NBA Live 08

Anmeldt af: Kristoffer Hamborg (ztuphar) - 1. januar 2003 - kl. 01:00
Del denne artikel:
10 0

EA shoots… EA scores! NBA Live 08 slår bolden ud af konkurrenternes hænder, laver et spinmove om forsvaret og slam-dunker en øjeblikkelig klassiker i nettet.

Lad det med det samme være sagt: NBA Live 08 er det bedste basketball-spil, der er lavet. Ja, det er store ord, men NBA Live 08 kan bære presset.

Hygge i hallen
Fra skiven bliver smidt i 360’eren første gang, er man klar over, at man skal være vidne til noget ud over det sædvanlige. Du opretter din profil, vælger hvem du holder med, og så er du der: På din hjemmebane og med holdets profil kun en controller væk.


Grafikken er blændende allerede i introen, soundtracket kunne ligge nr. et på hitlisten i måneder, og spilfølelsen på banen er bedre end noget basketballspil, denne anmelder har prøvet. Med andre ord: NBA Live 08 er alt, hvad et basketball spil skal være.

I den støvede hal kan du øve dig i timevis, for modsat så mange andre sportsspil er soundtracket rigtig godt, og det passer perfekt til sporten med skæringer fra morgendagens stjerner og sværvægtere som Timbaland og Eve.


I hallen kan du i vanlig EA-stil øve dig med bolden, også når der loades. Ind imellem afbrydes musikken med et indslag fra ESPN Radio eller med et videoklip fra ESPN, denne feature kan dog slåes fra, hvis den forstyrrer.

Komplet pakke
Styringen i NBA Live 08 ville være revolutionerende, hvis vi ikke allerede havde set de andre titler fra EA 08-linien. Ja, venstre analog styrer ben, højre styrer overkrop.


Det er ikke helt så nemt at brillere med lækre moves som i FIFA og NHL, men til gengæld er glæden større, når du sætter en forsvarsspiller ved at føre bolden bag om ryggen, så mellem benene efterfulgt af et fake træk til højre for at afdrible ham venstre om.

EA Sports har snart en tjekliste for, hvad en sportsfranchise skal indeholde, og NBA Live 08 er ingen undtagelse. Du får Dynasty-mode, der svarer til FIFA’s Career-mode. Her kan du som manager for dit hold styre slaget på og uden for banen.


Der er NBA All-Star Weekend, hvilket er en lidt mere poppet titel for mini-camp. Her kan du spille med rookie- eller all star-hold, eller se hvem der er bedst til at dunke eller lave tre pointsscoringer. Som det er tilfældet i NHL, og som det burde være tilfældet i FIFA, kan du spille med de respektive landshold. Men som det også er tilfældet i NHL, er de bedste spillere og hold samlet i Guds eget land, så du tager snart dig selv i at vende tilbage til NBA.

I NBA Live 08 er det også muligt at spille scenarier. Der er dog ingen faste scenarier at vælge imellem. Du kan enten selv kreere et fra bunden, eller du kan få spillet til at ryste posen og se, hvad du skal klare. Sværhedsgraden kan være meget svingende, men det giver spillet noget længere levetid.


NBA Live 08 er dog sikret en lang levetid – scenarier eller ej. Og det er der flere grunde til.

Hvem laver Xboxlife.dk-ligaen?
Spilfølelsen på banen er forrygende. Det er et af de mest intense gameplays i et sportsspil. Følelsen med spilleren er god, følelsen med holdet er blændende. Allerede efter få kampe føles det naturligt at bygge angrebet op, selvom muligheden for at kalde på et block er et stort savn. Enten må du komme op med en kreativ løsning, eller du må finde en kammerat eller tre at spille med. Dine medspillere forstår dog, at du ønsker et block, hvis du opholder dig på distancen med bolden i tre-fire sekunder. Defensiven er i mange basketballspil reduceret til et miskmask af fejl, men i NBA Live 08 har du rent faktisk mange tangenter at spille på. Du kan forsøge at få lavet fejl på dig, trække fejlene bevidst eller vælge mellem en række traditionelle forsvarstyper. Vil du helst være center, skal din point guard nok sørge for at gøre sin del af arbejdet og omvendt.

Ud over det spillemæssige er hele rammen omkring kampen fantastisk, og den giver dig følelsen af, at du rent faktisk er i hallen. Skru helt op for anlægget og nyd den fantastiske gengivelse af gummisåler mod gulv, og slug alle de grafiske detaljer fra træneren, der river sig selv i håret, til spillerne der nervøst vrider fingrene, når du er tre points nede i fjerde quarter.


Får du lyst til at strække benene uden for hallen, kan du sende dit hold online. Også her er der kræset ekstra for dig. Det er muligt at spille i online-ligaer, hvor du enten kan møde dine venner eller få nye venner. Du kan søge efter en eksisterende liga eller oprette din egen. Ligaen kan have mellem to og 32 hold, og den fungerer uden nogen fastlagt spilleplan. De, der er online, mødes, og så tælles sejre, nederlag og points sammen i tabellen. Konceptet er genialt og burde være i samtlige EA Sports-spil.


Glem de gamle…
basketball-spil og køb NBA Live 08. Nej, hverken anmelder eller Xboxlife.dk får procenter af salgene, men spillet er fantastisk, og er du basketball-fan, skal du ikke snydes. Det er helt den omvendte verden, men faktisk er det EA, der brillerer ved at have det bedste gameplay, mens 2K-serien nu kun kan prale af flest muligheder i form af street- og hal-del i samme spil.

Gameplayet er det vigtigste. Det er der spilleglæden ligger, og det er det, der givet spillet holdbarhed. Men i NBA Live 08 behøver du ikke vælge noget fra. Som Peter Plys, kan du sige ”ja tak - begge dele”, i stedet for at skulle vælge mellem godt gameplay eller fantastisk lyd og billede.


Du får det hele i en lækker indpakning. Vi ses online, når Xboxlife.dk-ligaen begynder.
Fakta
NBA Live 08

NBA Live 08

PlatformXbox 360
UdviklerEA Sports
UdgiverEA
Spillere1
Udgivelsesdato01-01-2014
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 3
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:0.0
Grafik:0.0
Online:-
Holdbarhed:0.0
Overall 2.4
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.