et ganske intelligent træk, har man valgt at lade det område man kører i befolke med andre levende bilister. På overfladen giver det rigtigt meget mening. Kører man på den forkerte side af loven, kan man nemlig score ekstra point ved at køre i flok. Samtidig kan man som lovens lange arm koordinere med andre ligesindede, og i fællesskab jagte fartbrydere og tage dem ned på brutal vis. Desværre fungerer det ikke optimalt. Personligt oplevede jeg en del ventetid på at finde andre at køre med og samtidig ofte lag når jeg endelig mødte folk i selve spillet. Dertil kan man kun være seks kørere på kortet samtidig, og selv om området ikke er voldsomt stort, er det stadig stort nok til at interaktionen folk imellem begrænses til et minimum.
for Speed Rivals er et meget imødekommende spil, som bakkes op af en solid teknisk kant. Grafikken er skarp og holder sig for det meste nogenlunde stabilt på de 30 billeder i sekundet. Omgivelserne er flotte, og vejreffekterne er virkeligt fin gengivet. Det virker rigtigt godt når himlen splittes, og man kan se regndråberne omfavne vognen. Man har valgt at bruge Frostbite 2 motoren, og det fungerer overordnet set virkeligt godt. Det eneste negative er vel egentlig, at omgivelserne godt kunne have været lidt mere mindeværdige. Lydsiden er ligeledes kompetent, og der er et fint soundtrack, der med kendte toner sætter stemningen.

Samler man Rivals op som et seriøst spil bliver man nok skuffet. Det her er afsporet arcaderæs, hvor man konstant befinder sig på overdrevet. Personligt kunne jeg ikke lade være med at drage paralleller til en klassiker som Burnout 2 i tilgangen – dog uden at man helt når det niveau. Negativt så er multiplayerdelen lidt forspildt, og når man samtidig ikke kan køre mod hinanden lokalt, så mangler man altså lidt på den front. Det skader overordnet levetiden på et ellers ganske habilt spil.
Fakta
Need for Speed Rivals

Need for Speed Rivals

PlatformXbox 360
UdviklerGhost Games
UdgiverElectronic Arts
Spillere1-6
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 7 Vold
Følg Xboxlife her
Xbox Support
+ Medrivende, virkelig god styring, masser af adrenalin og attitude
Lidt forspildt multiplayer
Gameplay:8.0
Grafik:8.5
Online:6.5
Holdbarhed:7.5
Overall 8.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.