Need for Speed: Most Wanted

Anmeldt af: Morten Skou - 12. januar 2006 - kl. 19:01
Del denne artikel:
11 0

Need for Speed serien er en ren guldgruppe for spillere, der elsker at tune og pimpe deres biler helt op.

Gameplay
Spillet har 4 forskellige spilmodes: Career, Challenge series, Quickrace og naturligvis muligheden for at spillet over Xbox-Live imod andre fra hele verden. De mest interessante dele af spillet er som du sikkert har gættet Careermode og Xbox-Live.

Careermode: Razor Callahan har fusket med din toptunede ræser og vinder derfor din bil i et løb. Derefter bruger han din tidligere BMW til at bane sig vej til tops på den såkaldte blacklist, en liste over de bedste kørere i byen. For at få mulighed for at vinde en BMW tilbage fra Razor, er du nødt til at kæmpe dig hele vejen op igennem blacklisten for til sidst at få chancen for at køre imod Razor igen.






Eftersom du jo har mistet din BMW, og dine økonomiske midler heller ikke er de store, må du til at starte med tage til takke med et meget lille udvalg af biler, her iblandt en Golf og en Fiat. Efterhånden som du igennem spillet vinder diverse løb, vinder du også penge – disse penge kan du naturligvis bruge til at tune og pimpe din bil op, så den til sidst ender ud som den vildeste ræser.

Umiddelbart lyder det jo meget nemt at ræse sig vej igennem 15 modstandere, men helt så enkelt er verden desværre ikke. Hver af de 15 personer, som er på blacklisten, stiller nemlig forskellige krav til, hvilke ting du skal have opfyldt for at få lov til at ræse imod dem. Kravene er ganske enkelt opdelt i 2 kategorier: Milesten og Løb. En milesten er f.eks., at du skal opnå en bestemt størrelse dusør (bounty), eller at du skal smadre et antal politibiler. Løb er ofte imod AI styrede modstandere, der er ialt 6 forskellige løbstyper, som du kan støde på, nemlig Circuit, Drag, Lap knockout, Speedtrap, Sprint og Tollbooth.

Som noget nyt i forhold til de tidligere spil i Need for Speed serien, er der kommet noget, man kunne fristes til at kalde for bullet-time. Man kan ved at trykke på X knappen nemlig få tiden til at køre langsommere, hvilket gør det nemmere eksempelvis at køre i fuld fart rundt i et skarpt sving og lignende. Til at starte med er denne nye feature meget lækker, men efterhånden som man kommer længere ind i spillet, glemmer man helt at bruge den.

Eftersom det har været et krav fra Microsoft, at alle spil skal indeholde muligheden for, at spillere kan vinde achivements, er der naturligvis også mulighed for dette i Need for Speed. Desværre er der ikke så mange achivements, som man godt kunne ønske sig – man opnår nemlig kun achivements ved at vinde løb over de 15 personer, som er på blacklisten, og der er flest points at hente, når man begynder at nærme sig toppen.






I Challenge series har du mulighed for at prøve kræfter med de forskellige udfordringer, som man også kan finde i careermode, her gør du det blot med en forudbestemt bil, som du altså ikke har mulighed for selv at pille ved. Der er til at starte med 2 forskellige ræs, som du kan køre, men når du har gennemført et af dem, bliver der låst op for andre løb. Challenge series spillemoden er især god, hvis man bare vil slappe lidt af, selv om udfordringerne ikke helt imod forventning bliver sværere og sværere.

Den sidste store spillemode er Xbox-Live delen. Her har du mulighed for at køre imod andre spillere, og du kan vælge at gøre det enten i en bil, som du selv har tunet eller i en af standard bilerne – sidstnævnte vil du nok ikke komme specielt langt med. Foruden valget af bil har man også mulighed for at vælge imellem at spille ranked eller unranked løb. Forskellen på de to er, at den ene har indflydelse på din onlinerank, den anden er blot for sjov.

Ligesom i de fleste andre spil, som kan spilles over Xbox-Live servicen, har man mulighed for at vælge imellem quick-race, custom match og create match – hvad de forskellige typer indeholder siger næsten sig selv. For at give det hele et pift, og naturligvis også for at holde onlinedelen så tæt på career-mode som muligt, er der også en blacklist med 15 personer på. For at komme på online blacklisten skal du vinde en masse løb, og helt nemt er det nok ikke, for dem, der ligger i top 15 overgiver sig nok ikke uden kamp. Et lille minus ved Xbox-Live delen er, at det kun er muligt at spille op til 4 spillere samtidigt.

Grafik
Xbox360 har givet udviklerne mulighed for at øge kvaliteten af de grafiske elementer i deres spil. Desværre har Need For Speed Most Wanted en kæmpe stor fejl, som nærmest gør, at spillet desværre ikke lever op til undertegnedes forventninger. Problemet består i, at spillets framerate mildest talt er utroligt lav, man kan tydeligt se, at det hakker langt mere end det burde – og vi håber bare på, at Electronic Arts får udsendt en patch til spillet på et tidspunkt.

Til gengæld skal det siges, at det er rigtigt lækkert at se alle detaljerne på bilerne, og hvis man køber noget ekstraudstyr til bilen, kan dette ligesom i de forrige udgaver af spillet også ses. Desværre har udviklerne ikke kigget på Forza Motorsports spillet, så det er ikke muligt at ligge mere end 1 lag vinyl på bilen - og dermed er kreativiteten for unikke biler temmeligt begrænset.






Lyd
Præcist som i de forrige udgaver af Need for Speed disker EA op med et totalt gennemført fedt soundtrack. Der er nok sange til, at man ikke går hen og bliver træt af dem lige med det samme. Traditionen tro er soundtracket en blanding imellem en række kendte artister som eksempelvis Rock, Megadef, The Prodigy, The Roots og Jamiroquai, men flertallet af kunstnerne er mere eller mindre ukendte – det kan jo være, at spillet kan ændre på det.

Når man snakker bilspil, så er lyden en vigtig faktor. Lyden er nemlig med til at øge fartoplevelsen, det nytter ganske enkelt ikke noget, at man kører i en toptunet porsche som lyder som en puch-maxi knallert. Dette er heldigvis ikke tilfældet, lyden er rigtig god og kompenserer næsten for den hakkende framerate, men også kun næsten.

Holdbarhed
Som det også har været med de tidliger udgaver af Need for Speed spillene, er der i Most Wanted gemt rigeligt med spilletid. Jo længere op man kommer på blacklisten, jo større bliver udfordringerne, og jo længere tid skal du bruge på at få lov til at møde den næste udfordrer på listen. Desværre får man efterhånden indtrykket af at køre de samme løb igen og igen, naturligvis bare i nye omgivelser af og til – at dine modstandere bliver sværere og sværere er ikke specielt tydeligt i og med, at din bil også bliver hurtigere og hurtigere, og du bliver naturligvis også bedre til at tage svingene korrekt.

Når man har gennemført spillets karrieremode, er der stadigvæk lang levetid i spillet, hvis man benytter sig af den tidligere nævnte Xbox-Live mulighed. Det er altid sjovt at ræse imod andre folk, desværre sker det ofte, at der er lidt ventetid på, at et løb skal sætte igang – og muligheden for at man bliver sparket ud er også til stede.

Overall
Alt i alt er Need for Speed: Most Wanted et godt spil – desværre trækker den dårlige framerate meget ned på det grafiske, men som tidligere nævnt kan vi jo blot håbe på, at der på et tidspunkt kommer en patch, som kan løse dette problem.

Er man fan af Need for Speed serien, er det nærmest et must, at man også anskaffer sig Most Wanted – men springet fra den forrige udgave af spillet og til Most Wanted er desværre ikke så stor, som man kunne ønske sig.

Fakta
Need for Speed: Most Wanted

Need for Speed: Most Wanted

PlatformXbox 360
UdviklerElectronic Arts
Udgiver-
Spillere1
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI:
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:8.0
Grafik:7.5
Online:8.5
Holdbarhed:8.0
Overall 8.2
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.