Monday Night Combat

Anmeldt af: Gajda - 19. august 2010 - kl. 21:52
Del denne artikel:
5 0

Vi har taget et nærmere kig på sommerens fjerde Summer of Arcade titel - Monday Night Combat, som byder på en noget anderledes, men interessant og fængende spiloplevelse.

Monday Night Combat er et spil, som bedst af alt kan beskrives som en sammenblanding af en klassebaseret multiplayer shooter og Tower Defence. Umiddelbart kan denne beskrivelse godt lyde som en stor mundfuld, men rent faktisk byder Monday Night Combat på et unikt, spændende og et ikke mindst underholdende gameplay.

Monday Night Combat har et farverigt og tegnefilmsagtigt look, som mest af alt minder om grafikken i Team Fortress 2. Udover de enkelte fald i opdateringen af billeder pr. sekund, så kører spillets grafik ellers flydende og fint. Selvom grafikken egentlig er ganske fin, så er den på ingen måder overvældende, hvilket jo også ofte er et typisk kendetegn for et arkadespil.
Monday Night Combat tager sit udgangspunkt i et futuristisk tv-show, og spillet indeholder to forskellige gamemodes – henholdsvis ”blitz” og ”crossfire”. Gamemoden blitz kan spilles i singleplayer, i splitscreen og på Xbox LIVE med op til tre andre spillere. I blitz er målet at beskytte sin såkaldte ”moneyball” fra at blive udryddet af bølger af fjendtlige robotter. Den såkaldte moneyball ligner mest af alt en stor guldfarvet diskokugle, og den er placeret i midten af den arena, hvor Monday Night Combat dysten finder sted. Man taber spillet, hvis ens moneyball bliver destrueret.

Der findes et væld af forskellige fantasifulde robotter, som kan angribe ens moneyball - alt fra gorillarobotter til selvmordsbombere. Udviklerne har virkelig været fantasifulde på dette punkt.

Robotterne angriber i bølger. Med dette menes, at hver gang man har udryddet alle robotterne i arenaen, kommer der en ny bølge af andre robotter, som oftest er mere hårdføre og sværere at nedkæmpe end de forrige. For at kunne følge med de nye og sværere bølger, er man nød til at forøge sin samlede styrke og dermed sit potentiale for at uddele skade. Hver gang man destruerer en robot, modtager man en sjat penge, som kan spenderes på opgraderinger af sin soldats evner og våbenopgraderinger. Penge kan også anvendes til køb af turrets (kanoner), som kan bygges på forskellige foruddefinerede placeringer i arenaen. Turrets har en stor betydning for bekæmpelsen af robotterne, og de er yderst brugbare til at forsvare ens moneyball. Der findes alt i alt fire forskellige typer af turrets - heriblandt raketter, lasere og mortere. Derudover findes der en turret, som sænker bevægelseshastigheden på de fjendtlige robotter. 

Hver turret kan opgraderes to gange. Opgraderingerne gør dem mere effektive, og de kan dermed uddele mere skade. Det er vigtigt, at spilleren overvejer, hvor de forskellige turrets bliver bygget for at opnå højeste effektivitet. Deres placering er altså langt fra ligegyldig.
Det er ligeledes vigtigt, at man har styr på, hvilke ting, man smider penge efter i Monday Night Combat. Man vil hurtigt fejle, hvis man udelukkende anvender penge på enten spilleropgraderinger eller turrets. Det er derfor vigtigt, at man finder en fornuftig balance mellem køb af spilleropgraderinger og turrets.

Der findes flere niveauer i blitz, som varierer meget i sværhedsgraden. Når man gennemfører en runde ved af rede sin moneyball og bekæmpe alle bølger af robotter, bliver man automatisk rangeret på det online leaderboard efter hvor mange penge, man i alt har samlet til sin score.

Den anden mode, som spillet byder på, hedder som tidligere nævnt crossfire, og det er denne mode, som gør Monday Night Combat så fængende. Crossfire er en multiplayermode, hvor to hold med op til seks spillere kæmper om at destruere modstanderholdets moneyball. Der er flere aspekter at holde styr på i Crossfire mode, da man skal forsvare sin egen moneyball fra modstandernes robotter og samtidig sørge for, at ens egne robotter når modstandernes moneyball og giver den skade.

Det, der mest af alt skaber det fængende gameplay i Monday Night Combat, er de seks forskellige klasser, som spillet byder på.

Hver soldat har to forskellige våben og en række unikke egenskaber, som på hver sin måde bidrager til holdets samlede styrke. De seks forskellige klasser er henholdsvis assault, tank, sniper, support, gunner og assassin. Hver klasse har sine styrker og svagheder, men de er alle velbalanceret. Man kan altså ikke tale om, at nogle klasser er bedre end andre, men man vil efterhånden, som man lærer spillet at kende, finde sine favoritklasser.
Med de seks forskellige klasser er der meget at udforske og gå i krig med i Monday Night Combat. Der er et utal af variabler og ting at tage højde for i Monday Night Combat, og udfaldet af kampe er aldrig ens. Er du til en god online shooter, som indeholder elementer fra Tower Defence og samtidig udfordrer din strategiske kunnen uden at være alt for seriøs, så er Monday Night Combat et absolut sikkert valg.
Fakta
Monday Night Combat

Monday Night Combat

PlatformXbox 360 Arcade
UdviklerÜber Entertainment
UdgiverMicrosoft Game Studios
Spillere1-12
Udgivelsesdato11-08-2011
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 12 Vold
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:9.0
Grafik:7.5
Online:9.0
Holdbarhed:8.0
Overall 9.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.