Mortal Kombat vs. DC Universe

Anmeldt af: Dennis Haagensen - 16. december 2008 - kl. 10:15
Del denne artikel:
37 0

70 år gamle superhelte møder ultravoldelige spilfigurer i Midway’s seneste Mortal Kombat titel.

70 år gamle superhelte møder ultravoldelige spilfigurer i Midway’s seneste Mortal Kombat titel.

Året var 1992, og den europæiske union var i støbeskeen med underskrivelsen af Maastricht-aftalen. The Silence of the Lambs vandt titlen som årets film ved Oscar-uddelingen, og de danske fodboldherrer slog Tyskland i EM-finalen med 2-0. Det var også året, hvor spiludviklerne John Tobias og Ed Boon præsenterede en spiltitel, der med sin grafiske vold fik klokkerne til at ringe hos samtlige modstandere af computerspil og satte julelys i øjnene på datidens teenagere. Mortal Kombat var født.

54 år tidligere, i 1938, så en ny superhelt dagens lys for første gang. Navnet var Kal-El, og fødestedet var den fjerne planet Krypton. På Jorden skjulte han sig bag briller og navnet Clark Kent men frelste gentagne gange verden under tilnavnet Superman. Tegnerne fra DC Comics kunne ikke have forudset følgevirkningerne men red med på bølgen og skabte senere figurer som Batman, Wonder Woman og The Flash.


Her i 2008 har Midway Games og DC Comics slået sig sammen for at bringe de to verdener sammen i ét stort slagsmål. De velkendte karakterer fra Mortal Kombat er klar til kamp mod de aldrende superhelte, men kan man virkelig bringe to så forskellige universer sammen? Midway gør forsøget.

Spillet indeholder et antal forskellige modes, du kan vælge mellem. Først og fremmest singleplayer story mode, hvor du bliver guidet igennem en kapitelopdelt historie, der ikke blot er helt utrolig kitsch, men samtidig fantastisk godt strikket sammen. Der er fornuft og omtanke bag historien, der har det formål at forklare, hvordan de to universer ramler sammen. Stemmeskuespillet er i topklasse og tilføjer en troværdighed til historien, der gør den indlevende og spændende. Opdelingen i kapitler er en genistreg, da du følger en enkelt fighter igennem et antal kampe, før du bliver kastet videre i historien og dermed videre til den næste fighter.


Midway har også inkluderet det såkaldte Kombo Mode, hvor det forhåbentligt skal lykkes for dig at gennemføre 10 forskellige kombinationer med samtlige fighters. Kombo Mode giver dig, ud over grå hår i hovedet, muligheden for at lære advancerede taktikker, der kan komme dig til gode både i spillets singleplayer- og multiplayerdele. Multiplayerdelen er normale one-on-one kampe online eller via system link. Onlineoplevelsen er solid, såfremt man kan finde en jævnbyrdig modstander og ikke falder som offer for lag. Sidstnævnte er dog ikke et nævneværdigt problem, med mindre man udfordrer folk på den anden side af Atlanterhavet.

Både Mortal Kombat- og DC Comics-universet er hjemsted for en enorm mængde karakterer, men Midway har begrænset sig til 11 fra hver side, deriblandt gamle kendinge som Shang Tsung, Sonya Blade, Liu Kang, Superman, Batman og Wonderwoman, men har også fundet plads til lidt mere obskure figurer som Deathstroke, Darkseid og Green Lantern. Selvfølgelig er de sidstnævnte kun obskure, hvis man som jeg ikke har sat sig voldsomt ind i DC’s tegneserier. Men blandingen af karakterer er fornuftig og afbalanceret, med kun få karakterer der skiller sig ud fra mængden rent evnemæssigt.


I forsøget på at trække spilleren længere ind i kampene og gøre dem mere nærværende har Midway skabt to nye kampsystemer; Freefall Kombat og Klose Kombat. Freefall Kombat udløses ved at sparke eller slå sin modstander fra et højtliggende plateau til et lavere, hvorved en luftduel udspiller sig. I denne duel kan du tildele slag og spark på vej mod jorden, men din modstander kan også parere og derved få overtaget duellen. Hvis du er på modtagersiden af de uddelte tæsk, når jorden kommer tæt nok på, får du et ganske gratis men lettere smertefuldt møde med jorden. Klose Kombat er som navnet antyder et nærkampssystem, hvor den angribende spiller kan forsøge at få op til fire slag ind. Men hvis modstanderen parerer i rette tid med den rette parade, så afbrydes nærkampen med et modangreb. Freefall Kombat og Klose Kombat-systemerne tilføjer en ny dimension til kampene, for her er det ikke længere evner men primært held, der spiller ind, når man forsøger at parere modstanderens angreb.

For at gøre Mortal Kombat vs. DC Universe mere tilgængeligt for uerfarne spillere findes i pausemenuen en liste over samtlige angreb og special moves, som din karakter har til rådighed. Det hjælper en hel del, specielt når man forsøger at lære de nye karakterer fra DC Comics at kende. Fatalities og de nye Heroic Brutalities er der dog ikke blevet plads til på listen, så du er ligesom i tidligere Mortal Kombat-titler nødsaget til at prøve dig frem. Heroic Brutalities er som sagt en ny feature og udspringer af det faktum, at DC-heltene kun sjældent har menneskeliv på samvittigheden. Hvor det virker naturligt at se f.eks. Scorpion river hovedet af sin modstander eller Liu Kang kaste en arkademaskine i hovedet på samme, så ville det være utænkeligt at se Superman udnytte sine overnaturlige kræfter til at sønderlemme en kombatant. Derfor har Midway skabt disse Brutalities, der - på trods af deres ultravoldelige natur - ikke er modstanderens enkeltbillet til den unavngivnes torturkamre.


Midway har med Mortal Kombat vs. DC Universe tilsyneladende gjort det umulige. De har skabt et kampspil med en indlevende og fornuftig historie, kombineret det med overbevisende stemmeskuespil og højglanspoleret det med et grafisk udseende, der er flydende og imponerende. De har kombineret to vidt forskellige verdener i en kamp for overlevelse og flettet to sideløbende historier sammen til en højere enhed. Selvom spillet nærmest drypper af kitsch, så er det faktisk en force.

Uanset om du er fan af Mortal Kombat-spillene eller karakterene fra DC Comics, så er MK vs. DC Universe et fantastisk spil, der bør findes i enhver respektabel spilsamling. Der er mange kampspil ude på diverse konsoller, men dette skiller sig virkelig ud. Intet kan slå følelsen af at bruge Scorpion’s spyd mod den kæphøje Batman eller zappe Shang Tsung lige i skærmen med Superman’s varmesyn. Her er dømt smæk for skillingen.
Fakta
Mortal Kombat vs. DC Universe

Mortal Kombat vs. DC Universe

PlatformXbox 360
UdviklerMidway
UdgiverMidway
Spillere1-2
Udgivelsesdato21-11-2008
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 16 Vold
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:9.5
Grafik:9.0
Online:9.0
Holdbarhed:9.0
Overall 9.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.